Βόλος - Ιωνικός 4-0: Koύτσια – Κούτσια προς τη δόξα! (vids)

Φώτης Καρακούσης

bet365

Ο εκπληκτικός Βόλος του πρωταθλήματος, ξεκίνησε με φόρα και στο Κύπελλο! Με δύο γκολ του Κούτσια κι από ένα των Οζέγκοβιτς και Μεταξά επικράτησε στο Πανθεσσαλικό με 4-0 του Ιωνικού και πέρασε στην φάση των «16». Δύο δοκάρια οι Θεσσαλοί.

Η διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει ανάμεσα στον Βόλο και τον Ιωνικό στο πρωτάθλημα, όπου η μία είναι στην 3η θέση με 17 βαθμούς και η άλλη στην τελευταία με 2 φάνηκε ξεκάθαρα και στο Πανθεσσαλικό. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωποι για την 5η φάση του Κυπέλλου, με τους Βολιώτες να επικρατούν με το άνετο 4-0 και να προκρίνονται έτσι στους «16» του θεσμού παίζοντας για ακόμα μία φορά εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Οι Κούτσιας (2 γκολ), Ντέλετιτς και Πάολο Φερνάντες οι πρωταγωνιστές των νικητών, με πολλές αλλαγές και χωρίς να απειλήσει με εξαίρεση τις φάσεις του Ιωαννίδη ο Ιωνικός

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον γηπεδούχο Βόλο σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κότνικ ήταν κάτω από τα δοκάρια και η τετράδα μπροστά του αποτελούταν από τους Άλχο, Πιρίνεν, Εσκοβάλ και Oυές (από δεξιά προς τα αριστερά). Παρτενέρ του αρχηγού Τσοκάνη στη μεσαία γραμμή ήταν ο Ματίγια. Φερνάντες (δεξιά) και Ντοκέρτ (αριστερά) αγωνίστηκαν στα άκρα, ενώ πίσω από τον νεαρό Κούτσια κινούταν ο Ντέλετιτς.

Με 4-2-3-1 κατέβασε την ομάδα του στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και ο Δημήτρης Σπανός. Την εστία του Ιωνικού υπερασπίστηκε ο Περλέσι. Πογοσιάν (δεξιά) και Σερβιλάκης (αριστερά) ήταν στα άκρα της άμυνας και οι Μιλό - Τσιριγώτης ήταν το δίδυμο των στόπερ. Στο πλευρό του Τσίμπσαχ στα χαφ αγωνίστηκε ο Μασάς και ο Μεντόσα είχε έναν ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Οφόσου και Σεμπά αγωνίστηκαν στο δεξί και στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αντιστοίχως. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Νίκος Ιωαννίδης.

Φοβεροί Φερνάντες, Ντέλετιτς, μεγάλος σκόρερ ο Κούτσιας και 2-0

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που μετά την διπλή ευκαιρία του Ιωαννίδη στο ξεκίνημα, όταν ο Κότνικ τον νίκησε σε κεφαλιά και σουτ, ανήκε ολοκληρωτικά στον Βόλο. Οι Βολιώτες έκαναν ότι ήθελαν στο ματς, με τους Πάολο Φερνάντες και Μίλος Ντέλετιτς να είναι ασταμάτητοι και φυσικά δίπλα τους ο Γιώργος Κούτσιας, με τον νεαρό επιθετικό να πετυχαίνει και τα δύο γκολ.

Το πρώτο στο 19' όταν ο Φερνάντες επιτάχυνε και ξεπέρασε σαν σταματημένο τον αντίπαλό του πασάροντας στον Κούτσια που με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Το δεύτερο στο 27' όταν μετά από σέντρα του Ντέλετιτς αυτή την φορά, με κεφαλιά νίκησε τον Περλέσι για το 2-0. Εκτός από τα δύο γκολ ο Ντέλετιτς είχε ένα δοκάρι και μια μεγάλη ευκαιρία, ενώ ο Κότνικ μετά το ξεκίνημα και την φάση του Ιωαννίδη δεν απειλήθηκε καθόλου.

Άνετα άλλα δύο γκολ και περίπατος για Βόλο

Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί ο Κώστας Μπράτσος να έκανε αλλαγές, ωστόσο η εικόνα του ματς έμεινε ίδια. Αρχικά ξεκίνησε όπως το πρώτο, με τον Ιωαννίδη δηλαδή να χάνει σημαντική ευκαιρία και τους γηπεδούχους να απαντούν με ακόμα δύο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι στο 52' είδαν και πάλι τον Κότνικ να νικάει τον Ιωαννίδη και 10 λεπτά αργότερα ο Μεταξάς που είχε μπει στη θέση του Τσοκάνη εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας και με πλασέ έκανε το 3-0. Ένα γκολ που ο μικρός πανηγύρισε έντονα ξεσπώντας σε κλάματα.

Οι Βολιώτες όμως δεν σταμάτησαν εκεί, συνέχισαν να πιέζουν και στο 79' έκαναν το 4-0. Συγκεκριμένα ο Μεσκίδα έφυγε ωραία από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Οζέγκοβιτς που με βολ πλανέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιωνικού κάνοντας έτσι το 4-0. Οι γηπεδούχοι μάλιστα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασαν μια ανάσα από το 5-0, αλλά το σουτ του Νοκέρτ σταμάτησε στο δοκάρι του Ιωνικού.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Βόλος (Παντελής Μπούσιας, στην εξέδρα λόγω τιμωρίας ο Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο (62' Λυμπεράκης), Ουές, Πίρινεν, Εσκοβάλ (77' Οζέγκοβιτς), Τσοκάνης (46' Μεταξάς), Ματίγια, Νοκέρτ, Ντέλετιτς (46' Βίκτορ Φερνάντεζ), Πάολο Φερνάντες (62' Μεθκίδα), Κούτσιας.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Περλέσι, Πογοσιάν, Σερβιλάκης, Τσιριγώτης (46' Αντούνες), Μίλο, Τσίμπσαχ (46' Φαντιγκά), Μασάς (59' Χ. Ιωαννίδης), Οφόσου, Σεμπά (46' Λοβέρα), Μεντόσα (70' Άοσμαν), Ν. Ιωαννίδης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα