Παναθηναϊκός: Μια ανατροπή με ξέσπασμα και δάκρυα (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Μια ανατροπή με ξέσπασμα και δάκρυα (vid)

bet365

Έναν χρόνο και κάτι μέρες πριν από το αποψινό ματς, ξανά για το Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός είχε κληθεί ξανά να κάνει ανατροπή στο σκορ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα παιχνίδι με πίεση, δάκρυα, τραυματισμό, κόκκινη κάρτα και... κόσμο στο γήπεδο.

Η αναφορά στην παρουσία οπαδών στο γήπεδο είναι πραγματικά αξιοσημείωτη διότι πλέον συνηθίσαμε την ησυχία ενός ποδοσφαιρικού αγώνα από άποψη φυσικής παρουσίας στις εξέδρες. Άλλο να θυμάται κανείς και να βλέπει σε βίντεο τον κόσμο ακούγοντας τις ιαχές και τη στήριξη που μπορεί να προσφέρει σε μια ομάδα κι άλλο να βιώνει πλέον αυτή τη βουβαμάρα που προκάλεσε ο κορονοϊός τον τελευταίο χρόνο αλλάζοντας τις ζωές μας, τον αθλητισμό, τα πάντα...

Ο Παναθηναϊκός μέσα στον Ιανουάριο του 2020 είχε κληθεί ξανά για το Κύπελλο, ξανά σε εντός έδρας ρεβάνς, να κάνει ανατροπή αρνητικής κατάστασης που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το 1-0 εις βάρος των «πράσινων» από την πρώτη αναμέτρηση, έγινε ακόμα πιο ζόρικο όταν ο Παντελάκης – που παραμένει στην ομάδα του Γιαννίκη – άνοιξε το σκορ από στατική φάση.

Και να που ο Παναθηναϊκός όπως τότε, έτσι και φέτος το τελευταίο διάστημα τιμωρείται από αντίδραση αμυντικής λειτουργίας σε στατική φάση...

Οι «πράσινοι», από την 11άδα εκείνου του αγώνα που διεξήχθη στις 15 Ιανουαρίου του 2020 στο ΟΑΚΑ, έχουν πολύ διαφορετική εικόνα, πολύ διαφορετικά πρόσωπα στο ρόστερ και μια πολύ διαφορετική νοοτροπία με τον Λάζλο Μπόλονι, συγκριτικά μ' εκείνη που είχαν επί Γιώργου Δώνη στην τεχνική ηγεσία.

Ο γιος του πρώην κόουτς, ο Χρήστος είχε ισοφαρίσει με κεφαλιά στο 56', ο Μπαρτ Σένκεφελντ με κοντρόλ, ψυχραιμία και πλασέ επιθετικού στο 58' είχε δώσει το προβάδισμα στους «πράσινους» με ανατροπή και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Φεντερίκο Μακέντα στο 71' με πέναλτι που κέρδισε ο Γιόχανσον.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, οι αντιδράσεις του Γιώργου Δώνη και το κλάμα του στο φινάλε, βγάζοντας όλη την πίεση από μέσα του με την εξασφάλιση της πρόκρισης. Άλλωστε, εύκολα γινόταν αντιληπτό πως οι παίκτες του είχαν τεράστια ένταση και εκνευρισμό στο πρώτο ημίχρονο εκείνου του παιχνιδιού – λόγω και της γενικότερης κατάστασης που βίωνε η ομάδα – πράγμα που διορθώθηκε στο δεύτερο μέρος όταν και επιτεύχθηκαν τρία γκολ.

Τόσα γκολ σε ένα ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός δεν έχει βάλει ποτέ τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αφού και το 3-2 επί του Ατρόμητου διαμορφώθηκε με 1+2 τέρματα στα ημίχρονα της αναμέτρησης στο Περιστέρι...

«Δεν μας πήγαν καλά τα πράγματα. Αγαπώ πολύ αυτή την ομάδα έχω μεγαλώσει εδώ. Θα ήταν πολύ άδικο να χάσουμε την ψυχραιμία μας και να μην προκριθούμε. Ο αντίπαλος μας έβαλε δύσκολα αλλά, μιλήσαμε στο ημίχρονο όμως, βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο την ποιότητα και το καθαρό μυαλό μας, όλα ήταν δύσκολα αλλά τα καταφέραμε.

Είμαστε πολύ δύσκολα αλλά όλοι αγαπάμε την ομάδα, είμαστε οικογένεια και δεμένοι σαν γκρουπ. Δεν είμαστε κακή ομάδα, δεν κοιτάμε το παρελθόν και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Και με τον Ολυμπιακό και με τον Πανιώνιο αλλά και σήμερα αξίζαμε καλύτερα πράγματα» είχε δηλώσει ο τότε κόουτς των «πράσινων».

Θυμηθείτε στο παρακάτω βίντεο όσα είχαν συμβεί:

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα