ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Τον έριξε νοκ άουτ με Τάισον και Τόμας

bet365

Με γκολ του Τόμας στο 52' και του πρωτοεμφανιζόμενου Τάισον στο 72', ο πολύ ανώτερος στο β΄μέρος, ΠΑΟΚ, επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού και απέκτησε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους ημιτελικούς του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. - Δοκάρι ο Τσέριν στο 21'.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet επικρατώντας κατά κράτος του Παναθηναϊκό στην πρώτη παρτίδα των δύο ομάδων μπροστά σε 20.000 θεατές που βρέθηκαν απόψε στην Τούμπα.

Ετσι ξεκίνησε η… τριλογία ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

O Λουτσέσκου αποφάσισε να ξεκινήσει το ντέρμπι με δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αφήνοντας στον πάγκο τους θεωρητικά βασικούς, Σβαμπ και Ολιβέιρα. Κάτω από τα δοκάρια του «Δικεφάλου» ήταν ο Κοτάρσκι με την αμυντική τετράδα τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες.

Στον άξονα οι επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού ήταν οι Αουγκούστο και Ντάντας σε ρόλο εσωτερικών μέσων, η μεσοεπιθετική τριάδα αποτελούταν από τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Νάρει, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Τόμας, με τη λογική ότι ο Ολιβέιρα δε θα μπορούσε να παίξει βασικός και στα τρία ντέρμπι μέσα σε μια εβδομάδα.

Δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του είχε και ο Παναθηναϊκός, με τον Γιούρι Λοντίγκιν και τον Άνταμ Τσέριν, σε σχέση με την νίκη στους Ζωσιμάδες να παίρνουν φανέλα βασικού από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που όπως και ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν πήγε σε εκτεταμένο rotation και να επιλέγει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα βάσει του σκεπτικού του και των διαθέσιμων επιλογών.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Λοντίγκιν, όπως σε όλα τα ματς της διοργάνωσης του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Αριστερός μπακ ήταν ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Πούγγουρας με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Οι Πέρεθ, Τσέριν, Κουρμπέλης άρχισαν στη μεσαία γραμμή, με τον Παλάσιος στο δεξιό άκρο της επίθεσης, τον Μπερνάρ στο αριστερό και στη κορυφή του 4-3-3 ήταν ο Ιωαννίδης.

Πίεση ο ΠΑΟΚ, δοκάρι ο Παναθηναϊκός

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με περισσότερη ορμή στην αναμέτρηση, πιέζοντας ψηλά τους αμυντικούς και τους χαφ του Παναθηναϊκού, που δεν μπορούσε να «ακουμπήσει» την μπάλα στους προωθημένους Παλάσιος, Μπερνάρ και Ιωαννίδη. Ψεγάδι στο πρώτο τέταρτο η αχρείαστη κίτρινη κάρτα του Αουγκούστο για ένα σκληρό φάουλ πάνω στον Μπερνάρ.

Οι «πράσινοι» άφησαν πίσω τους την πίεση του πρώτου δεκαπεντάλεπτου, άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο χορτάρι της Τούμπας, η άνοδος κυρίως των Βαγιαννίδη και Μπερνάρ ήταν η αιτία να φτάσουν πρώτοι πιο κοντά στο γκολ, αρχικά με τη βολίδα του Τσέριν στο 21ο λεπτό να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι και έξι λεπτά αργότερα με το επικίνδυνο γύρισμα του Μπερνάρ.

Το σχέδιο του Παναθηναϊκού έμοιαζε καρμπόν με το ντέρμπι του πρωταθλήματος. Ο Γιοβάνοβιτς διάβασε την αδυναμία των «ασπρόμαυρων» και ζήτησε από τους παίκτες του να χτυπήσουν με τον ίδιο τρόπο. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε απαντήσεις στο πρόβλημα που του έβαζαν οι φιλοξενούμενοι, ισορρόπησε και στο 35ο λεπτό απείλησε με το (άστοχο) σουτ του Τόμας από καλή θέση.

Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ με Τόμας και Τάισον

Το β’ μέρος άρχισε με δύο αλλαγές για τον Παναθηναϊκό, καθώς οι Μπερνάρ και Κουρμπέλης έμειναν στα αποδυτήρια, ενώ οι Τσόκαϊ και Βέρμπιτς πήραν θέση στον αγωνιστικό χώρο και στην ενδεκάδα των «πράσινων».

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν και πάλι με περισσότερη ορμή, η Τούμπα μπήκε στην εξίσωση του ντέρμπι, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να ψάχνουν το γκολ και το βρήκαν στο 52ο λεπτό (1-0) με τον Μπράντον Τόμας, μετά το σοβαρό λάθος του Βαγιαννίδη.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι άκρως πιεστικός για την «πράσινη» άμυνα, την ίδια ώρα που οι παίκτες του Παναθηναϊκού έμοιαζαν να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο Λουτσέσκου έφερε από τον πάγκο τρεις παίκτες (Ολιβέιρα, Σβαμπ, Τάισον) για το τελευταίο εικοσάλεπτο του ντέρμπι.

Η Τούμπα υποδέχθηκε με ένα ζεστό χειροκρότημα το νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα (Τάισον) και ο Βραζιλιάνος με τη δεύτερη επαφή του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 2-0 στο 72ο λεπτό! ‘Ένα γκολ που σ’ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πιστώνεται στον Ολιβέιρα για την εντυπωσιακή ασίστ του. Οι αλλαγές του Λουτσέσκου υπέγραψαν το δεύτερο «ασπρόμαυρο» γκολ κι αυτό έλεγε πολλά στην οικονομία του ματς.

O ΠΑΟΚ άγγιξε και το τρίτο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Λοντίγκιν είχε απάντηση στην κατά λάθος κεφαλιά του Πούχατς, ενώ το σουτ τοπυ Ζίβκοβιτς δεν βρήκε εστία.

MVP: Ο Τάισον έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο με γκολ (ο 43ος στην ιστορία του ΠΑΟΚ) και έκλεψε τη δόξα από τον Μπράντον Τόμας

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ντάγκλας Αουγκούστο παρότι έπαιξε από πολύ νωρίς με κίτρινη κάρτα κέρδισε κατά κράτος τις περισσότερες μάχες που έδωσε με τους παίκτες του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τίποτα από τις αλλαγές του πλην του Καμπετσή, ενώ ο Σένκεφελντ είναι μέσα και στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ.

Η ΓΚΑΦΑ: Το τραγικό λάθος του Βαγιαννίδη στην προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα του, κάτι που αντιλήφθηκε ο Κωνσταντέλιας προτού σκοράρει ο Τόμας εκμεταλλευόμενος και τη λανθασμένη τοποθέτηση του Λοντίγκιν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς επέστρεψε στην Τούμπα για ένα ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, μετά από αυτό ανάμεσα στις δύο ομάδες που είχε διευθύνει στις 3/11/19, στο 27’ ο Κουρμπέλης ζήτησε πέναλτι, αλλά τόσο ο Σλοβένος ρέφερι, όσο και ο Καζτάζοβιτς στο VAR είχαν διαφορετική άποψη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Τούμπα όρθια ζήτησε «το κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό» και ο ΠΑΟΚ με το υπέρ του 2-0 έκανε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Κι από εκεί ο δρόμος για τον τελικό είναι ορθάνοικτός! Ένας ΠΑΟΚ που ήταν καταιγιστικός στο β’ μέρος, όταν και βρήκε τα δύο γκολ απέναντι σ’ έναν Παναθηναϊκό, που οι παίκτες του έδειχναν να είναι εκτός τόπου και χρόνου, έχοντας μείνει στο καλό εικοσάλεπτο (15’-35’) του πρώτου ημιχρόνου.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης. Ρ. Σοάρες (78’ Βιεϊρίνια), Ντάντας, Αουγκούστο (68’ Σβαμπ), Νάρεϊ (69’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (84’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (69’ Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Πούγγουρας Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (82’ Καμπετσής), Κουρμπέλης (46’ Τσόκαϊ), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (82’ Κώτσιρας), Μπερνάρ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (71’ Πούχατζ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα