Ολυμπιακός - Λαμία 3-2

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Λαμία 3-2

bet365

Το γκολ του Αντέτζο... ξύπνησε μνήμες στο Φάληρο, αλλά η είσοδος του τρομερού Βαλμπουενά στην επανάληψη γλίτωσε τον Ολυμπιακό από νέο κάζο κόντρα στη Λαμία! Τρεις ασίστ από τον Γάλλο, τρία γκολ από Χασάν και Σισέ (2) και το 3-2 έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου!

Μετά από ένα ματς γκραν γκινιόλ ο Ολυμπιακός πήρε έστω και δύσκολα την πρόκριση με σκορ 3-2 επί της Λαμίας, που σόκαρε αρχικά το Καραϊσκάκη με το 0-1. Τρομερός ο Βαλμπουενά με τρεις ασίστ για το 3-1 με την Λαμία να μειώνει στο τέλος με πέναλτι που έκανε ο Σισέ, ο οποίος όμως έβαλε 2 γκολ ενώ 1 είχε βάλει νωρίτερα ο Χασάν.

ΜΕ ΧΑΣΑΝ - ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ, ΜΕ 4-2-3-1 Η ΛΑΜΙΑ
Ο Πέδρο Μαρτίνς άρχισε το ματς με την εξής διάταξη: Αλέν κίπερ, Σεμέδο και Παπέ Σισέ στόπερ, Γκασπάρ και Τσιμίκα στα δύο άκρα της άμυνας, Γκιγιέρμε και Καμαρά κέντρο, Φορτούνης δεκάρι, άκρα με Λοβέρα - Μασούρα και φορ ο Χασάν.

Η Λαμία είχε σχήμα με 4-2-3-1 με τους Τιρόν - Τιρόνε, Βασιλόγιαννη και Ρόμανιτς πίσω από τον φορ Καραμάνο. Κίπερ ο Κάχριμαν, άμυνα με Τζανετόπουλο, Αντέτζο, Ασίγκμπα και Βάντερσον και στο κέντρο Νιασέ με Μπουλούλη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΧΑΣΑΝ ΚΑΙ 0-1 ΑΝΤΕΤΖΟ
Ο Ολυμπιακός στο α' μέρος δεν ήταν καλός και ουσιαστικός μεσοεπιθετικά και αυτό το πλήρωσε. Ειδικά δε με την μεγάλη χαμένη φάση του Χασάν στο 7' όπου ο Αιγύπτιος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα έξω. Ο Ολυμπιακός είχε και άλλες χαμένες φάσεις όπως με Μασούρα και με Φορτούνη, όμως η Λαμία που ήταν πολύ καλά στημένη αμυντικά και τακτικά βρήκε το γκολ από φάουλ λίγο πριν την λήξη του α' μέρους. Ο Τιρόνε στο 44' το εκτέλεσε, η άμυνα αδράνησε και ο Αντέτζο με προβολή σκόραρε με τον Αλέν να βρίσκει την μπάλα με το σώμα αλλά να μην μπορεί να την σταματήσει για να γίνει έτσι το 0-1. Από τον Ολυμπιακό ζήτησαν χέρι - πέναλτι λίγο πριν το 37' πάνω στον Ασίγκμπα. Πέφτοντας κάτω φάνηκε να βρίσκει την μπάλα με το χέρι όμως διαιτητής και VAR έδειξαν παίζετε.

ΜΠΗΚΕ Ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΚΑΙ... ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΣΙΣΤ, ΕΝΑ ΓΚΟΛ Ο ΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΥΟ Ο ΣΙΣΕ ΕΝΩ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ 61' Ο ΡΟΜΑΝΙΤΣ
Ο Μαρτίνς ανέλαβε γρήγορα δράση μετά την προβληματική εικόνα του Ολυμπιακού στο α' μέρος. Έβαλε στον αγώνα τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Η είσοδος του Γάλλου του άλλαξε το ματς. Αφού ο Βαλμπουενά είχε και μεγάλη φάση στο 57' με ψαλιδάκι στο 60' μετά από κόρνερ του και κεφαλιά του Χασάν έγινε το 1-1. Στο 61' αποβλήθηκε ο Ρόμανιτς με 2η κίτρινη για θέατρο και μετά η Λαμία δεν άντεξε άλλο.

Στο 72' ο Παπέ Σισέ βρήκε δίχτυα μετά από σέντρα - διαβήτη του Βαλμπουενά και ενώ τον είχε χάσει ο Αντέτζο. Στην συνέχεια ο Χασάν είχε δοκάρι και στο 77' ήρθε το 3-1 με τον Παπέ Σισέ. Φάουλ που έκανε ο Βαλμπουενά και ο Σισέ πήρε κεφαλιά που βρήκε στον Ασίγκμπα και μετά στο δοκάρι για να μπει γκολ για το 3-1.

ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΕ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΟ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΒΙΓΙΑΛΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ 3-2
Στο 90ό λεπτό ο Σισέ έκανε λάθος με κλωτσιά χαμηλά στον Ασίγκμπα και δόθηκε πέναλτι στην Λαμία. Λίγο μετά ο Βιγιάλμπα έκανε το 3-2 στο ματς. Το τελικό σκορ ήταν αυτό.

MVP: Με διαφορά ο Βαλμπουενά. Δημιουργός και στις τρεις φάσεις με τα γκολ του Ολυμπιακού που οδήγησαν στην πρόκριση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Παπέ Σισέ με δύο γκολ, ο Τσιμίκας και φυσικά ο Χασάν που ισοφαρίζει το παιχνίδι για το 1-1. Ο Σισέ βέβαια έκανε το λάθος με το πέναλτι πάνω στον Ασίγκμπα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ρόμανιτς για την αποβολή του. Και αυτή ήρθε σε ένα σημείο που ήδη η ομάδα του είχε ισοφαριστεί. Εδώ μπαίνουν και παίκτες του Ολυμπιακού όπως ο Λοβέρα.

Η ΓΚΑΦΑ: Θα μπορούσαν να μπουν αρκετές φάσεις σ' αυτή την κατηγορία. Μπαίνει όμως η 2η κίτρινη του Ρόμανιτς γιατί από εκεί και έπειτα η Λαμία καταρρέει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με προβλήματα η διαιτησία στο παιχνίδι. Στο α' μέρος υπάρχει μία φάση με χέρι του Ασίγκμπα που κρίθηκε πως δεν είναι παράβαση και από το VAR. Από εκεί και πέρα συζήτηση έγινε και για την 2η κίτρινη του Ρόμανιτς. Το ριπλέι δείχνει πως ο Ρόμανιτς δεν βρήκε σε πόδι αντιπάλου και έπεσε μόνος του. Έτσι του βγήκε η κόκκινη για θέατρο. Με λάθη γενικά στο πειθαρχικό σκέλος και σε φάουλ και για τις δύο ομάδες. Το πέναλτι στην Λαμία φάνηκε να είναι σωστή υπόδειξη και λάθος του Σισέ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός δεν είχε σωστό πλάνο, δεν ήταν καλός στο α' μέρος, βρέθηκε πίσω στο σκορ και τα... χρειάστηκε. Η είσοδος του Βαλμπουενά έχει αλλάξει όλον τον αγώνα στο 46'. Και πάλι όμως η μαχητική Λαμία βρήκε γκολ στις καθυστερήσεις με το πέναλτι του Βιγιάλμπα. Εν τέλει ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αλλά πήρε την πρόκριση. Ακόμα και έτσι, στα σημεία και στις λεπτομέρειες ήταν πιο καλός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Γκασπάρ, Τσιμίκας, Σισέ, Σεμέδο, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Μασούρας (46' Ελ Αραμπί), Λοβέρα (46' Βαλμπουενά), Φορτούνης, Χασάν (78' Μορ).
ΛΑΜΙΑ: Κάχριμαν, Βάντερσον, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Νιασέ, Μπουλούλης, Βασιλόγιαννης (75' Βιγιάλμπα), Τιρόν - Τιρόνε (64' Σκόνδρας), Ρόμανιτς, Καραμάνος (64' Σασί).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα