Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3

bet365

Με ένα ολοκληρωτικό 15λεπτο που θύμιζε... Άγιαξ και τον έβαλε μπροστά στο σκορ με 3-0, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου με το 3-2 επί του Ατρομήτου! Νάουμετς, Μιλιντσεάνου και Σάλιακας σκόραραν για τους Ηπειρώτες, δεν έφταναν τα 2 γκολ του Κουτσόπουλου που μπήκε ως αλλαγή.

Παλικαρίσια πρόκριση για τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι! Η ομάδα των Ιωαννίνων, με τέρματα των Νάουμετς, Μιλιντσεάνου και Σάλιακας σε 13 λεπτά προηγήθηκε 0-3, με τον Κωτσόπουλο με δύο τέρματα να βάζει την ομάδα του στο παιχνίδι μειώνοντας στο 2-3, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους.

Έτσι έπαιξαν

Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε και πάλι την ομάδα του με 4-3-2-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μανδάς, έχοντας στα στόπερ τους Γκαλβάο, Στρούγη, δεξί μπακ ο Νάτσος, ενώ αριστερό ήταν ο Κιβρακίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Οικονομίδης, Χαρίσης και Ούμπιδες. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Εντομβόνγι, με τους Ραμπέλο και Μουνίθ από πίσω του.

Από την πλευρά του ο Αργύρης Γιαννίκης, επέλεξε για τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα σταθερά το 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Χουτεσιώτης, με τους Σάλιακα, Κάργα, Παντελάκης, Πίρσμαν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στα χαφ βρέθηκαν ο Κάστρο με τον Λιάσο, δεξιά ήταν ο Νάουμετς κι αριστερά ο Ελευθεριάδης, με τους Παμλίδη και Μιλιντσεάνου να βρίσκονται στη κορυφή της επίθεσης.

Τρεις φάσεις, τρία γκολ, 0-3 στο 13'!

Απίθανο ξεκίνημα είχε το παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα να κυριαρχεί και να πετάει στα... σκουπίδια το προβάδισμα πρόκρισης του Ατρόμητου μόλις στο 3'! Μετά από λάθος του Στρούγγη και μπαλιά του Παμλίδη στον Νάουμετς, ο δεύτερο με σουτ άνοιξε το σκορ κι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους φιλοξενούμενους.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Ατρόμητο κι ακόμα πιο ιδανικά για την ομάδα των Ιωαννίνων μόλις στο 10'. Τότε οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων άλλαξαν πολύ εύκολα την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Παμλίδης με τακουνάκι βρήκε τον Μιλιντσεάνου ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα αυτή βρήκε πάνω στον Στρούγγη. Η πολιορκία των φιλοξενούμενων δεν είχε τελειώσει όμως ακόμα!

Στην τρίτη τελική που βρήκαν στο παιχνίδι, απέναντι σε έναν πραγματικά ανήμπορο να κάνει το παραμικρό Ατρόμητο, ο Σάλιακας με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3.

Ο Κωτσόπουλος μπήκε στο ματς και τον... έβαλε στο παιχνίδι

Ο Νταμίρ Κάναντι αναγκάστηκε να κάνει μια αλλαγή πολύ γρήγορα και να βάλει ακόμα έναν επιθετικό στο παιχνίδι, μιας και πλέον αναζητούσε τέσσερα τέρματα για την πρόκριση. Έτσι, ο Κωτσόπουλος λίγα λεπτά μετά την είσοδό του μετά από πάσα του Ενρομβόνγι κι ωραία ατομική ενέργεια, με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 1-3.

Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει αναζητώντας ακόμα ένα γκολ μέχρι το ημίχρονο, δίχως να το πετύχει όμως. Αντίθετα ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε και πάλι με προϋποθέσεις στην επίθεση μετά από νέο λάθος του Στρούγγη, με τον Νάτσο όμως να αστοχεί.

Έβαλε τρεις στην επίθεση ο Κάναντι, οι φιλοξενούμενοι τις ευκαιρίες!

Το έργο του Ατρόμητου στο δεύτερο μέρος ήταν δεδομένα δύσκολο, με τον Νταμίρ Κάναντι να βάζει τρεις ποδοσφαιριστές στην επίθεση αναζητώντας τα τρία τέρματα που ήθελε για την πρόκριση. Το αποτέλεσμα ήταν κάκιστο, μιας και οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, εν αντιθέσει με τους ποδοσφαιριστές του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι φιλοξενούμενοι, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 50' για το 1-4, όταν ο Ελευθεριάδης έκανε το σουτ, ο Μανδάς έσωσε και η μπάλα λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα από την παρέμβαση του Στρούγγη, αλλά τελικά έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη απείλησε και πάλι στο 71', όταν έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει τέσσερα τα τέρματά της. Συγκεκριμένα, ο Καρτάλης πέρασε σαν... σταματημένο τον Στρούγγη, έκανε το γύρισμα στον Παμλίδη, αλλά το πλασέ του τελευταίου έφυγε άουτ.

Ο Κωτσόπουλος και πάλι έδωσε ελπίδες...

Κι ενώ όλα έδειχναν πως μετράμε αντίστροφα για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με αυτό το 1-3, από το πουθενά ο Ατρόμητος βρήκε δεύτερο τέρμα και οι ελπίδες... ζωντάνεψαν εκ νέου. Σέντρα του Μουνίθ από τα δεξιά στο 80', κεφαλιά του Κωτσόπουλου και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 2-3.

Λίγο έλειψε ο Κωτσόπουλος να σημειώσει και χατ – τρικ ελάχιστα μετά το 2-3! Ο επιθετικός του Ατρόμητου σε... καρμπόν φάση με το δεύτερο τέρμα του, μετά από σέντρα του Μουνίθ και πάλι, πήρε την κεφαλιά στο 87' αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω. Ο Μάτιτς στο 94', έπιασε την κεφαλιά, η οποία όμως σταμάτησε στο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων μέχρι τέλους, δεν ήρθε ποτέ η ισοφάριση και φυσικά το τέταρτο γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση με την ομάδα των Ιωαννίνων να πανηγυρίζει στο φινάλε χάρη στο τρομερό πρώτο τέταρτο που βρήκε τρία τέρματα σε τρεις τελικές!

MVP: Παμλίδης. Ο επιθετικός του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να μη βρήκε γκολ, όμως έχει κάνει τις δύο ασίστ στα πρώτα τέρματα των φιλοξενούμενων. Έφτασε κοντά και στο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε. Είχε ακόμα μια καλή απόδοση και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στη νίκη και την πρόκριση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στρούγγης. Ίσως το χειρότερο του παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, είχε πολλά προβλήματα με τους αντιπάλους του. Έχει ευθύνη στα δύο από τα τρία τέρματα που δέχεται η ομάδα του, ενώ είχε κι άλλα προβλήματα σε φάσεις που δεν κατέληξαν σε γκολ για τους φιλοξενούμενους. Σε γενικές γραμμές είχε ένα κακό απόγευμα...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κωτσόπουλος. Ο νεαρός φορ, ήταν εκείνος που κράτησε τον Ατρόμητο στο... κόλπο της πρόκρισης με τα γκολ που σημείωσε. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να σώσει την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται συνολικά η άμυνα του Ατρόμητου στο τρίτο τέρμα του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, που έχει συνολικά κακή αντίδραση με αποτέλεσμα να έρθει το μακρινό σουτ του Σάλιακα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Φωτιάς και οι βοηθοί του δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα, με τον δεύτερο βοηθό να χάνει μια φάση για τους φιλοξενούμενους όταν έβγαιναν απέναντι στον Μανδά, δίνοντας οφσάιντ που δεν υπήρχε. Πέρα αυτού, δεν είχαν άλλα προβλήματα οι διαιτητές.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, ήρθε στο Περιστέρι με το 2-2 του πρώτου αγώνα να δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον Ατρόμητο, όμως μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση και να σημείωσε τρία γκολ που ουσιαστικά τελείωσαν την υπόθεση πρόκριση. Πολύ καλή εμφάνιση από το σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη και σπουδαία πρόκριση. Από την άλλη ο Ατρόμητος και πάλι μένει εκτός στόχων από αρκετά νωρίς. Οι Περιστεριώτες... πλήρωσαν τις επιλογές του Κάναντι στην αρχική ενδεκάδα, αλλά και αρκετά ατομικά λάθη και δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να γυρίσουν την αναμέτρηση παρά το ότι έφτασαν στο 2-3.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γκαλβάο (78' Νταβιώτης), Στρούγγης, Κιβρακίδης, Νάτσος (56' Σάλομον), Οικονομίδης (24' Κωτσόπουλος), Ούμπιδες, Χαρίσης (46' Γούτας), Ραμπέλο (46' Μάτιτς), Μουνίθ, Εντομβόνγι

Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάργας, Κάστρο, Λιάσος, Νάουμετς (75' Λώλης), Ελευθεριάδης (59' Μπρένερ), Παμλίδης (84' Πανουργιάς), Μιλιντσεάνου (58' Καρτάλης)

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα