Κύπελλο: Αλλάζουν ημερομηνία οι ημιτελικοί για λόγους ισονομίας

Δημήτρης Τομαράς
Αιτόρ και Ντεσπόρντοφ

bet365

Στην ΕΠΟ σκέφτονται να αλλάξουν τις ημερομηνίες των ημιτελικών προκειμένου να μην έχουμε αδικίες σχετικά με τις συνθήκες των αγώνων.

Σε αλλαγές αναφορικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας προσανατολίζεται η ΕΠΟ, προκειμένου να υπάρξει ισότητα αναφορικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, καθώς οι τροποποιήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες... Αρχικά το καλεντάρι που είχε δημοσιοποιήσει η Ομοσπονδία ανέφερε πως τα πρώτα ματς των ημιτελικών θα γίνονταν την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή στις 7 Φεβρουαρίου και τα επαναλληπτικά παιχνίδια στις 28.

Μόνο που η τελευταία ημερομηνία «καπακώθηκε» από την SuperLeague, η οποία όρισε σε αυτή να γίνει εμβόλιμη αγωνιστική. Ωστόσο πρόβλημα υπήρξε και με τα πρώτα ματς, καθώς αν γίνονταν κανονικά τότε θα γίνονταν υπό διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με τις ρεβάνς. Και αυτό γιατί στις 7/2 υπάρχει ακόμα το λουκέτο στις εξέδρες, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, τα γήπεδα θα ανοίξουν για τους φιλάθλους.

Τα παραδείγματα με τις έδρες

Για να γίνει πιο κατανοητό το όλο θέμα, ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε τον πρώτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στην άδεια Τούμπα, ενώ η ρεβάνς θα γινόταν σε γεμάτη Λεωφόρο. Το ίδιο θα είχαμε και στο άλλο ζευγάρι... Ο Παναιτωλικός θα έπαιζε χωρίς κόσμο στην έδρα του, ενώ ο επαναληπτικός με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα γινόταν κανονικά με φιλάθλους.

Έτσι, το τελευταίο διάστημα υπήρχαν συζητήσεις στο Γουδί για το θέμα αυτό και όλα δειχνουν πως εκτός από τις ρεβάνς, θα αλλάξουν και τα πρώτα ματς, με τις πιο πιθανές ημερομηνίες να είναι 14 και 22 Φεβρουαρίου.

Η έγκριση της UEFA

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πάρει την έγκριση της UEFA επειδή θα υπάρχουν ευρωπαϊκές αναμετρήσεις εκείνες τις ημέρες (στις 15 αγωνίζεται μάλιστα ο Ολυμπιακός με το πρώτο του ματς, εντός έδρας, με τη Φερεντσβάρος, για το Conference League).

Μάλιστα τα ματς του Κυπέλλου αναμένεται να μπουν νωρίς (να οριστούν νωρίς δηλαδή) ώστε να μην συμπέσουν ή να είναι τόσο κοντά χρονικά με ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Φαίνεται πάντως πώς η ΕΠΟ θα πάρει το ΟΚ για αυτόν τον λόγο από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα