ΑΕΚ: Γιατί είσαι στην Ελλάδα η καλύτερη ομάδα, ανεξάρτητα από την ενδεκάδα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Γιατί είσαι στην Ελλάδα η καλύτερη ομάδα, ανεξάρτητα από την ενδεκάδα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το πάρτι του Δικέφαλου στης Φιλαδέλφειας τα μέρη με τον Ολυμπιακό, υποκλίνεται σε Αλμέιδα για τη τριάρα και έχει υστερόγραφα...

Όλα ξεκίνησαν πολύ πριν καν σφυρίξει την έναρξη του αγώνα. Για την ακρίβεια πολύ προτού μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε για το οτιδήποτε γύρω από το αγωνιστικό... Στη συνάντηση για τα μέτρα ασφαλείας όπου όπως διαβάσατε στο Gazzetta.gr οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού ξεκαθάρισαν ότι στο πρώτο αντικείμενο, την πρώτη πέτρα, το πούλμαν θα κάνει αναστροφή. Εκτιμώ - αν κρίνουμε από την άψογη συμπεριφορά των φίλων της ΑΕΚ - ότι στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο το εμπέδωσαν όλοι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην προκύψει για τον Ολυμπιακό τρόπος διαφυγής προτού γίνει το ματς... Κακό αυτό, πολύ κακό όπως αποδείχτηκε διότι, τρία και λίγα ήταν!

Εννοείται πως η φιλοξενία έως ότου να μπουν οι "ερυθρόλευκοι" στο γήπεδο ήταν άψογη από την ΑΕΚ. Ως όφειλε... Όπως άψογη ήταν και αντίστοιχα του Ολυμπιακού στο Φάληρο για το πρωτάθλημα γιατί πρέπει να τα λέμε και να τα αναγνωρίζουμε όλα. Ωστόσο στο χορτάρι δεν ήταν καθόλου φιλόξενη η ΑΕΚ. Κάθε άλλο θα έλεγα και θα έγραφα... Η ομάδα Κυπέλλου της Ένωσης που έπλεξε -και άγχωσε αδικαιολόγητα όλους μας- ο Αλμέιδα έκανε ότι και όπως ήθελε τον Ολυμπιακό. Απόλυτα αφιλόξενη από την αρχή του πρώτου 45λεπτου...

Μόλις στο 3' τους έδωσε να καταλάβουν τι θα πει το "θα χάνουν από την Δεκελείας"! Πόσο αλήθεια όμως... Ο Τσούμπερ - κορυφαίος στο πρώτο 45λεπτο - σέρβιρε και ο Γκαρσία τελείωσε. Απλά, σεμνά, ποδοσφαιρικά και ταπεινά. Για να είμαστε ειλικρινείς η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη όπως αυτή έχει φανεί στα δύο ματς ανάμεσά τους, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στο πρώτο ο Ολυμπιακός γλίτωσε, όμως στο δεύτερο ήταν αδύνατο να γίνει αυτό. Διότι στο ποδόσφαιρο, στο χορτάρι, μια, δύο, τρεις, πάντα η διαφορά θα φανεί στο τέλος. Ακόμη και με καλή διαιτησία για φιλοξενούμενη ομάδα όπως αυτή που είχε ο Ολυμπιακός από τον Νταμπάνοβιτς.

Ποια είναι η διαφορά; Μα η απλή ποδοσφαιρική: γιατί (ΑΕΚ) είσαι στην Ελλάδα, η καλύτερη ΟΜΑΔΑ! Απλά... Το σημειώνω με κεφαλαία γράμματα για την έννοια της λέξης. Η οποία εξηγεί γιατί επικράτησε εύκολα τελικά του Ολυμπιακού και ας χρησιμοποίησε ο Ματίας Αλμέιδα μια ενδεκάδα απόλυτα Κυπέλλου Novibet. Εννοείται πως δεν το έκανε τυχαία. Σε καμία περίπτωση κυρίες και κύριοι... Έκανε αυτό που θεωρούσε ότι θα του δώσει τη νίκη και εμείς μπορούμε να πετάμε χαρταετό διότι δεν έχουμε ιδέα από ποδόσφαιρο, μπάλα ναι... Δεν κέρδισε απλά τον Ολυμπιακό και μάλιστα εύκολα, αλλά ξανά τα αποδυτήριά του, το γκρουπ που έχει απογειώσει!

Το πιο εύκολο νικηφόρο ντέρμπι της ΑΕΚ

Για εμάς έπειτα από 20 χρόνια που υποδεχτήκαμε τον Ολυμπιακό και μετά τέσσερις σεζόν δίχως νίκη με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, το μόνο ζητούμενο ήταν η νίκη. Οχι και για τον Αργεντινό τεχνικό. Δεν βλέπει ένα ματς που ήταν σίγουρος ότι θα το κερδίσει και με αυτούς που θα επέλεγε, αλλά μια ολόκληρη σεζόν και ένα ποδοσφαιρικό τμήμα. Πάνω σε αυτό ποντάρει από το καλοκαίρι, να φτιάξει ένα ισχυρό γκρουπ, να κάνει ΟΜΑΔΑ, όχι απλά κάτι το εφήμερο! Επιβεβαιώνεται στην πράξη και όχι στα λόγια.

Εννοείται πως όσοι επιλέχθηκαν θα έδιναν το 101% για εκείνον. Με εσάς έφτασα εδώ, ήταν σα να τους είπε, με εσάς θα παίξουμε θα κερδίσουμε (και) τον Ολυμπιακό. Και έτσι έγινε... Κι ας μας έκανε να αγχωθούμε πριν το παιχνίδι, στην ανάγνωση της αποστολής, αλλά μόνο εκεί. Στη διάρκεια του αγώνα στ' αλήθεια δεν αγχώθηκε κανείς. Όχι πως δεν απείλησε σε μια, δυο, τρεις περιπτώσεις ο Ολυμπιακός, αλλά και η ΑΕΚ είχε περισσότερες ευκαιρίες να κάνει εύκολα το 3-0 χωρίς να τα καταφέρει και μάλιστα με την ομάδα Κυπέλλου. Μπορεί να έχει δύο παίκτες σε κάθε θέση η Ένωση, αλλά, δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν έπαιξε με τη βασική της ενδεκάδα!

Όχι μόνο δεν έπαιξε με τους... βασικούς της, αλλά κέρδισε και σχετικά εύκολα, αν αναλογιστούμε και το μέγεθος του αντιπάλου της. Μπορεί σε κάποιους να μοιάζει υπερβολή, σε άλλους ακόμη γελοίο, το δέχομαι και το ακούω. Μα είναι πραγματικότητα: εδώ είναι Νέα Φιλαδέλφεια, εδώ δεν πιάνουν οι κατάρες, δεν πιάνουν οι ευχές... Εδώ είναι η πόλη της ΑΕΚ, εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ είναι το κάστρο μας. Κάποια στιγμή θα χάσουμε, νομοτελειακά, όμως είναι ξεκάθαρο θαρρώ πλέον προς όλους: η Ένωση επέστρεψε στην πόλη της: εδώ είναι ο παράδεισος για εκείνη και η κόλαση για τους αντιπάλους της.

Από όσα ντέρμπι έδωσε η ΑΕΚ στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, αυτό δεν ήταν απλά το πιο ήσυχο τελικά, αλλά και το πλέον εύκολο για να είμαστε ειλικρινείς... Έβαλε τις βάσεις για πρόκριση από το πρώτο ματς, βασικά από το πρώτο ημίχρονο, έτσι εύκολα και σβηστά! Κι αφού ο Ολυμπιακός είδε πως δεν μπορεί, σε καμιά των περιπτώσεων, στο χορτάρι επιδίωξε να το κάνει ροντέο, μήπως και ξεφύγει κάποιος στην εξέδρα, κάτι, να κλέψουμε κάπως, αφού και με τόσο εξαιρετικό για αυτούς διαιτητή δεν κατάφεραν να βρουν έστω ένα τέρμα! Όμως στο τέλος πήραν αυτό που άξιζαν στο χορτάρι και μάλιστα με φτωχό σκορ τελικά από την ομάδα Κυπέλλου της ΑΕΚ...

Η εικόνα του Ολυμπιακού μετά το 2-0, από πάγκο και ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου, δικαιολογεί απόλυτα να προσπαθεί να βρει κάτι από το Περιστέρι μέσω της δικαστικής οδού, αγωνιστικά: τρία και λίγα ήταν!!!

Υγ: Είναι εκπληκτικό το ματς που κάνει ο Σιντιμπέ, αλλά συγκλονιστικό και το παιχνίδι του Τσούμπερ με τον κόσμο να αναγνωρίζει την ανταπόκριση του διεθνούς Ελβετού και το γεγονός ότι γύρισε. Σούπερ στιγμή η αποθέωσή του από όλο το γήπεδο...

Υγ2: Υπέροχος κόσμος, εκπληκτική έδρα, δίχως ακραίες συμπεριφορές ακόμη και όταν οι αντίπαλοι είδαν ότι δεν μπορούσαν και επιδίωξαν να το κάνουν ροντέο και να προκύψει κάνα αντικείμενο και... σωθούν! Το πούλμαν έφτασε, η ομάδα τους έπαιξε, δέχτηκε τρία γκολ και αποχώρησε, όλα δίχως το παραμικρό πρόβλημα! Δίχως το παραμικρό παρατράγουδο και έτσι δεν χάθηκε η ευκαιρία.

Υγ3: Τώρα μπορούν να συνεχίσουν να επιδιώκουν να μας ...κερδίσουν στην υπόθεση του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με τα χαμηλωμένα δοκάρια. Εκεί ίσως και να... Στο χορτάρι ακόμη δεν!!!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...