Ξανά στην μέση ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

Θοδωρής Βασίλης
Ξανά στην μέση ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

bet365

Το ματς του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό αναβλήθηκε και για άλλη μια φορά οι μεγάλοι προσπαθούν με την τοξικότητα τους να μπλέξουν και τις υπόλοιπες ομάδες.

Η αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος είναι μια ιστορία τόσο υποκειμενική, όσο υποκειμενικός είναι και ο τρόπος με τον οποίο η πλειοψηφία των οπαδών προσεγγίζει το ποδόσφαιρο. Οταν η ομάδα τους βλάπτεται, το πρωτάθλημά μας είναι το πιο αναξιόπιστο στον κόσμο. Οταν η ομάδα τους ευνοείται, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα είναι καλά καμωμένα. Εκεί, δε, που είναι να πεθαίνεις στα γέλια, είναι όταν βλέπεις ορισμένους να είναι έκπληκτοι για κάποια αποτελέσματα, ενώ παρόμοια υπήρχαν και πέρσι και πρόπερσι και όλα τα προηγούμενα χρόνια τις τελευταίες αγωνιστικές. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...

Γιατί μιλάμε για υποκρισία; Γιατί η χθεσινή αναβολή του αγώνα του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό ανέδειξε για άλλη μια φορά το πρόβλημα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο η πώλωση και η τοξικότητα μεταξύ των μεγάλων με θύματα όπως συνήθως τους μικρούς.

Από χθες και τι δεν έχει ειπωθεί με αφορμή την αναβολή. Για τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα που δεν προσέχει τον εαυτό του αφήνοντας το γήπεδο στο έλεος του Θεού, για τον ΠΑΣ που αποφασίζει αλά καρτ για το που θα δώσει τα παιχνίδια του, αλλά και άλλα πράγματα. Μπούρδες. Γιατί μπούρδες; Γιατί όσοι μίλησαν και ύψωσαν το δάκτυλο δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει στους Ζωσιμάδες και το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν εντυπώσεις με θύμα τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, την ώρα που ΕΠΟ και Super League πετάνε χαρταετό όπως έδειξαν με τις (μη) πράξεις τους.

Πιπιλάνε την καραμέλα χωρίς να ξέρουν

Για άλλη μια φορά άρχισαν να πιπιλάνε την καραμέλα για την συντήρηση του γηπέδου και το αν προσέχει ο ΠΑΣ την έδρα του. Ε λοιπόν να ξέρει όλος ο κόσμος ότι ο ΠΑΣ και οι υπεύθυνοι του γηπέδου κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε το γήπεδο να είναι όσο γίνεται σε ανθρώπινη κατάσταση μπορεί. Τόσο ο χλοοτάπητας έχει αλλάξει όσο και αποστραγγιστικά έργα έχει κάνει. Αυτό όμως που δεν είχαν προβλέψει και το οποίο οι υπόλοιποι που δεν ασχολούνται δεν το ξέρουν είναι ότι αυτό που συμβαίνει στα Γιάννενα φέτος δεν υπάρχει. Και τι εννοούμε; Ότι τις τελευταίες 60 ημέρες στην πόλη έχει βρέξει τις 50 από αυτές σερί με οκτώ και δέκα ώρες την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι όσες προσπάθειες και να γίνουν δεν προλαβαίνει να στεγνώσει, αν σε αυτό προσθέσουμε πως τον μήνα Ιανουάριο στους Ζωσιμάδες έγιναν πέντε ματς καταλαβαίνει κανείς την επιβάρυνση του γηπέδου.

Βέβαια, είναι λίγο υποκριτικό να κάνουν κριτική αυτοί που έβλεπαν τις ομάδες τους να παίζουν σε βοσκοτόπια όπως ήταν ο αγωνιστικός χώρος σε Λεωφόρο και ΟΑΚΑ. Θυμάστε σε τι χάλι αγωνιστικό χώρο έγινε το ματς πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΣ. Εκεί κανείς δεν κατηγόρησε ούτε τον Παναθηναϊκό ούτε την ΑΕΚ, οπότε καλό είναι να μην κατηγορούν και τώρα τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ΠΑΣ είναι ο πρώτος που γνωρίζει καλά το πρόβλημα που υπάρχει και γι αυτό είχε ζητήσει με επίσημο αίτημα την αλλαγή της έδρας για το πρώτο ματς των προημιτελικών, αλλά όπως έδειξε για άλλη μια φορά η ΕΠΟ, μόνο σχετικοί με το ποδόσφαιρο δεν είναι. Από την στιγμή που οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει για αλλαγή θα μπορούσε η ΕΠΟ να δώσει το ΟΚ και να μην είχαμε όλα τα χθεσινά με αστείες εικόνες που ο ΠΑΣ να κάνει κανονικά προθέρμανση στο χορτάρι και τους παίκτες του Παναθηναϊκού να τρέχουν γύρω γυρώ.

Παράλληλα πολλοί θεωρούν ότι το γήπεδο ανήκει στον ΠΑΣ, κάτι που όμως δεν ισχύει. Το γήπεδο είναι κρατικό, ανήκει στην ΓΓΑ, οπότε καταλαβαίνει κανείς πως όσο και να θέλει για κάποια πράγματα δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Ο ΠΑΣ ήταν αυτός που το 2017 προέβη στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα και συνεχίζει να πληρώνει για την συντήρηση του γηπέδου όπως και ενοίκιο για να το χρησιμοποιεί. Οι Ηπειρώτες είναι οι πρώτοι που γνωρίζουν καλά ότι το γήπεδο αυτό μόνο σύμμαχος τους δεν είναι. Μια ομάδα που παίζει ωραίο στρωτό ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω θα πρέπει σε κάθε εντός έδρας ματς να έχει και το ίδιο το γήπεδό του για επιπλέον αντίπαλο. Και αν δεν πιστεύει κανείς ας δει τα εντός έδρας αποτελέσματα της ομάδας σε σχέση με τα εκτός.

Την ίδια ώρα ακούσαμε φωνές για ισονομία από τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού, όπως ο Άρης. Κι έχει δίκιο. Πράγματι το ματς του ΠΑΣ με τον Άρη δεν έπρεπε τότε να διεξαχθεί (είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ο ίδιος ο Γιώργος Χριστοβασίλης δεν είχε ανέβει τότε γιατί θεωρούσε δεδομένο ότι δεν θα γίνει εξαιτίας της βροχής εκείνης της ημέρας). Αλλά σε αυτό δεν φταίει ο ΠΑΣ, αλλά οι άνθρωποι που διοικούν το ποδόσφαιρο. Και σε αυτή την περίπτωση είναι η διοργανώτρια αρχή. Αυτοί είναι που δεν σέβονται και δεν προστατεύουν το ίδιο το άθλημα. Ο ΠΑΣ σε αυτά δεν έχει καμία σχέση, δεν έχει καμία φωνή στα κέντρα αποφάσεων, και το να μπαίνει στην μέση ως το εξιλαστήριο θύμα θα πρέπει να σταματήσει εδώ.

Επειδή η τοξικότητα δεν έχει τέλος, μετά την αναβολή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ανακοινώθηκε ότι η αναμέτρηση της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί στο Περιστέρι. Φωνές άρχισαν πάλι για την απόφαση αυτή, χωρίς να γνωρίζουν το σκεπτικό του ΠΑΣ. Οι άνθρωποι του συλλόγου είχαν αποφασίσει με το σκεπτικό ότι θα υπήρχε επιπλέον επιβάρυνση από την χθεσινή αναμέτρηση αλλά και οι θερμοκρασίες την Δευτέρα έκαναν λόγο για κάτω από το μηδέν και χιονόπτωση. Καταβαίνει κανείς πως το πιο πιθανό δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί το παιχνίδι. Οπότε ας μην ψάχνει κάποιος για φαντάσματα και κάτι άλλο. Μάλιστα, για τον ΠΑΣ το να παίζει σε κανονικό γήπεδο είναι υπέρ του, γιατί σε κανονικό γήπεδο μπορεί να κάνει το παιχνίδι του, αυτό που έχουν παραδεχτεί όλοι στο φετινό πρωτάθλημα.

Γιατί μπήκαμε σε αυτή την διαδικασία να εξηγήσουμε κάποια πράγματα; Γιατί σε ένα χώρο όπως το ποδόσφαιρο όπου ο άλλος κολλάει ταμπέλες, δημιουργεί στρατόπεδα και σε βάζεισ το τρυπάκι μαζί μας ή εχθρός μας θα πρέπει εσύ να αποδεικνύεις το αυτονόητο, ότι δεν είσαι ελέφαντας. Φτάνει πια.

Διαβάστε επίσης:

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα