Λαμία - Πανιώνιος 1-4

Δημήτρης Ρούσσος
Λαμία - Πανιώνιος 1-4

bet365

Με 2 γκολ του Ντουρμισάι κι από ένα των Μασούρα και Λάμπρου, ο Πανιώνιος έκανε υγιεινό περίπατο στη ρεβάνς της Λαμίας (1-4) και περιμένει την κλήρωση της Δευτέρας για να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά του Κυπέλλου!

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Οι γηπεδούχοι παρέταξαν όλα τα διαθέσιμα επιθετικά «όπλα» για την ανατροπή. Σε σχηματισμό 4-2-3-1, ο Μελίσσας υπερασπίστηκε την εστία, ο Ασίγκμπα και ο Παντελιάδης βρέθηκαν στα άκρα της άμυνας και ο Πριντέτα με τον Αναστασιάδη στο κέντρο της. Ομο και Μπλάζιτς αποτέλεσαν για άλλη μια φορά το δίδυμο στα χαφ, με τον Βάντερσον αριστερά, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά και τον Πίτι πίσω από τον προωθημένο Τσούκαλο.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με 4-5-1. Ο Κότνικ κάτω από τα δοκάρια, ο Βλάχος στα δεξιά της άμυνας, ο Σαραμαντάς αριστερά και ο Μπανανά με τον Σταυρόπουλο στα στόπερ. Ο Ουάσιγκτον έπαιξε λίγο πιο μπροστά από τον Κόρμπο, ο Σαββίδης μπροστά τους και ο Μασούρας (δεξιά) και ο Σπιριντόνοβιτς (αριστερά) στήριζαν τον Ντουρμισάι.

«ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Αφού η Λαμία μπήκε δυνατά και διεκδίκησε τις πιθανότητές της, πιέζοντας για κάποιο γρήγορο γκολ, ο Πανιώνιος βγήκε μπροστά μετά το πρώτο δεκάλεπτο δίχως να κινδυνεύσει. Στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή του αγώνα μάλιστα (17’), είχε την τύχη να βρει και δίχτυα για το 0-1! Ο Βλάχος γύρισε στην περιοχή από δεξιά, ο Ντουρμισάι κοντρόλαρε μεταξύ Αναστασιάδη και Όμο, γύρισε και «εκτέλεσε» τον Μελίσσα στη γωνία του! Έκτοτε απέκτησε «αέρα» στο παιχνίδι του, ενώ η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δίχως ουσία.

Φυσική εξέλιξη της ψυχολογικής κατάστασης των δυο ομάδων ήταν και το επόμενο σημείο-ορόσημο στο παιχνίδι, όταν ο Ιστορικός σκόραρε ξανά και ουσιαστικά… σχόλασε τον γάμο! Ο Ουάσιγκτον έβγαλε τον Σπιριντόνοβιτς στην περιοχή, ο Μελίσσας βγήκε με τα χέρια, αλλά τελείως αναποτελεσματικά, «στρώνοντας» στον Μασούρα που πλάσαρε σε κενή εστία για προβάδισμα πρόκρισης για τους «κυανέρυθρους!

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΛΑΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Οι Φθιωτοί έπρεπε πλέον να ανέβουν «Γολγοθά», αλλά τουλάχιστον προσπάθησαν. Ο θετικός Βάντερσον «ζωντάνεψε» το παιχνίδι της ομάδας του Τεννέ, σκοράροντας ένα υπέροχο γκολ στο 40’, γυρίζοντας το σώμα του από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, σουτάροντας στη δεξιά γωνία του Κότνικ και στέλνοντας την στο δοκάρι και στα δίχτυα.

Από μόνο του το γκολ ήταν το λεγόμενο… της παρηγοριάς, αλλά αν ευστοχούσε ο Αναστασιάδης στο 44’, ίσως τα δεδομένα να ήταν διαφορετικά! Στο φάουλ του Πίτι, ο αμυντικός των γηπεδούχων βρέθηκε αμαρκάριστος και σε εξαιρετικό σημείο στη μεγάλη περιοχή, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ, σε μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές του αγώνα, αφού αν ισοφάριζε η Λαμία, θα μπορούσε να πιστέψει στο «θαύμα» με περισσότερες ελπίδες.

«ΝΤΟΥΡΜΙΓΚΟΛ» ΚΑΙ… ΤΕΛΟΣ

Το β’ μέρος ξεκίνησε με αλλαγή από πλευράς Τεννέ, που έβαλε στο παιχνίδι τον Καραγιάννη αντί του κακού Τσούκαλου, όμως η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 49’ με τον Ντουρμισάι να κλέβει τη μπάλα μετά την κάκιστη πάσα του Πριντέτα στον Αναστασιάδη και βρέθηκε απέναντι στον Μελίσσα, όμως ο Ουκρανός τον έκοψε με καθαρό τάκλιν από πίσω.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Σπιριντόνοβιτς ανάγκασε τον Ελληνα κίπερ της Λαμίας να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ, όταν σούταρε από πλάγια αριστερά χαμηλά στη γωνία του. Τότε όμως είχε έρθει το «πλήρωμα» για το τρίτο γκολ των «κυανέρυθρων» και δεύτερο προσωπικό του Ντουρμισάι, που σκόραρε μετά το κόρνερ, πηδώντας ψηλά και νικώντας με δυνατή κεφαλιά τον Μελίσσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 21χρονος φορ δεν πανηγύρισε κανένα από τα δυο γκολ, σεβόμενος την πρώην του ομάδα, με την οποία πανηγύρισε και την άνοδο στη Superleague την περσινή χρονιά και χειροκροτήθηκε από το κοινό της στο 65’, όταν έδωσε τη θέση του στον αγώνα στον Νίλσεν.

Έκτοτε, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε τελείως, με τους Λαμιώτες να… αποδέχονται τη μοίρα τους και τους φιλοξενούμενους να έχουν εδραιώσει την κυριαρχία τους στο γήπεδο. Κάπως έτσι ήρθε στο 92’ ο Λάμπρου να πλασάρει υποδειγματικά τον Μελίσσα, ολοκληρώνοντας μια πολύ όμορφη προσπάθεια κι δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ιστορικού!

Το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου βρήκε την ομάδα του Τεννέ να χειροκροτείται για την υπέρβασή της να φτάσει ως τα προημιτελικά, έχοντας μάλιστα αποκλείσει και τον Παναθηναϊκό, αλλά τον Ιστορικό να πανηγυρίζει μια… ιστορική πρόκριση και να περιμένει με αγωνία την κλήρωση της Δευτέρας (12/2)!

MVP: Ντουρμισάι. Στην πρώτη καλή στιγμή του Πανιώνιου δεν αστόχησε, «εκτελώντας» την άμυνα της Λαμίας και κάνοντας εύκολο το έργο της ομάδας του, ενώ στο 57’ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο για τους «κυανέρυθρους» σταμάτησε κάθε αντίσταση από πλευράς Λαμίας. Σπουδαίος και καθοριστικός ο φορ των Νεοσμυρνιωτών.

Στο ύψος του: Βάντερσον. Κινητικός ως συνήθως, αυτή τη φορά ήταν και αποτελεσματικός, σκοράροντας ένα πολύ όμορφο γκολ στο 40’ από μακριά. Πίεσε παντού, κάλυπτε χώρους και προσπάθησε όσο γινόταν για το «θαύμα» της πρόκρισης, όπως κύλησε ο αγώνας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ανέστης Αναστασιάδης, πάνω στον οποίο φέτος στηρίζεται φέτος η άμυνα των Λαμιωτών, έκανε δυο καθοριστικά λάθη στο πρώτο μέρος. Το γκολ του Ντουρμισάι τον βρίσκει εκτός θέσης, μαζί με τον Όμο και δεν μπορεί να αποτρέψει το 0-1, ενώ στο 44’ χάνει πολύ καλή ευκαιρία μέσα από την περιοχή για να κάνει το 2-2 και να αυξήσει τις πιθανότητες των γηπεδούχων να διεκδικήσει την πρόκριση μέχρι τέλους.

Η γκάφα: Η έξοδος του Μελίσσα στο γκολ του Μασούρα. Ενώ βγαίνει έγκαιρα προ του Σπιριντόνοβιτς, στη μπαλιά του Ουάσιγκτον, δεν απομακρύνει καθόλου σωστά, «στρώνοντάς» την στον Έλληνα μεσοεπιθετικό του Πανιώνιου, που είχε εύκολο έργο να «γράψει» το 0-2 και να «σφραγίσει» ουσιαστικά την πρόκριση της ομάδας του, αφού έκτοτε οι Φθιωτοί έπρεπε να σκοράρουν τέσσερα γκολ για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Το «στραγάλι»: Εύκολο παιχνίδι για τον Σιδηρόπουλο, που έβγαλε σωστές κάρτες όταν χρειάστηκε και δεν έχασε τον έλεγχο στη ροή του αγώνα, με τις δύσκολές φάσεις πάντως να απουσιάζουν.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ανώτερος ο Πανιώνιος, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν άφησε περιθώρια στη Λαμία, ειδικά όσο ακόμα υπήρχαν ρεαλιστικές πιθανότητες, να διεκδικήσει την ανατροπή. Οι «κυανέρυθροι» χαλάρωσαν κάπως μετά το 0-2, αλλά φυσιολογικά, ενώ όταν χρειάστηκε να επανέλθουν, το έκαναν εμφατικά. Η Λαμία προσπάθησε, όμως από ένα σημείο και μετά μέσα στο παιχνίδι ήταν σαφές πως είχε στρέψει πλέον την προσοχή της στο πρωτάθλημα, που αποτελεί και τον βασικό της στόχο για φέτος. Χειροκροτήθηκε πάντως και για την υπέρβαση της παρουσίας της ως τα προημιτελικά και δίκαια.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Mελίσσας, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο (36’ Αναστασόπουλος), Μπλάζιτς, Πριντέτα (56’ Κουτρομάνος), Πίτι, Τσούκαλος (46’ Καραγιάννης), Βάντερσον.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Σαντάνα, Σταυρόπουλος, Βλάχος, Σαραμαντάς, Κόρμπος (75’ Λάμπρου), Σαββίδης, Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (65’ Νίλσεν)

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα