Λεβαδειακός - Αρης 1-2: Προβάδισμα με γκολάρες! (vids)

bet365

Αν και στο ημίχρονο βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Άρης ανέτρεψε την κατάσταση και με δύο γκολάρες των Ιτούρμπε και Πάλμα από εκτελέσεις φάουλ έφυγε νικητής (1-2) από την Λιβαδειά και είναι μια... ανάσα από τους «8» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Τσιριγώτης έδωσε το προβάδισμα στον Λεβαδειακό.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου δεν έπιασε δα υψηλά επίπεδα απόδοσης αλλά έδειξε την προσωπικότητά της όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Τσιριγώτη στο 40ο λεπτό. Δύο «βολίδες» από τους Ιτούρμπε, Λούις Πάλμα έδωσαν τη νίκη στον Άρη ο οποίος απέκτησε ισχυρό πλεονέκτημα για την πρόκριση αλλά έχει να σκέφτεται δύο αναγκαστικές αλλαγές, αυτές των Λούις Πάλμα, Μόουζες Οντουμπάτζο.

Η αλλαγή της… αλλαγής

Οι πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα ήταν ζήτημα ανάγκης για τον Άρη καθώς οι «κίτρινοι» πήγαν στη Λιβαδειά δίχως τους Ετέμπο, Μάνου Γκαρθία, Ενκουλού ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι Μαντσίνι, Ζερβίνιο. Ο Αλαν Πάρντιου επέλεξε 4-3-3 δίνοντας προσφέροντας στον Έντουιν Ροντρίγκες την παρθενική παρουσία του σε επίσημό παιχνίδι στην τριάδα με τους Νταμπό-Ματέο Γκαρσία, ομοίως και στον Μάριο Σιαμπάνη λόγω ενοχλήσεων (στη γάμπα) του Χουλιάν Κουέστα. Πάλμα, Καμάτσο και Γκρέι ήταν η τριάδα στην επίθεση. Για τον Λεβαδειακό, ο Γιάσμινκο Βέλιτς είχε να διαχειριστεί τις απουσίες των Βινίσιους, Χάμοντ και επέλεξε τον Τσάπρα για δεύτερο στόπερ και τον Μέχια σε ρόλο αμυντικού χαφ στο 4-3-3 των γηπεδούχων με τον Δούμτσιο στην κορυφή της επίθεσης.

Βαρείς και ασήκωτοι

Έτσι παρουσιάστηκαν τουλάχιστον οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά καθώς είχαν δυσκολία στην επικοινωνία αλλά και στη συνεργασία. Ο Άρης άρχισε να ανεβάζει ρυθμό μετά το 10λεπτο και προσπάθησε να διασπάσει τη διπλή άμυνα ζώνης του Λεβαδειακού από τα άκρα καθώς από τον άξονα δεν πήρε τις βοήθειες που θα ήθελε από τον Ροντρίγκες. Θα μπορούσε να διευκολύνει τον εαυτό του αν ο Άντρε Γκρέι εκτελούσε αποτελεσματικά στο 12ο λεπτό, αλλά από το ύψος του πέναλτι ο Τζαμαϊκανός έστειλε την μπάλα πάνω στον Μάρκοβιτς. Γενικώς ο Λεβαδειακός έκλεισε τους διαδρόμους περιορίζοντας τη δράση και τη δημιουργία του Άρη προσβλέποντας σε μια φάση στο transition. Ο Γκρέι λειτούργησε λανθασμένα και στη φάση του 38ου λεπτού όπου δεν εκτέλεσε καν, παρότι βρέθηκε απέναντι στον Μάρκοβιτς.

Ο Τσιριγώτης έκανε γκολ τη μοναδική φάση του Λεβαδειακού

Οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών ήταν ένα από τα φανερά προβλήματα του Άρη ασχέτως του ότι δεν τις εκμεταλλεύτηκε ο Λεβαδειακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, το έκανε όμως στο 40ο λεπτό. Ο Βήχος κέρδισε μέτρα σαν σε προπόνηση, έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Τσιριγώτη ο οποίος δεν έγινε αντιληπτός από την άμυνα του Άρη και αφού πέρασε και τον Μάριο Σιαμπάνη άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0).

Οι βολίδες των Ιτούρμπε, Πάλμα έφεραν την ανατροπή

Δυσαρεστημένος από το επίπεδο δημιουργίας της ομάδας του, ο Άλαν Πάρντιου έριξε στο παιχνίδι τον Χουάν Ιτούρμπε αντί του Ροντρίγκες στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και ο Παραγουανός – επτά λεπτά αργότερα – επέβαλε ισορροπία στο σκορ. Όλα άρχισαν από το λάθος του Μάρκοβιτς ο οποίος έδωσε έμμεσο φάουλ στον Άρη. Αυτό εκτέλεσε ο Χουάν Ιτούρμπέ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1, 52’). Δέκα λεπτά αργότερα, ο Άρης είχε εκτέλεση φάουλ σε απόσταση 35 μέτρων από την εστία του Μάρκοβιτς. Ο τερματοφυλακας του Λεβαδειακός υπέθεσε ότι ο Λούις Πάλμα θα απέφευγε την απευθείας εκτέλεση, έπεσε έξω και είδε την μπάλα να «καρφώνεται» στο δεξί παραθυράκι της εστίας του από το τρομερό χτύπημα του επιθετικού από την Ονδούρα (1-2).

Ο Άρης έδωσε χώρους και ο Λεβαδειακός έψαξε την ισοφάριση

Ο Βέλιτς φρέσκαρε την επιθετική γραμμή του πριν η ομάδα του δεχθεί το δεύτερο γκολ προσδοκώντας σε πιο δημιουργικό παιχνίδι. Αφού εξασφάλισε το προβάδισμα, ο Άρης έδωσε χώρους στους γηπεδούχους κι έψαξε το τρίτο γκολ στο transition παιχνίδι. Ο Άλαν Πάρντιου απάντησε με αλλαγές των ακραίων μπακ και ενισχύοντας τον άξονα με την είσοδο του Σέικ Ντουκουρέ (δίπλα στον Νταμπό). Η απάντηση του Βέλιτς ήταν να προσθέσει ύψος στην ομάδα του. Ο Άρης ξέμεινε από φορ στο 82ο λεπτό καθώς ο Λούις Πάλμα αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα, ο δε Λεβαδειακός δεν κατάφερε να φτιάξει ουσιαστική τελική προσπάθεια καθώς η σημαντικότερη στιγμή των γηπεδούχων από ένα λάθος του Σιαμπανη όπου στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα πάνω στον Βιτίνιο αλλά τα φάλτσα που πήρε αυτή λειτούργησαν υπέρ του τερματοφύλακα του Άρη.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Νίκας (Λεβαδειακός), Φαμπιάνο, Εμπακατά (Άρης),

MVP: Ο Λούις Πάλμα έδωσε συνέχεια στην εκπληκτική σεζόν που πραγματοποιεί προσφέροντας ένα υπέροχο γκολ το οποίο έδωσε στον Άρη τη νίκη

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Χουάν Ιτούρμπε έκανε πιο επιθετικό τον Άρη από την είσοδό του στο παιχνίδι, σημείωσε και το γκολ της ισοφάρισης.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο τερματοφύλακας Μάρκοβιτς του Λεβαδειακού έδωσε το αχρείαστο έμμεσο στον Άρη από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ των «κίτρινων» κι έκανε κακή εκτίμηση της φάσης του 62ου λεπτού όπου σκόραρε ο Λούις Πάλμα

Η «ΓΚΑΦΑ»: Ο Μπαχανάκ έχασε το κοντρόλ στο 38’ δίνοντας τη δυνατότητα στον Γκρέι να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση, αλλά αυτή που κόστισε ήταν του Μάρκοβιτς.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Ευαγγέλου δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αυτό που διαμορφώνει αποτέλεσμα αλλά έχασε πολλές φάσεις.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης δεν έκανε δα σπουδαίο παιχνίδι αλλά έδειξε προσωπικότητα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και πήρε αυτό που ήθελε από δύο εκτελέσεις φάουλ. Ο Λεβαδειακός, ακόμη κι όταν ενίσχυσε την επιθετική γραμμή του, δεν ήταν δημιουργικός.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ(Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μπάχανακ, Κωνσταντινίδης (78’ Τζιμόπουλος), Τσάπρας, Βήχος, Μέχια, Σκβάρκα (64’ Λούα Λούα), Τσιριγώτης (64’ Μουτίνιο), Βρακάς (67’ Γιαννιώτας), Δούμτσιος (78’ Πέτρε), Νίκας,

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο (73’ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (73’ Μαζικού), Νταμπό, Ματέο Γκαρσία, Ροντρίγκες (46’ Ιτούρμπε), Πάλμα (82’ Μαρμαρίδης), Καμάτσο, Γκρέι (78’ Ντουκουρέ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα