Άρης: Την πρόκριση, την πρόκριση, κίτρινε Θεέ!

Άρης: Την πρόκριση, την πρόκριση, κίτρινε Θεέ!

Άρης: Την πρόκριση, την πρόκριση, κίτρινε Θεέ!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια του Άρη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ που κρίνουν…πρόκριση!

Κάτι παραπάνω από σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για τον Άρη. Και η συγκυρία τα έφερε έτσι ώστε τόσο το ποδόσφαιρο όσο και το μπάσκετ να δίνουν την ίδια μέρα και την ίδια ώρα πολύ κρίσιμα παιχνίδια, στην ουσία νοκ-άουτ ματς που θα καθορίσουν την συνέχεια στον θεσμό που αγωνίζονται οι ομάδες του Άκη Μάντζιου και του Γιάννη Καστρίτη.

Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό, ο Άρης πήρε μία τεράστια πρόκριση επί της ΑΕΚ και την ίδια στιγμή στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Γκάλινατ με φοβερό φόλοου κάρφωμα έδινε τη νίκη στον Άρη επί της Μπουντούσνοστ και στην ουσία τον κρατούσε ζωντανό για την πρόκριση στην επόμενη φάση που τελικά ήρθε.

Με σοβαρότητα και χωρίς έπαρση

Προφανέστατα σήμερα οι κίτρινοι θέλουν να κάνουν το ίδιο. Πάντα θεωρητικά έχουν πιο εύκολο έργο καθώς ο Παναιτωλικός δεν είναι ΑΕΚ και μάλιστα υπάρχει και το 0-1 του πρώτου αγώνα. Επίσης κόντρα στην Ένωση το ματς ήταν κεκλεισμένων, ενώ τώρα θα βρίσκονται στο Κλεάνθης Βικελίδης 20.000 οπαδοί του Άρη. Σε καμία των περιπτώσεων όμως ο Άρης δεν έχει κατακτήσει ακόμα την πρόκριση. Πρέπει και οφείλει να το κάνει μέσα στο γήπεδο και θα το κάνει αν είναι σοβαρός και πειθαρχημένος γιατί πολύ απλά είναι πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του. Σε καμία των περιπτώσεων όμως δεν πρέπει να τον υποτιμήσει για να μην την πληρώσει με ένα βαρύτατο τίμημα που θα…διαλύσει μία χρονιά που ξεκίνησε άσχημα και πάει να…στρωθεί χαλί τίτλου.

Η διαχείριση από τον Μάντζιο

Προφανώς και ο Άκης Μάντζιος έκανε διαχείριση και ροτέισον στα τελευταία παιχνίδια ώστε να έχει ξεκούραστους όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες. Μανού, Οντουμπάγιο, Νταρίντα, Σαμόρα ήταν εκτός με ΑΕΚ, ενώ και αρκετοί από τους…βασικούς μοιράστηκαν τον χρόνο με θεωρητικά αναπληρωματικούς που όμως μπορούν να παίξουν κάλλιστα ως βασικοί. Οι επιλογές έχουν πολλαπλασιαστεί από τον Ιανουάριο και έπειτα αν και στα ματς κυπέλλου υπάρχει και ο…ανόητος κανονισμός για την συμμετοχή 2 νεαρών στην αποστολή που απλά βλέπουν το ματς από τον πάγκο στο 95% των αγώνων.

Σε κάθε περίπτωση σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ θα υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις στο βασικό σχήμα, την ίδια στιγμή που δεν ξέρω πόσες θα κάνει και ο κ. Πετράκης στο…πιο σημαντικό παιχνίδι της ιστορίας της ομάδας του Αγρινίου. Ο Άρης οφείλει να μπει αποφασισμένος και με την δύναμη της έδρας να μην αφήσει περιθώρια στον Παναιτωλικό να σκεφτεί ότι μπορεί να αποκτήσει ελπίδες πρόκρισης, αλλά να αφοσιωθεί απόλυτα στην μάχη της παραμονής.

Ο Άρης θα καθορίσει την εξέλιξη του ματς και θα πάρει την πρόκριση εφόσον απλά παίξει με μυαλό, σοβαρότητα και φυσικά πάθος και την απαιτούμενη δύναμη.

Θα συνιστά υπέρβαση η πρόκριση του μπασκετικού Άρη

Αν το κάνει εύκολο το ματς ο ποδοσφαιρικός Άρης τότε πολλοί θα στρέψουν την προσοχή τους στην πολλή δύσκολη μάχη του μπασκετικού! Η Προμετέι είναι εξαιρετική ομάδα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο, αλλά και αδυναμίες στην άμυνα. Η άμυνα του Άρη όμως θα κρίνει το ματς και σε τέτοιες περιπτώσεις πολλά κρίνονται από τις σφυρίχτρες.

Αν πχ είναι υπέρ ευαίσθητοι και σφυρίζουν όπως ο Χατζημπαλίδης στην Πάτρα επιθετικά φάουλ πριν γίνει η επαναφορά τότε ο Άρης δεν έχει τύχη. Με 50-50 και ισονομία στο…σφύριγμα που καθορίζει τα ματς στο μπάσκετ (το σκριν που δίνει ο ψηλός στην κορυφή και όποτε θέλουν το δίνουν επιθετικό και όποτε θέλουν πετάνε…αετό) ο Άρης θα διεκδικήσει μία πρόκριση που θα συνιστά μία ακόμα υπέρβαση στην Ευρώπη φέτος. 200-250 τρελαμένοι θα βρίσκονται στο πλευρό του και στην Λετονία, οπότε περιμένουμε μία μεγάλη νίκη-πρόκριση με τρίποντο στην εκπνοή του… Λετονού Μπλούμπεργκς!!!

Ο Άρης θέλει σήμερα το βράδυ να κάνει από την μία το μεγάλο βήμα και να περάσει στον τελικό και από την άλλη να συνεχίσει να τρελαίνει την Ευρώπη στο μπάσκετ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε Θεσσαλονίκη και Ρίγα θα δονούνται τα γήπεδα από το ίδιο σύνθημα:

«Την πρόκριση, την πρόκριση κίτρινε Θεέ…»

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!