Παναθηναϊκός: Εννιά λεπτά για να χάσει μυαλό και πλάνο

Παναθηναϊκός: Εννιά λεπτά για να χάσει μυαλό και πλάνο

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Εννιά λεπτά για να χάσει μυαλό και πλάνο

bet365

Ο πίνακας της Λεωφόρου στο 9ο λεπτό έγραφε ήδη 0-2 για τον ΠΑΣ. Ο Παναθηναϊκός ό,ποιο πλάνο κι αν είχε σχεδιάσει, έπρεπε να πεταχτεί στα σκουπίδια. Και ο αγωνιστικός χώρος ήταν ο απόλυτος καθρέφτης της απώλειας καθαρού μυαλού, ψυχραιμίας και οποιασδήποτε ελπίδας για τους «πράσινους»...
bwin - Άρης - Ολυμπιακός με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έκανε λόγο για ανάγκη ν' αλλάξουν πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού προκειμένου η ομάδα να ξεφύγει πλέον από αυτή την κάκιστη εικόνα που παρουσιάζει στο χορτάρι.

Το «τριφύλλι» αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου με δυο ήττες από τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα και το γεγονός πως δεν κατάφερε να παλέψει για κάτι καλύτερο ούτε στο ελάχιστο έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση στα δυο ματς, άφησε τεράστια πίκρα και προβληματισμό στους «πράσινους».

Στον επαναληπτικό της Λεωφόρου, εκεί όπου ουσιαστικά όλα είχαν τελειώσει από το πρώτο δεκάλεπτο με τα δυο γκολ της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη, ο Παναθηναϊκός έβγαζε στην επιφάνεια στοιχεία που πραγματικά καθιστούσαν ανέφικτη οποιαδήποτε αντίδραση στην προσπάθεια αναζήτησης των γκολ...

Διαβάστε επίσης: Σαν να έπεσε... κατάρα στον Παναθηναϊκό μετά το '14 (vids)

Σανκαρέ και Καρλίτος δεν τα έβρισκαν...

Ο Καρλίτος επελέγη για την κορυφή της επίθεσης από τον Λάζλο Μπόλονι, με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη να βρίσκεται δεξιά και τον Φώτη Ιωαννίδη αριστερά. Από τον άξονα υπήρχαν ως συνήθως οι κινήσεις του Βιγιαφάνιες που βρίσκεται συνεχώς παντού στο γήπεδο σε μια προσπάθεια να βοηθήσει, ορισμένες φορές και κάπως άναρχα.

Ο Σανκαρέ ήταν εκείνος που έπαιρνε μέτρα για να βρίσκεταιι πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, αφού ο Νιάς έμενε περισσότερο ως «κόφτης».

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Καρλίτος γυρνούσε και μιλούσε προς τον Σανκαρέ έπειτα από κακές συνεννοήσεις τους κοντά στα καρέ του Λοντίγκιν, όπου θα μπορούσε να έχει βγει μια καλύτερη πάσα προς τον Ισπανό ή να υπάρξει μια καλύτερη επιλογή για ενέργεια κάποιου εκ των δύο.

Δεν μιλούσαν σωστά, δεν επικοινωνούσαν και αυτό του έδειχνε ο Καρλίτος, που δεν μπορούσε να έχει την τροφοδότηση που θεωρούσε πως έπρεπε να λαμβάνει.

Βιγιαφάνιες, Μολό και μπερδεμένες κινήσεις

Για τον Λούκας Βιγιαφάνιες δεν είναι κάτι καινούργιο όταν... ανακατεύει την τράπουλα και βρίσκεται παντού στον αγωνιστικό χώρο. Πολλές φορές ορθά, άλλες ίσως λανθασμένα, αλλά κινείται σε κάθε σημείο, στις δύο πτέρυγες, κεντρικά... Όπου μπορεί και όπου σκεφτεί ότι υπάρχει χώρος για να τον εκμεταλλευτεί.

Στο ματς της Λεωφόρου με τον ΠΑΣ, όπου μάλιστα μέχρι ν' αποχωρήσει με αλλαγή έπαιζε με έντονο πόνο στο χέρι λόγω χτυπήματος που αποκόμισε, ο Αργεντινός άρχισε να επιχερεί πράγματα βλέποντας πως δεν έβγαινε στον Παναθηναϊκό αυτό που ήθελε.

Υπήρξε σημείο κατά τη διάρκεια του ματς που άργησε να επικοινωνήσει με τον Ιωαννίδη, κατεβαίνοντας εκείνος αριστερά για να διώξει τον νεαρό επιθετικό και να τον στείλει σε πιο κεντρικό σημείο της επίθεσης. Ο Ιωαννίδης δεν καταλάβαινε εξ αρχής τι ακριβώς έπρεπε να κάνει και που πήγαινε να παίξει ο Βιγιαφάνιες...

Ο Γιοάν Μολό από την πλευρά του, αρκετές φορές βρέθηκε στο χώρο του κέντρου έχοντας αφήσει την θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας. Λόγω του σθένους του και της φιλοσοφίας πως θέλει να κυνηγάει τη μπάλα, ο Γάλλος άφησε κενό τον χώρο που θα έπρεπε να κινείται.

Ο Χατζηγιοβάνης - που όσα γεμίσματα κι αν δοκίμασε δεν είχε αυτό που ήθελε - έπρεπε να προσέχει και πιο πίσω ώστε να μη φύγει η μπάλα από εκεί και υπάρξει κίνδυνος μέχρι να επιστρέψει ο Μολό...

Γλώσσα σώματος που φανέρωνε απογοήτευση

Μεταβιβάσεις στο πουθενά, απογοήτευση από νωρίς λόγω και των γκολ που είχε δεχθεί η ομάδα του Μπόλονι, κυνήγι με εξτρά πίεση, πλάνο που δεν έβγαινε και όσο περνούσε η ώρα και ο αποκλεισμός θα γινόταν επίσημος, τόσο πιο δύσκολο γινόταν.

Οι συνεχείς οδηγίες του Καρλίτος από το ζέσταμα όπου μιλούσε με όλους για να τους κατευθύνει, να τους δείξει πως ακριβώς ήθελε τις μπάλες μπροστά και να τονώσει τους συμπαίκτες του, έγιναν κινήσεις απόγνωσης όπως αυτές του Βιγιαφάνιες και ξεσπάσματα, με τον Αργεντινό να χαλάει και το σημαιάκι του κόρνερ από τα νεύρα του.

Ο Μαουρίσιο όσο έκανε ζέσταμα μαζί με τον Μακέντα προτού περάσουν στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο έδειχναν να το συζητούν με τον Βραζιλιάνο να κάνει συνεχώς κινήσεις με τα χέρια που φανέρωναν έντονη ενόχληση για την τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα.

Μπέρδεμα έγινε και με τον Αλεξανδρόπουλο που δεν μπορούσε να καταλάβει αν τελικά θα μπει ή όχι στο ματς και βρέθηκε να πηγαινοέρχεται μεταξύ του σημείου που έκανε ζέσταμα και του πάγκου...

Έπαιρνε μάθημα από τους Γιαννιώτες

Η καλοδουλεμένη ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη πρόσφερε απλόχερα μαθήματα στον αγωνιστικό χώρο. Αν και αυτά είχαν γίνει αντιληπτά και από το πρώτο ματς του ζευγαριού για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΣ αγωνίστηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου.

Ακόμα και σε προχωρημένο χρονικά σημείο, οι επαφές με τη μία, η απόλυτη επίγνωση της παρουσίας των παικτών στο χορτάρι και η επικοινωνία τους προκαλούσε θαυμασμό.

Ο Παναθηναϊκός είδε τους αντιπάλους του να βγάζουν τη μπάλα από το κόρνερ, υπό αρκετή πίεση, με σωστές κοντινές μεταβιβάσεις, με κίνηση χωρίς τη μπάλα, με εκμετάλλευση των χώρων και δίχως να χαθεί η κατοχή.

Οι «πράσινοι» που λόγω της αμυντικής φύσης που έχει αποκτήσει το παιχνίδι τους επί Μπόλονι πολλές φορές κάνουν λάθη ή απλά πετούν μπροστά τη μπάλα με... ελπίδα να βρεθεί σε συμπαίκτη, έβλεπαν τον ΠΑΣ να παίζει με ορθολογικό τρόπο, ψυχραιμία και διαύγεια...

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα