Παναθηναϊκός-Αρης: Ο δρόμος προς τον τελικό (vids)

Newsroom
fxcx

bet365

Ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στον αυριανό final του Βόλου υπερκέρασε κατά χρονική σειρά το εμπόδιο των Ολυμπιακού, Ατρόμητου, ΠΑΟΚ, ενώ ο Αρης έπραξε κάτι αντίστοιχο κόντρα σε ΑΕΚ, Νίκη Βόλου, Παναιτωλικό.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον αυριανό (25/5) τελικό του Κυπέλλου του Πανθεσσαλικού, όπου Παναθηναϊκός και Αρης θα συγκρουστούν στον Βόλο με «φόντο» την κατάκτηση του τροπαίου.

«Πράσινοι» και «κίτρινοι» έφτασαν μέχρι εδώ περνώντας τρεις γύρους, καθώς αμφότεροι μπήκαν στη διοργάνωση στη φάση των «16» αφού ανήκαν στο group των «Ευρωπαίων» της χώρας μας.

Κατά τεκμήριο το «τριφύλλι» κλήθηκε να περάσει από (πολύ) δυσκολότερο «μονοπάτι», αν και επίσης ο... δρόμος των Θεσσαλονικιών δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ας θυμηθούμε την πορεία τους μέχρι και τον final του θεσμού

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε τότε με τον Ολυμπιακό σε μία σύγκρουση των «αιωνίων», ενώ ο Αρης κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Και τα δύο ζευγάρια κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι φιναλίστ του θεσμού αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και πήραν το «εισιτήριο».

Οι «πράσινοι» στο πρώτο τους παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» τους παραχώρησε ισοπαλία 1-1, ενώ στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» δεν υπήρξε σκορ τόσο στην κανονική της διάρκεια όσο και στην παράταση. Ετσι τα πάντα ξεκαθάρισαν στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου το «τριφύλλι» επικράτησε με επιμέρους αποτέλεσμα 7-6.

Οι «κίτρινοι» από την πλευρά τους απέσπασαν αρχικά «λευκή» ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης» η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε 1-1. Στην παράταση δεν σημειώθηκε άλλο γκολ και έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί έχοντας ως «πρωταγωνιστή» τον γκολκίπερ τους Κουέστα που απέκρουσε δύο των «κιτρινόμαυρων», οι Θεσσαλονικείς νίκησαν με επιμέρους σκορ 4-2 και συνέχισαν στο τουρνουά.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Στους «8» ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ατρόμητο, ενώ ο Αρης με τη Νίκη Βόλου. Το «τριφύλλι» έχασε 2-1 στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού στη Λεωφόρο, όμως στη ρεβάνς του Περιστερίου βρήκε γκολ με τον Μλαντένοβιτς λίγο πριν το φινάλε, νίκησε 2-0 και έτσι προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Οι «κίτρινοι» από την πλευρά τους υπερκέρασαν σχετικά εύκολα το εμπόδιο της ομάδας από τη Super League 2, όπου τα πάντα κρίθηκαν από τον πρώτο κιόλας ματς της σειράς στο οποίο κέρδισαν 3-0 στη Θεσσαλονίκη. Στο δεύτερο που έγινε στο Πανθεσσαλικό «σφράγισαν», με την ισοπαλία 2-2, το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Βρισκόμασταν πια ένα βήμα πριν το τελικό και ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και ο Αρης τον Παναιτωλικό.

Οι «πράσινοι» στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού τους νίκησαν 1-0 στην Τούμπα, όμως κάτι ανάλογο/αντίστοιχα έπραξε και ο Δικέφαλος στο 90λεπτο της ρεβάνς του «Απόστολος Νικολαϊδης» και έτσι το ζευγάρι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί οι Θεσσαλονικείς βρήκαν και δεύτερο γκολ (0-2) και ενώ όλα έδειχναν πως θα προκριθούν, ο Λημνιός σκόραρε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της και έστειλε τη σειρά στα πέναλτι. Στη «ρώσικη ρουλέτα» το «τριφύλλι» είχε τον γκολκίπερ του Ντραγκόφσκι σε τεράστια βραδιά (σ.σ. απέκρουσε τρεις εκτελέσεις αντιπάλων του), επικράτησε με επιμέρους σκορ 6-5 και έτσι προκρίθηκε.

Οι «κίτρινοι» από την πλευρά τους νίκησαν 1-0 στο Αγρίνιο στον δικό τους πρώτο αγώνα του ζευγαριού και ναι μεν «καρδιοχτύπησαν» στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης» που έληξε χωρίς σκορ, πανηγύρισαν επίσης την πρόκρισή τους στον τελικό.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Φάση «16»
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0 (6-7 πεν.)

ΑΕΚ-Αρης 0-0
Αρης-ΑΕΚ 1-1 (4-2 πεν.)

Προημιτελικά
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-2
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-2

Αρης-Νίκη Βόλου 3-0
Νίκη Βόλου-Αρης 2-2

Ημιτελικά
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-2 (6-5 πεν.)

Παναιτωλικός-Αρης 0-1
Αρης-Παναιτωλικός 0-0

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα