Άρης: Η τελευταία προπόνηση και η απόφαση του Άκη Μάντζιου

Άρης: Η τελευταία προπόνηση και η απόφαση του Άκη Μάντζιου

Ο Άρης

bet365

Ο Άρης πραγματοποιεί την τελευταία προπόνησή του στο Πανθεσσαλικό Στάδιο πριν τον τελικό Κυπέλλου (25/5, 20:30) απέναντι στον Παναθηναϊκό μ’ ένα δίλημμα να παραμένει, ίσως γιατί ο Άκης Μάντζιος έχει αποφύγει να ανοίξει τα χαρτιά του.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, κανείς από τους δύο προπονητές δεν επιχείρησε την εφαρμογή σχεδίου παραπλάνησης. Παραδέχθηκαν ότι έπειτα από τέσσερα παιχνίδια δεν υπάρχουν μυστικά, ο ένας γνωρίζει εξαιρετικά τον άλλον και το στοιχείο της έκπληξης επίσης δεν υφίσταται. Βέβαια, όσοι άκουσαν προσεκτικά τον Άκη Μάντζιο ή διάβασαν με προσοχή τις δηλώσεις του θα αντιλήφθηκαν έναν προβληματισμό του. Ο Άρης ετοιμάζει τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό εδώ και τουλάχιστον ενάμιση μήνα αλλά λογάριασε τον αντίπαλό του με τον Φατίχ Τερίμ και τις τακτικές συνήθειες του Τούρκου προπονητή και όχι με τον Χρήστο Κόντη του οποίου η λογική παραπέμπει περισσότερο σ’ αυτή που εφάρμοσε στο παρελθόν ως συνεργάτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό δεν άλλαξε απλά τα δεδομένα αλλά οδήγησε στη δημιουργία κι ενός ακόμη αγωνιστικού σχεδίου.

Από εκεί προκύπτει το βασικό δίλημμα του Άκη Μάντζιου το οποίο αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής και ουσιαστικά τον υποχρεώνει σε μια κρίσιμη απόφαση. Οι τρεις κεντρικοί χαφ (Βερστράτε-Ζουλ και Νταρίντα) προσφέρουν καλή ανασταλτική λειτουργία, σωστή αντίδραση στο σετ παιχνίδι αλλά και επιστροφές στην transition άμυνα. Από την άλλη πλευρά, ο Μανού Γκαρθία – λόγω ποιότητας – εγγυάται για την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, κινείται περισσότερο μεταξύ των γραμμών του αντιπάλου προσφέροντας αποτελεσματικότερη αντίδραση στην transition επίθεση και γενικώς κάνει την ομάδα του πιο δημιουργική.

Ο Νταρίντα

Ως εκ τούτου, όλοι γνωρίζουν το δίλημμα του Άκη Μάντζιου αναφορικά με την 11αδα του τελικού με τον Παναθηναϊκό, κανείς όμως δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά για την τελική επιλογή του. Ακόμη και σήμερα (24/5), στη συνέντευξη Τύπου, έξυπνα μετέφερε την κουβέντα στον ψυχολογικό παράγοντα και στις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού (κεκλεισμένων των θυρών) αποφεύγοντας κάθε συζήτηση επί τακτικών θεμάτων.

Για τις υπόλοιπες γραμμές δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία καθώς η βασική αμυντική τετράδα με τους Φαμπιάνο-Μπράμπετς, Οντουμπάτζο και Μοντόγια έχει φανεί από καιρό. Ομοίως και η αντίστοιχη επιθετική με τους Σουλεϊμάνοφ, Μορόν και Κίκε Σαβέριο. Βέβαια, ο τελευταίος έχει καιρό να κάνει καλό παιχνίδι, αλλά η τακτική συνέπειά του είναι αυτή που τον κρατά στην 11αδα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα