Ένινγκ: «Έχουμε την αυτοπεποίθηση για να προκριθούμε»

Gazzetta team
Ένινγκ: «Έχουμε την αυτοπεποίθηση για να προκριθούμε»

bet365

Ο Μίκαελ Ένινγκ έκρινε ότι ο Άρης είχε τις ευκαιρίες για να αποκτήσει πλεονέκτημα πρόκρισης, δεν τις αξιοποίησε, αλλά μπορεί να πετύχει τον στόχο του στην έδρα του Ατρόμητου.

Ο Γερμανός προπονητής του Άρη διέκρινε έλλειμμα ενέργειας στην ομάδα του καθώς είπε αρχικά ότι… «είδαμε ότι οι τελευταίες εβδομάδες έχουν κοστίσει σε ενέργεια, όχι μόνο σε μας, αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες. Τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια του Κυπέλλου τελείωσαν ισόπαλα. Το παιχνίδι πήγε στην τακτική και στη δύναμη, παρόλο αυτά είχαμε τις ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη, κυρίως με το χαμένο πέναλτι. Το αποτέλεσμα αφήνει ανοιχτή τη ρεβάνς, αλλά έχουμε την αυτοπεποίθηση ως ομάδα ότι θα κάνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και θα προκριθούμε».

Για το αν είδε πίεση στους παίκτες του με αφορμή την αντίδραση του Ντάνι Λάρσον στο 46ο λεπτό, απάντησε: «Θυμάμαι τη συγκεκριμένη φάση, προφανώς μπορούσε να τελειώσει τη φάση με το αριστερό αλλά δεν είδε που ήταν ο αντίπαλος. Φυσικά υπάρχει πίεση και σε μας και στον αντίπαλο. Αν δούμε το παιχνίδι ο αντίπαλος δεν είχε καθαρή ευκαιρία. Μας έλειπε η ορμή στο επιθετικό παιχνίδι μας, να πλησιάσουμε πιο αποτελεσματικά την εστία του αντιπάλου. Θα έλεγα ότι και οι δύο ομάδες έπαιξαν με το μυαλό στο ότι υπάρχει και η ρεβάνς. Υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας, το ότι δεν επιτρέπεται το λάθος κι αυτό έκανε τις δύο ομάδες να είναι πιο προσεκτικές».

Δεδομένου του προβληματισμού του για την έλλειψη ενέργειας, ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. «Αυτή τη στιγμή, αμέσως μετά το παιχνίδι, οι σκέψεις μου δεν πάνε τόσο μακριά, σκέφτομαι το παιχνίδι που παίξαμε. Θέλουμε τους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι της Κυριακής είναι μια άλλη ιστορία. Κρατάμε ότι έγινε σήμερα, κρατήσαμε το μηδέν στο παιχνίδι και βλέπουμε το επόμενο».

Σχετικά με τη χαμηλή προσέλευση φιλάθλων στο «Κλ. Βικελίδης» απάντησε ότι… «περίμενα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, αλλά πρέπει να δούμε τις συνθήκες και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες». Σχετικά με το αν θα μπορούσε να ξεκουράσει τον Ροζ ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Ντάνιελ Σούντγκρεν, απάντησε: «Κάθε παίκτης έχει αξιώσει στο να διεκδικεί θέση βασικού στην 11αδα. Δεν θέλω να συζητήσω αυτή τη στιγμή για το ποιος θα μπορούσε να μπει στο σχήμα».

Σχετικά με το ότι απέφυγε να κάνει 3η αλλαγή, είπε: «Ο λόγος ήταν η εξέλιξη του αγώνα ο οποίος πήγε στη δύναμη κι έχοντας πάντα ως γνώμονα το τι υπήρχε διαθέσιμο στον πάγκο».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα