Παναθηναϊκός: Όλοι οι αποκλεισμοί μετά το Κύπελλο του '14 (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Όλοι οι αποκλεισμοί μετά το Κύπελλο του '14 (vids)

bet365

Οι πίκρες είναι απανωτές για τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας από την στιγμή που το 2014, κόντρα σε όλους και σε όλα είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου. Μονάχα μέχρι τα προημιτελικά έφτασε έκτοτε!

Οι «πράσινοι» υπέστησαν αποκλεισμό – μαύρη σελίδα στην ιστορία τους από τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα για τη φετινή αγωνιστική περίοδο στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και μάλιστα,, δέχθηκαν τέσσερα γκολ σε δυο ματς από τον Αίαντα, αποχαιρετώντας τον θεσμό με δύο ήττες.

Με κάτω τα χέρια, παρά το γκολ από το 2ο λεπτό στο πρώτο ματς του Αγρινίου, οι παίκτες του Μπόλονι είδαν αυτούς της εντυπωσιακής ομάδας του Γιαννίκη να φτάνουν στο 2-1, ενώ, το ίδιο ακριβώς σκορ διαμορφώθηκε υπέρ του ΠΑΣ και στην ρεβάνς της Λεωφόρου, όπου μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν όλα τελειώσει για τους φιλοξενούμενους που είχαν ήδη δύο τέρματα.

Από το 2014 και μετά, σαν να αποτέλεσε... κατάρα η μεγάλη επιτυχία εκείνης της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου, ο Παναθηναϊκός δεν έχει κατορθώσει ποτέ να περάσει από τα προημιτελικά όταν έφτασε εκεί και έχει υποστεί αποκλεισμούς από Ξάνθη, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, και Λαμία.

«Πάθημα» από την Ξάνθη στην Λεωφόρο

H SKODA Ξάνθη το 2015 είχε αποκλείσει στους «16» τον Παναθηναϊκό που τότε ήταν φυσικά κάτοχος του τροπαίου. Μάλιστα, οι Ακρίτες είχαν καταφέρει να πάρουν νίκη στην ρεβάνς της Λεωφόρου (1-1 το πρώτο ματς) έχοντας εκμεταλλευτεί και το αριθμητικό τους πλεονέκτημα λόγω και της αποβολής του Μέντες σ' εκείνο το παιχνίδι...

Αποκλεισμός με... guest-star Εσιέν στο Περιστέρι

Το 2016 ναι μεν το «τριφύλλι» έκανε ένα βήμα παραπάνω από την αμέσως προηγούμενη χρονιά, όμως, ο Στόιτσεφ με υπέροχο γκολ στον επαναληπτικό με τους «πράσινους» στο Περιστέρι μετά το 0-0 του πρώτου ματς, έστειλε την τότε ομάδα του Τραϊανού Δέλλα στην επόμενη φάση.

Ο Παναθηναϊκός υπέστη ακόμα έναν πικρό αποκλεισμό... Και ο Μίκαελ Εσιέν ήταν παρών σ' εκείνη την απογοητευτική νύχτα για το «τριφύλλι».

Κατάρρευση και «φωνές» στην Τούμπα

Η μοναδική ευκαιρία που φαινόταν να έχει ο Παναθηναϊκός για μια νέα επιτυχία στο Κύπελλο Ελλάδας, μια τριετία μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό με τον «δικέφαλο του βορρά» στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» είχαν πάρει σημαντικό αβαντάζ πρόκρισης ενόψει τελικού φτάνοντας στο 2-0 από το πρώτο ματς της Λεωφόρου, όμως, όλα... μαύρισαν στην ρεβάνς της Τούμπας.

Σ' ένα παιχνίδι που η «Θύρα 4» είχε γεμίσει ασφυκτικά αρκετές ώρες πριν από την πρώτη σέντρα, οι Πέλκας, Μάτος, Σάκχοφ και Πρίγιοβιτς τελείωσαν τα όνειρα των «πράσινων» που είχαν τρομερά παράπονα από την διαιτησία του Κύζα.


Η Λαμία του πήρε το σκαλπ δυο φορές

Δυο διαδοχικές αγωνιστικές περιόδους ο Παναθηναϊκός απέκτησε... εφιάλτες από την Λαμία στο Κύπελλο Ελλάδας. Στη φάση των «16» της σεζόν 2017-2018 ενώ όλα ήταν άσπρα στην Φθιώτιδα από το χιόνι, το «τριφύλλι» έφυγε από εκεί με... μαυρίλα έχοντας ντροπιαστεί με το τελικό 4-1, το οποίο και δεν ανετράπη ποτέ στο ΟΑΚΑ όπου υπήρξε απλά νίκη με το τελικό 1-0.

Στην ποδοσφαιρική χρονιά 2018-2019 ξανά η Λαμία έκανε τεράστια ζημιά στον Παναθηναϊκό παίρνοντας πρόκριση στην Αθήνα από τη διαδικασία των πέναλτι. Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης είχε σκοράρει για το 1-0 της κανονικής διάρκειας ώστε να ισοφαριστεί το σκορ του πρώτου ματς, ο Μελίσσας είχε κατεβάσει ρολά στην εστία της Λαμίας και στη διαδικασία από την άσπρη βούλα οι φιλοξενούμενοι πήραν το «εισιτήριο».

Μοιραίος τότε για τον Παναθηναϊκό ο Βέργος που θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς και σε τετ-α-τετ στο τέλος του 90λέπτου και στην παράταση...


Καμία τύχη...

Πάνω από τις δυνάμεις του Παναθηναϊκού ήταν η κόντρα με τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, πριν και από τον φετινό αποκλεισμό από τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα.

Τότε, ο «δικέφαλος του βορρά» με σχετική ευκολία είχε πάρει δυο νίκες, με σκορ 1-0 στην Αθήνα και 2-0 στην συμπρωτεύουσα για να περάσει στα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε από τον μετέπειτα Κυπελλούχο Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα