Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός 1-0: Με γκολάρα του Λίταινα στα προημιτελικά οι Βολιώτες (vids)

Φώτης Καρακούσης
Νίκη Βόλου

bet365

Με ένα εξαιρετικό γκολ του Δημήτρη Λίταινα η Νίκη Βόλου επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού και προκρίθηκε στα προημιτελικά Κυπέλλου όπου και θα αντιμετωπίσει τον Άρη.

Η Νίκη Βόλου ήταν η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι Βολιώτες μετά το 1-1 στη Λιβαδειά, νίκησαν τον Λεβαδειακό με 1-0 με γκολάρα του Λίταινα και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου και θα αντιμετωπίσουν στον Άρη.

Με γκολάρα ο Λίταινας το 1-0

Ας άρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που σε μεγάλο βαθμό ανήκε στους γηπεδούχους. Η Νίκη μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να πιέσει με τους Βοιωτούς. Στο 17' μάλιστα κατάφερε να κάνει το 1-0 με πανέμορφο γκολ του Λίταινα ο οποίος με ανάποδο ψαλίδι νίκησε το Γκροφ βάζοντας μπροστά την ομάδα του.

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με το τέρμα να ακυρώνεται για επιθετικό φάουλ του Τσιριγώτη στον Γκαραβέλη με τον ποδοσφαιριστή του Λεβαδειακού να παραδέχεται την παράβασή του. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το 1-0 για τους «κυανόλευκους», καθώς στο 42' ο Γκαραβέλης έδιωξε εξαιρετικά το μακρινό σουτ του Γιαννιώτα.

Μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο και για τους δύο

Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα ήταν πολύ καλύτερο, καθώς από την μία ο Λεβαδειακός προσπάθησε να βγει μπροστά και να κυνηγήσει την ισοφάριση και η Νίκη ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στην κόντρα. Οι γηπεδούχοι στο 48' βρέθηκαν μια ανάσα από το 2-0 με τον Τζιώρα να αστοχεί σε κοντινή προβολή, ενώ ο ίδιος παίκτης 10 λεπτά αργότερα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Γκροφ. Στο 59' ο Τσιριγώτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκροφ με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ, ενώ θυμίζουμε πως στην αναμέτρηση αυτή δεν υπήρξε VAR.

Οι παίκτες της Νίκης είχαν νέο ραντεβού με την ατυχία στο 60' όταν ο Κυριακίδης με εξαιρετική προσπάθεια και σουτ έστειλε τη μπάλα και πάλι στο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι με τον Πολέτο στο 76' απείλησαν με νέο σουτ έξω από την περιοχή με τον Γκαραβέλη να διώχνει εξαιρετικά, να κρατάει το μηδέν και να δίνει την πρόκριση στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Στίκας (81' Βουκελάτος), Ανδρέου, Αναστασίου, Κυριακίδης, Πολίτης (68' Κρητικός), Γαβριηλίδης, Λέο Ριμπέιρο, Τζιώρας (59' Μπαχανάκ), Λίταινας (68' Παναγιωτίδης).

Λεβαδειακός (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Γκροφ, Ντεντάκης, Λιάγκας, Τσελεπίδης (69' Τσάπρας), Βήχος, Νίκας, Μεχία (69' Συμελίδης), Γιαννιώτας (82' Μπελμόντ), Κουάδρα, Λόπεθ, Τσιριγώτης.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα