ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Οι «ακτίνες» των κιτρινόμαυρων

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Οι «ακτίνες» των κιτρινόμαυρων

bet365

Διαβάστε από το gazzetta.gr την κριτική των παικτών της ΑΕΚ στην ήττα με 0-1 από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου.

Τσιντώτας: Θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση στο γκολ που δέχθηκε από τον Ρατζέλοβιτς, στο δεύτερο όμως έσωσε δύο φορές με καίριες επεμβάσεις, μια στη φάση του Μασούρα και άλλη μια στην απόκρουση πέναλτι του Ελ Αραμπί.

Λόπες: Φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη στο 0-1 του Ολυμπιακού καθώς είναι τελείως εκτός φάσης χάνοντας τον Ρατζέλοβιτς. Επιθετικά ανέβαινε, αλλά καμία από τις σέντρες του δεν είχε αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος. Τα ίδια και στη συνέχεια από τον Πορτογάλο που έμεινε σε πάρα πολύ ρηχά νερά.

Μπακάκης: Ανέβαινε από τα δεξιά, αλλά οι σέντρες του στο πρώτο μέρος δεν είχαν αποτέλεσμα, όπως ακριβώς και του Λόπες, ενώ εκτέθηκε στην ευκαιρία του Ελ Αραμπί από τις ντρίμπλες του αντιπάλου του. Κάκιστο τάκλιν στο πέναλτι που κάνει στον Μασούρα. Ολοκλήρωσε μια πολύ κακή εμφάνιση στο 62' όταν και έγινε αλλαγή.

Τσιγκρίνσκι: Κατηύθυνε την άμυνα και προσπαθούσε να «χτίσει» από πίσω. Από ένα λάθος του όμως στο πρώτο μέρος, αδικαιολόγητο για την εμπειρία του, ξεκίνησε η μεγάλη ευκαιρία του Ελ Αραμπί που θα μπορούσε ακόμα και να τελειώσει το ματς. Μέτριο ματς.

Σβάρνας: Καθόλου καλή αντίδραση στο μαρκάρισμα πάνω στον Ρατζέλοβιτς στο 0-1 του Ολυμπιακού, ενώ δεν έβγαζε γενικότερα καμία σταθερότητα στα μετόπισθεν.

Σιμόες: Έκοψε μπάλες και έτρεξε, κάνοντας αυτά που πρέπει στις ανασταλτικές του αρμοδιότητες στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο προσπάθησε να βγάλει ενέργεια, αλλά δημιουργικά αναμενόμενα δεν έχει δυνατότητες να προσφέρει και αντικαταστάθηκε από τον Μαχαίρα δέκα λεπτά πριν το τέλος.

Κρίστιτσιτς: Έπαιζε κάθετα, αλλά ήθελε περισσότερη ένταση και να είναι πιο κινητικός στο πρώτο μέρος για να απειλήσει η ΑΕΚ από τον άξονα. Στο δεύτερο η Ένωση δεν πήρε απολύτως τίποτα από τα πόδια του στον τομέα της ανάπτυξης.

Μάνταλος: Δεν βοήθησε καθόλου στη δημιουργία στο πρώτο μέρος. Είχε μια τελική, στο σουτ που επιχείρησε και το οποίο απέκρουσε ο Τζολάκης. Τα ίδια και στο δεύτερο με τον αρχηγό να μην είναι κινητικός και να μην διαθέτει φαντασία, απογοητεύοντας.

Λιβάια: Από δικό του λάθος, όταν και... πούλησε την μπάλα, ξεκίνησε η φάση στην οποία ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Δεν είχε εμπνεύσεις, ενώ έβγαζε εκνευρισμό στο πρώτο μέρος. Ανάλογη η παρουσία του Κροάτη και στο δεύτερο μέρος. Ήταν τελείως εκτός παιχνιδιού.

Βέρντε: Πέρα από την κάθετη στην ευκαιρία του Μάνταλου δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βοηθήσει την ΑΕΚ στην ανάπτυξη και στη δημιουργία. Αντικαταστάθηκε στο 62' χωρίς κανείς να θυμάται την παρουσία του μέσα στο παιχνίδι με μια απαράδεκτη εμφάνιση.

Ολιβέιρα: Έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια δεν φάνηκε πουθενά. Και ο Πορτογάλος απογοήτευσε παντελώς.

Αλλαγές:

Αλμπάνης: Μπήκε στο 62' στη θέση του Βέρντε και πρόσθεσε μια κινητικότητα στα πρώτα λεπτά παίζοντας στο αριστερό άκρο, αλλά μέχρι εκεί.

Παουλίνιο: Μπήκε στο 62' στη θέση του Μπακάκη μήπως και βγάλει κάτι περισσότερο επιθετικά από τα πλάγια, αλλά δεν έδωσε απολύτως τίποτα.

Μαχαίρας: Πέρασε στο 80' στη θέση του Σιμόες προκειμένου ο Καρέρα να βρει κάτι στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να προσφέρει.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα