Κι αν του «κάτσουν» και οι μεταγραφές;

Αντώνης Σαούλης Αντώνης Σαούλης
Κι αν του «κάτσουν» και οι μεταγραφές;

bet365

Ο Αντώνης Σαούλης γράφει για τον τελικό του Κυπέλλου, τον Ολυμπιακό που από σήμερα θα είναι ακόμα πιο ενισχυμένος και την ΑΕΚ που πρέπει ψύχραιμα να κοιτάξει το αύριο...

Αστέρας Τρ. - Παναθηναϊκός. Δεκάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τέτοιον τελικό. Περίμενα έναν αγώνα με λίγες φάσεις, με ομάδες να ψάχνονται, παίκτες κάπως κουρασμένους και χαμηλό σκορ (το μόνο που πέτυχα αλλά από... σπόντα). Οργανωτικά δεν περίμενα κάτι περισσότερο σ' έναν ούτως η άλλως υποβαθμισμένο θεσμό ο οποίος κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερος (θέλει μεγάλη προσπάθεια για να το καταφέρει αυτό η ΕΠΟ, όμως μπορεί τελικά να ξεπεράσει τον εαυτό της).

Το σκορ αδικεί την εικόνα του αγώνα, όμως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Ο Ολυμπιακός με μία πειραματική 11αδα την οποία δεν θα ξαναδούμε κατά την διάρκεια της σεζόν (και δεν την είδαμε ούτε την περσινή σεζόν) κατέκτησε το Κύπελλο με το μίνιμουμ. Το 1-0 τον αδικεί. Οι «ερυθρόλευκοι» με δεξί μπακ τον Μπρούνο (!) και αριστερό τον Τοροσίδη, τερματοφύλακα τον Τζολάκη και χωρίς τρίτο χαφ στον άξονα (όπως μας είχε συνηθίσει ο Μαρτίνς) θα μπορούσαν να είχαν διασύρει την ΑΕΚ.

Δεν θα σταθώ στις ευκαιρίες των Μασούρα και Ελ Αραμπί πριν το γκολ του Ραντζέλοβιτς, αλλά στα όσα δημιούργησε ο Ολυμπιακός μετά το γκολ. Εχει την χαμένη ευκαιρία του Μαροκινού στο 35', το μοναδικό τετ-α-τετ του Μασούρα στο 49', το χαμένο πέναλτι στο 57' και την χαμένη ευκαιρία (πάλι του Ελ Αραμπί) στο 87'.

Ο Πέδρο Μαρτίνς βρήκε τον τρόπο να κάνει λειτουργική μια πειραματική ομάδα. Το γεγονός ότι ο Πορτογάλος μπαίνει στον τρίτο του χρόνο στον Ολυμπιακό είναι το μεγαλύτερο δίχτυ ασφαλείας για τις αλλαγές που έρχονται στο Ρέντη. Εδειξε ότι μπορεί να παρουσιάσει μια ομάδα με αρχή μέση και τέλος παρά το γεγονός ότι του έλειπαν αρκετά βασικά «συστατικά» σε σχέση με πέρσι.

Με το ματς να έχει τελειώσει οι φίλοι του Ολυμπιακού αλλά και οι ανταγωνιστές του θα πρέπει να αναρωτιούνται τι θα γίνει τη νέα σεζόν εάν του «κάτσουν» και οι μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Μαρτίνς αλλά και αυτές που θα προστεθούν.

Για όσους το παρέβλεψαν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και νίκησε τον τελικό χωρίς τους:

  • Σα
  • Ραφίνια
  • Χολέμπας
  • Πέπε
  • Εμβιλά

Σε αυτους θα προστεθούν ένα αριστερό μπακ για την βασική 11αδα και ένα εξτρέμ σε ρόλο αντί-Ποντένσε. Και επειδή κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά για το αν θα βγουν στον Ολυμπιακό οι μεταγραφές (μη ξεχνάτε τι είχε ειπωθεί πέρσι στην μεταγραφή του Βαλμπουενά) εάν ο Μαρτίνς καταφέρει και τους ενσωματώσει στο σύνολο (που έχει πάρει καλό βαθμό και σε αυτό τον τομέα) τότε οι «ερυθρόλευκοι» πιθανόν να τρομάζουν με το upgrade.

Ναι μέχρι τον Οκτώβριο ο Ολυμπιακός μπορεί ν' αλλάξει κι άλλο. Να πουληθεί ο Σεμέδο για παράδειγμα και ν' αποκτηθεί κι άλλο στόπερ. Δεδομένα η άμυνα των «ερυθρολεύκων» θα έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα γιατί δύσκολο να βρεθεί καλύτερος του Τσιμίκα στ' αριστερά και στόπερ που θα μπορεί να δέσει τόσο γρήγορα και τόσο καλά όπως ο Σεμέδο πέρσι. Αλλά δεν θα ξεκινάει και από το μηδέν ο Μαρτίνς.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι (τουλάχιστον) ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές του για την φετινή σεζόν με τον Πέδρο Μαρτίνς να αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση για να βρίσκεται στην pole position της χρονιάς ο Ολυμπιακός...

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Οποιος κι αν έχανε δεν θα μπορούσα να κάνω αυστηρή κριτική στον ηττημένο. Ηταν ένα ματς ειδικών συνθηκών, με handicaps σε μία μάλλον περίεργη χρονική στιγμή. Ο Καρέρα έχει ευθύνες; Προφανώς. Γιατί δεν βρήκε ιδέες με 60% κατοχή μπάλας, το ματς να παίζεται περισσότερο στο μισό του Ολυμπιακού και με αρκετές κερδισμένες στατικές φάσεις να μην μπορεί να βρει τρόπο να απειλήσει σοβαρά την εστία του Τζολάκη. Μέχρι εκεί όμως...

Στα δικά μου μάτια η ευθύνη είναι μεγαλύτερη των ποδοσφαιριστών. Μπήκαν σε έναν τελικό γνωρίζοντας πως αν τον χάσουν θα ήταν η τέταρτη σερί αποτυχία και θα έγραφαν αρνητικό ρεκόρ και όμως δεν έδειξαν μεγαλύτερο πάθος (άλλη θα ήταν η σωστή λέξη) από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ μετά το Κύπελλο του 2016 και το πρωτάθλημα του 2017 έπρεπε να δει την επόμενη μέρα. Εκείνη η ομάδα όχι μόνο έπιασε ταβάνι, αλλά ακούμπησε στρατόσφαιρα με τα όσα πέτυχε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (και με την επιτυχία της στην Ευρώπη). Τρία χρόνια μετά η Ενωση ακομα συζητάει για Σιμόες, Βράνιες, Λιβάγια, Τσιγκρίνσκι και μη... σκάσει και το όνομα του Αραούχο ξανά. Δεν λέω ότι έπρεπε να φύγουν, αλλά δεν βλέπω και κάποια αναβάθμιση (σε οποιαδήποτε θέση) σε σχέση με εκείνη την ομάδα που επανέφερε την Ενωση στην κορυφη.

ΥΓ Καλός ο Τζολάκης και ο Ραντζέλοβιτς αλλά στα δικά μου μάτια MVP είναι ο Καμαρά! Κλέβει την μπάλα από το Λιβάγια, παίζει γρήγορα το 1-2 με τον Μασούρα για να δώσει χρόνο στον Ραντζέλοβιτς να κινηθεί στον χώρο και δίνει την ασίστ. Στο δεύτερο ημίχρονο βγάζει κάθετη 40 μέτρων πίσω από το κέντρο με το εξωτερικό στον Μασουρα που κερδίζει το πέναλτι! Η συνολική του εικόνα στο γήπεδο ήταν σαν ένας άντρας ανάμεσα σε παιδιά.

ΥΓ2 Δεν περνάει καλό... φεγγάρι ο Ελ Αραμπί. Δεν στέκομαι στις φάσεις που δεν τελείωσε καλά ή και στο κακοεκτελεσμένο πέναλτι. Ο Μαροκινός θα μπορούσε να χαλάσει το γκολ του Ραντζελόβιτς. Είναι οφσάιντ όταν κάνει το σουτ ο Σέρβος και παρόλα αυτά κάνει προβολή. Εάν την ακουμπούσε το γκολ δεν θα μετρούσε. Οπως και στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάλαβε ότι είναι οφσάιντ στο γκολ του Καφού με αποτέλεσμα να χαλάσει μία ακόμη καλή αντεπίθεση του Ολυμπιακού...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Σαούλης
Αντώνης Σαούλης