Καλαμάτα - ΠΑΟΚ 0-2: Ξεκούραστα στους «8»! (vids)

Καλαμάτα - ΠΑΟΚ 0-2: Ξεκούραστα στους «8»! (vids)

bet365

Ευχάριστο μεσημέρι για τον ΠΑΟΚ στην Καλαμάτα, καθώς με τα γκολ των Ολιβέιρα και Τομάς, επικράτησε με 2-0 της «Μαύρης Θύελλας» και ουσιαστικά πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε δύο γκολ από τους σέντερ φορ του (Ολιβέιρα – Τόμας) και στο σχεδόν γεμάτο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο «Δικέφαλος» συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Η τέταρτη νίκη σε ισάριθμα επίσημα παιγνίδια ήρθε με πάνω από ένα γκολ και με μηδέν παθητικό.

Οι «11» του Λουτσέσκου

Με δεδομένες τις απουσίες των Ίνγκασον, Καντουρί, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Λύρατζη, Τσαούση, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε ένα σχήμα με πολλά νέα πρόσωπα, ειδικά στο κέντρο της αμυντικής γραμμής και τον άξονα.

Έτσι αυτοί που ξεκίνησαν την αναμέτρηση ήταν οι Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια με τους Σάστρε, Νέσμπεργκ, Κάργα και Ράφα Σοάρες στην αμυντική τετράδα.

Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Αουγκούστο και Φιλίπε Σοάρες, με τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ σ’ ότι αφορά τη «φροντ λάιν» του «Δικεφάλου» αυτή αποτελούταν από τους Νάρεϊ και Κωνσταντέλια στα δύο άκρα, με τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης.

Μπροστά με «Ντέλια» και Κοτάρσκι

Η Καλαμάτα που κατέβηκε στο ματς χωρίς τον Νίκο Αναστόπουλο (ο Έλληνας τεχνικός ήταν τιμωρημένος) είναι μία ομάδα που παίζει με συγκεκριμένο στιλ, κλειστά, με στόχο να χτυπήσει στην κόντρα, ειδικά όταν απέναντι της έχει ομάδες με την ποιότητα του ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος» ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα, οι «ασπρόμαυροι» πήραν την μπάλα στα πόδια τους, καταφέρνοντας να λύσουν τον γόρδιο δεσμό χάρη στην εξυπνάδα, την οξυδέρκεια και το ταλέντο του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα στα πόδια του, μετά από μια «σκοτωμένη» και άτσαλη απόκρουση των αμυντικών της Καλαμάτας, απελευθερώθηκε με μια μαγική κίνηση και είδε τον Ασίγκμπα να τον ανατρέπει.

Από την «άσπρη βούλα» ο Νέλσον Ολιβέιρα έβαλε τον ΠΑΟΚ από το 27ο λεπτό μπροστά στο σκορ (0-1), αλλά από το γκολ και μετά, ουσιαστικά η Καλαμάτα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, ισορρόπησε, έδειχνε πιο επικίνδυνη και έφτασε κοντά στο γκολ, με αποκορύφωμα τη φάση του Μπακαγιόκο και την σπουδαία απόκρουση του Κοτάρσκι.

Στο 42ο λεπτό από το λάθος του Μπίσεσβαρ, ο Γάλλος στόπερ της Καλαμάτα διέσχισε όλο το γήπεδο χωρίς να τον σταματήσει, έστω με φάουλ, κάποιος αντίπαλος, είδε την μπάλα να του στρώνεται μπροστά και τον Κροάτη «πορτιέρε» του ΠΑΟΚ να απλώνει τα χέρια του και να υψώνει «τείχος» αποσοβώντας ένα σίγουρο γκολ.

Το «κλείδωσε» με Μπράντον

Το δεύτερο μέρος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ήταν ένα αργό, μονότονο παιγνίδι από τους 22 ποδοσφαιριστές. Οι περισσότερες επιλογές που είχε στον πάγκο του ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκριναν, ουσιαστικά, το ματς.

Ο Ρουμάνος τεχνικός βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αναπτυχθεί εξάντλησε και τις πέντε αλλαγές του μέχρι το 75ο λεπτό. Η είσοδος στο γήπεδο των Σβαμπ και Μουργκ αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς οι δύο Αυστριακοί έδωσαν (ξανά) ένταση στο παιγνίδι του ΠΑΟΚ, με τον Τόμας Μουργκ στην επανεμφάνισή του να έχει στο 78ο λεπτό την ασίστ για το δεύτερο «ασπρόμαυρο» γκολ από τον Μπράντον Τόμας (0-2).

Καλαμάτα (Φραγκίσκος Κεράνης): Μέντες, Μαβινγκά (86’ Άλβες), Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος (87’ Μπενίτεθ), Καραγκούνης, Μόζερ (69’ Τάτος), Ρόβας (86’ Τριανταφυλλάκης), Αρναρέλλης (73’ Βασιλόγιαννης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ (58’ Κουλιεράκης), Κάργας, Σάστρε (75’ Βιεϊρίνια), Φ. Σοάρες (65’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (65’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (75’ Τόμας)

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα