Τελικός Κυπέλλου: Αυτήν την κούπα ποιος θα την πάρει, ο Παναθηναϊκός ή ο Άρης;

Από τη συνέντευξη Τύπου

bet365

Οι Παναθηναϊκός και Αρης αναμετρώνται απόψε (20.30, COSMOTE TV) σε έναν... βουβό και χωρίς κόσμο τελικό στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου.

Πρόκειται για τον 80ό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο φετινός τελικός που θα γίνει χωρίς κόσμο εστιάζει στις γυναίκες και στα άτομα με ειδικές ικανότητες, καταγγέλλει την έμφυλη βία, στηρίζει ευπαθείς ομάδες και απευθύνει μηνύματα προς ποικίλες κοινωνικές κατευθύνσεις.

Το τελετουργικό του τελικού περιλαμβάνει δύο κεντρικές δράσεις. Και στις δύο, πρωταγωνίστριες θα είναι γυναίκες. Δύο ποδοσφαιρίστριες από τις γυναικείες ομάδες των φιναλίστ, η Μαίρη Κοκοτσάκη από τον Παναθηναϊκό και η αρχηγός του Άρη Χριστίνα Κοκοβιάδου, θα μεταφέρουν και θα τοποθετήσουν το Κύπελλο στον αγωνιστικό χώρο.

Εκτός αυτού η πρέσβειρα του Οργανισμού Όραμα Νέων Youthorama, η 11χρονη Λουκία, που έχει γεννηθεί με ολική τύφλωση χωρίς όμως αυτό να στέκεται εμπόδιο στη ζωή της, θα κάνει πιο όμορφη τη βραδιά. Το Youthorama στο πλαίσιο της καμπάνιας για μία μπάλα για όλους έχει δημιουργήσει μια μπάλα ειδικά σχεδιασμένη για τα άτομα με οπτική αναπηρία. Η Λουκία, μαζί με τη διαιτητή Φραπάρ θα είναι εκείνη που θα τοποθετήσει τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου για να ξεκινήσει ο τελικός.

Οι δε φιναλίστ του τελικού, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, θα διαθέσουν από 5 επίσημες φανέλες του τελικού για να δημοπρατηθούν μέσω του Οργανισμού CharityIdols. Τα συνολικά έσοδα θα διατεθούν ισόποσα στα ιδρύματα επιλογής του Παναθηναϊκού και του Άρη αντίστοιχα, το Ίδρυμα για αυτισμό «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» και τη «ΛΑΜΨΗ».

Στο αγωνιστικό μέρος οι Παναθηναϊκός και Αρης θα διεκδικήσουν στις 20.30 (με κάλυψη από τη COSMOTE TV) το φετινό τρόπαιο. Ο Παναθηναϊκός θα έχει διαθέσιμο τον Ιωαννίδη για τον τελικό. Στη λίστα των εκλεκτών για τον τελικό βρίσκονται οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς, Κυριόπουλος και Κάτρης. Ο Άρης από μέρους του έκανε την προτελευταία χρονικά προπόνησή του στη Θεσσαλονίκη ενόψει του τελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό αλλά δεν ανακοινώθηκε αποστολή για το ματς.

Πρώτη φορά γυναίκα διαιτητής σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας

Η ΕΠΟ όρισε την διάσημη Γαλλίδα διαιτητή, Στεφανί Φραπάρ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα γίνει ως γνωστόν το Σάββατο (25/05-20:30) στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Η 40χρονη Γαλλίδα έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας. Οι βοηθοί της θα είναι οι Μικαέλ Μπερσεμπρού και Στίβεν Τορεγκρόσα ενώ τέταρτος θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος. Στο VAR θα βρεθούν οι Χαμίντ Γκουεναουί και Κωνσταντίνος Ψάρρης. Στην θέση του παρατηρητή θα είναι η Ελένη Λαμπαδαρίου. Για πρώτη φορά φυσικά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα