Παναθηναϊκός - Αρης 1-0: Το buzzer beater του Βαγιαννίδη στο 90'+7' έβαψε πράσινο το Κύπελλο!

παο

bet365

Με γκολ του Γιώργου Βαγιαννίδη στο 90' +7' ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Αρη και κατέκτησε σε θρίλερ το 20ό τρόπαιο στην ιστορία του. Με 9 παίκτες έπαιζε ο Αρης από το 71' και με 10 ο Παναθηναϊκός από 51' λόγω αποβολών των Νταρίντα, Ζουλ και Κώτσιρα. Στο β' προκριματικό γύρο του Europa League οι Κυπελλούχοι.

Παναθηναϊκός-Άρης: Έτσι έπαιξαν

Ο Χρήστος Κόντης έδωσε φανέλα βασικού στον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Αράο με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας στον άξονα του κέντρου. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Μαντσίνι και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τον Κουέστα στην υπεράσπιση της εστίας. Φαμπιάνο και Μπράμπετς οι δύο στόπερ. Δεξιός μπακ ο Οντουμπάτζο και αριστερός ο Μοντόγια. Ζουλ, Νταρίντα, Γκαρθία οι κεντρικοί μέσοι. Στα ''φτερά'' οι Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα και... φουνταριστός ο Μορόν.

Η απόλυτη ισορροπία

Σκληρά μαρκαρίσματα, δύναμη, ελάχιστες ποιοτικές ενέργειες και συνεργασίες με την μπάλα, πέντε κίτρινες κάρτες, από μία καλή ευκαιρία ο καθένας και... αυτό ήταν το πρώτο ημίχρονο του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος που πέρα από όλα τα άλλα, είχε και έναν αγωνιστικό χώρο αντάξιο της οργάνωσης του παιχνιδιού.

Τραγικό. Ούτε αυτό δεν κατάφερε να κάνει σωστά η ΕΠΟ, να δώσει δηλαδή έναν καλό αγωνιστικό χώρο στους ποδοσφαιριστές.

Η απόκρουση του Λοντίγκιν στην κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 25' μετά την εκτέλεση φάουλ του Σουλεϊμάνοφ και το σουτ του Μαντσίνι δύο λεπτά αργότερα που μπλόκαρε ο Κουέστα είναι ότι θα θυμόμαστε από σαρανταπέντε λεπτά κακού ποδοσφαίρου από Παναθηναϊκό και Άρη που φρόντισαν κυρίως για την άμυνά τους και το πως θα διασφαλίσουν το μηδέν.

Φουλ της κόκκινης και με... buzzer beater του Βαγιαννίδη η κούπα στον Παναθηναϊκό

Η απόλυτη ισορροπία διαταράχθηκε με την κόκκινη που είδε ο Κώτσιρας στην αρχή του δευτέρου μέρους. Ο Ζαμόρα έχασε τρομερή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και από εκείνο το σημείο και μετά ο Άρης... αυτοκτόνησε. Είδε τον Νταρίντα να μένει με δέκα, είδε τον Ζουλ να τον αφήνει με εννιά και εκεί ξεκίνησε η πολιορκία του Παναθηναϊκού.

Οι ''πράσινοι'' πίεζαν ασφυκτικά, είχαν ευκαιρίες με Μπερνάρντ, με σουτ του Μπακασέτα και όλα έδειχναν πως το ματς θα κριθεί στην παράταση.

Ο Χουάνκαρ, όμως και ο Βαγιαννίδης είχαν άλλη άποψη στο 96'. Ο Ισπανός σέντραρε από αριστερά και ο Έλληνας μπακ με τρομερό σουτ έδωσε το Κύπελλο στον Παναθηναϊκό.

MAN OF THE MATCH: Γιώργος Βαγιαννίδης. Ήταν η μοναδική και τελικά η... χρυσή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Στη τελευταία φάση του αγώνα έκρινε τον τελικό και χάρισε την κούπα στο Τριφύλλι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Χουάνκαρ. Δεν έχει σημασία πως σε όλο το ματς δεν έκανε καλές επιλογές στις σέντρες του. Σε ματς που θα κρινόταν στο... μισό-μηδέν βρήκε τον Βαγιαννίδη μόνο του και έφτιαξε το γκολ που έδωσε το τρόπαιο στους ''πράσινους''.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ζαμόρα έχασε μία απίθανη ευκαιρία για να βάλει τον Άρη μπροστά όταν απέναντι από τον Λοντίγκιν πλάσαρε άουτ. Σπατάλησε ακόμη μία φάση στο ανοιχτό γήπεδο, ο Άρης δεν πήρε καλές επιλογές σε κρίσιμες φάσεις.

Η ΓΚΑΦΑ: Ζουλ. Ερασιτεχνική ενέργεια. Άφησε τον Άρη με 9 και επί της ουσίας τον... καταδίκασε. Κώτσιρας και Νταρίντα είδαν κόκκινη αλλά μέσα στο παιχνίδι, αυτός έκανε χτύπημα εκτός φάσης στον Μπακασέτα χωρίς λόγο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η Φραπάρ αποδείχθηκε μία πολύ κακή επιλογή. Σφύριζε λες και ήταν αγώνας μπάσκετ και παρά το γεγονός οι αποβολές ήταν σωστές, περισσότερο χάλασε πάρα έφτιαξε το παιχνίδι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε απόψε το 20ο Κύπελλο της ιστορίας του σε έναν τελικό γεμάτο... ποδοσφαιρικό ξύλο! Ο Άρης έχασε το αριθμητικό πλεονέκτημα, το σύνολο του Χρήστου Κόντη πίεση και στη τελευταία φάση του αγώνα πήρε το τρόπαιο με γκολ του Βαγιαννίδη, παίρνοντας το δεύτερο καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, -Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Μαντσίνι (63′ Βαγιαννίδης), Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, – Ζουλ, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία (68′ Βερστράτε), Σαμόρα, Μορόν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα