Ένινγκ: «Πρώτα ο τελικός και μετά το Κύπελλο»

Gazzetta team
Ένινγκ: «Πρώτα ο τελικός και μετά το Κύπελλο»

bet365

Ο Μίκαελ Ένινγκ στάθηκε στον χαρακτήρα της ομάδας του στον δεύτερο αγώνα με τον Ατρόμητο, ζητώντας παράλληλα… ιεραρχία στόχων σε ότι αφορά το Κύπελλο Ελλάδας.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Γερμανός προπονητής αναφέρθηκε αρχικά στην πρόκριση του Άρη λέγοντας ότι… «είμαστε χαρούμενοι. Η ομάδα ενθουσίασε τον κόσμο της που ήρθε σήμερα εδώ να μας στηρίξει. Η ομάδα κέρδισε εκτός έδρας, χωρίς να δεχθεί γκολ και πήρε την πρόκριση. Κάναμε ένα γρήγορο γκολ, ήταν το κλειδί για να ελέγξουμε στη συνέχεια τον αγώνα, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και άλλα τέρματα».

Ο 54χρονος προπονητής ρωτήθηκε για την επιστροφή του Μπράουν Ιντέγε όπου αρκέστηκε να πει… «ας κρατήσουμε πως η επιστροφή του βοηθά πολύ την ομάδα. Είναι σημαντικό που πέτυχε το γκολ ο Λάρσον. Δείξαμε σήμερα ότι η ομάδα μας μπορεί να πετύχει πολλά», ενώ ρωτήθηκε για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. «Σε τόσα ματς έχουμε μόλις τρεις ήττες, δουλεύουμε καλά αμυντικά, δεν αφήνουμε τον αντίπαλο να δημιουργήσει, ενώ επιθετικά δημιουργούμε πολλές φάσεις και σκοράρουμε συχνά. Νομίζω ότι σήμερα θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι. Το 0-0 του πρώτου αγώνα δεν ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για μας. Ξέραμε ότι δεν έπρεπε να κάνουμε κανένα λάθος και ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Στο πρώτο ματς μας έλειψε λίγο η τύχη. Ο Ατρόμητος ήταν καλά στο πρώτο ματς, αλλά σήμερα είχε πίεση, τον επηρέασε στο παιχνίδι του και μας βοήθησε εμάς».

Όπως ήταν λογικό, ο Μίκαελ Ένινγκ ρωτήθηκε για την ιδιαίτερη σχέση του κόσμου με την ομάδα για το σύνθημα για την κατάκτηση του Κυπέλλου. «Έχουμε μια μεγάλη επιθυμία. Είδαμε στην πορεία ότι μπορούμε να το πετύχουμε και βάζουμε τα δυνατά μας, πρώτα για τον τελικό και μετά για να σηκώσουμε το Κύπελλο. Τακτικά η ομάδα ήταν εξαιρετική. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να δημιουργήσει καμία καθαρή ευκαιρία».

Σε ερώτηση για τον αγώνα με την ΑΕΚ και τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί λόγω και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι Ματίγια, Ροζ, είπε: «Δεν ήταν μόνο ο Ιντέγε, ήταν ο Ματίγια, η μισή ομάδα είχε κάποια θέματα, αλλά είχαμε πει ότι σε αυτό το ματς θα τα δώσουμε όλα. Αυτό δείχνει το ομαδικό μας πνεύμα. Το ματς με την ΑΕΚ δεν είναι ακόμα στην σκέψη μας. Είναι πιθανό να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Αυτό που θέλαμε σήμερα είναι να φύγουμε με ένα αποτέλεσμα που θα μας έδινε την πρόκριση».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα