Παναθηναϊκός: Το απόλυτο σε προκρίσεις με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα (vids)

Νίκος Μαρούδας
Παναθηναϊκός: Το απόλυτο σε προκρίσεις με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα (vids)

bet365

Μια εξαιρετικής προϊστορία έχει κόντρα στον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, που τον συναντά για δεύτερη σερί χρονιά στη διοργάνωση, μετρώντας τρεις προκρίσεις σε ισάριθμες συναντήσεις. Πρώτη φορά διασταυρώνονται οι δύο τους στα προημιτελικά.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός μπορεί να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο για το ντέρμπι «αιωνίων», αλλά για την ώρα το μυαλό όλων στο σύλλογο είναι στο παιχνίδι της Πέμπτης με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι «πράσινοι», για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν θα κοντραριστούν με την ομάδα των Ιωαννίνων στη διοργάνωση, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο ομάδων αυτό θα συμβεί στην προημιτελική φάση.

Παναθηναϊκός και Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα έχουν την δική τους ξεχωριστή ιστορία στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, με το «τριφύλλι» σαφώς να υπερτερεί. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι θα βρεθεί και πάλι για δεύτερη σερί σεζόν στα Γιάννενα για την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, όπως είχε συμβεί και πέρσι, σε ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί 1-0.

Μόνο... πράσινες οι προκρίσεις

Η προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας, είναι σαφώς υπέρ του «τριφυλλιού» με τρεις προκρίσεις σε τρία ζευγαρώματα. Ας αρχίσουμε από το πιο πρόσφατο, το περσινό ζευγάρωμά τους, που όπως ήδη αναφέραμε η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι είχε γνωρίσει την ήττα στους Ζωσιμάδες από τον ΠΑΣ Γιάννινα της Super League 2 τότε με 1-0. Στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ τα πράγματα στράβωσαν ακόμα περισσότερο με την ομάδα των Ιωαννίνων να παίρνει προβάδισμα στο σκορ...

Πλέον το «τριφύλλι» αναζητούσε τρία τέρματα για να πανηγυρίσει την πρόκριση, τα οποία και βρήκε! Με μια συγκλονιστική αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος και τα τέρματα των Χρήστου Δώνη, Σένκεφελντ και Μακέντα έφτασε στο πολυπόθητο 3-1 και πανηγύρισε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Κάτι αντίστοιχο, δηλαδή πρόκριση στους «8» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, είχε πανηγυρίσει το «τριφύλλι» και την σεζόν 2015/16. Τότε, οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει 1-2 στους Ζωσιμάδες με τέρματα των Αμπέντ και Πέτριτς, αλλά και πάλι στον επαναληπτικό... χτυποκάρδισαν! Αυτό γιατί, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε νικητής από την Λεωφόρο με 0-1 με τέρμα του Φερβελή στο φινάλε.

Πρώτη συνάντηση την χρονιά του double

Η πιο άνετη πρόκριση στην ιστορία του Παναθηναϊκού σε αυτά τα τρία ζευγαρώματα μέχρι τώρα με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν στην πρώτη τους διασταύρωση την σεζόν 2009/10, στα ημιτελικά του θεσμού. Εκείνη την σεζόν, το «τριφύλλι» είχε κληθεί να αντιμετωπίσει τον «Αίαντα» στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο πρώτο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 με αυτογκόλ του Κότσιου και τέρματα των Νίνη, Σισέ κάνοντας τυπική διαδικασία την ρεβάνς των Ιωαννίνων, όπου με ένα... νεκρό 0-0 πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Εκείνη την σεζόν, κατέκτησε και το προτελευταίο Κύπελλο της ιστορίας του επικρατώντας του Άρη στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Φέτος το Κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού! Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ καλή ομάδα την Πέμπτη, που ωστόσο στην έδρα της φέτος συναντά πολλά προβλήματα. Οι δύο αντίπαλοι το βράδυ της Πέμπτης, θα συναντηθούν για πρώτη φορά όπως ήδη είπαμε, στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Φυσικά στόχος του «τριφυλλιού» είναι ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα