Κύπελλο Ελλάδας: Προκρίσεις στα πέναλτι για Καλλιθέα, Κηφισιά και Απόλλωνα Πόντου

Newsroom
Κύπελλο Ελλάδας: Προκρίσεις στα πέναλτι για Καλλιθέα, Κηφισιά και Απόλλωνα Πόντου

bet365

Καλλιθέα, Κηφισιά και Απόλλων Πόντου πήραν το εισιτήριο για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας στα πέναλτι των Απόλλωνα Λάρισας, ΟΦ Ιεράπετρας και Αναγέννησης Καρδίτσας αντίστοιχα.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, ο Άγιος Νικόλαος επικράτησε με 2-0 της Νίκης Βόλου και εξασφάλισε το εισιτήριο για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα άλλα τρία σημερινά ματς της 4ης φάσης οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι με την Καλλιθέα, την Κηφισιά και τον Απόλλωνα Πόντου να πανηγυρίζουν προκρίσεις. Την Τετάρτη (12/10 - 15:00) για την 4η φάση του θεσμού ο Αλμυρός Γαζίου θα υποδεχθεί τον Πανθρακικό.

Απόλλων Λάρισας - Καλλιθέα 2-2 (5-6 στα πέναλτι)

Ένα «γεμάτο» ματς πρόσφεραν Απόλλων Λάρισας και Καλλιθέα στο πλαίσιο της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την πρόκρισης μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια έληξε στο 2-2.

Η Καλλιθέα μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπέδουχους χάρη στο γκολ του Αντονί Μουνιέ στο 12ο λεπτό, το οποίο έδωσε προβάδισμα αλλά όχι και... ψυχραιμία στην ομάδα του. Οι Λαρισαίοι ανέβασαν την απόδοσή τους και αυτός μετουσιώθηκε και σε ισοφάριση χάρη στον Αντρέα Σταμάτη στο 26'. Το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα της Καλλιθέας να μην μπαίνει στο δεύτερο μέρος όπως μπήκε στο πρώτο. Αντιθέτως, είδε τον Απόλλωνα να είναι καλύτερος στο χορτάρι και ο Σιατραβάνης ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 56' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ενώ όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν μία σημαντική πρόκριση, ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να στείλει το ματς στην παρατάση μέσω του τελικού 2-2 στο 90+4'. Στον έξτρα χρόνο δεν άλλαξε τίποτα απολύτως και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους από το σημείο του πέναλτι. Εκεί η Καλλιθέα ήταν πιο ψύχραιμη και με 5-6 πήρε μία μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Απόλλων Λάρισας (Βαγγέλης Μόρας): Μελί, Γιαννίτσης, Κλιγγόπουλος (99′ Ζαχαράκης λ.τρ.), Φουρκιώτης, Αυλωνίτης (74′ Κοντρέρας), Χαλάτσης (90′ Ποτόσογλου, Σταμάτης, Σιατραβάνης, Γκολγκέροβ (67′ Κοτσιανούλης), Γκαρσία, Ακοστίνο (90′ Μπαλογιάννης).


Athens Kallithea (Λεωνίδας Βόκολος): Στρέτζος, Ρόσι, Ευαγγέλου, Χατζηδίμπας, Ρέντζας (91′ Κολτσίδας), Τσινώνης (39′ Λάσκαρης λ.τρ), Μπουλούλης (75′ Μάλσι), Κυνιγόπουλος, Νίλλι (62′ Κωστανάσιος), Λουκίνας, Μουνιέ (62′ Ντιμίτριους).

ΟΦ Ιεράπετρας - Κηφισιά 0-0 (2-4 στα πέναλτι)

Στην Κρήτη η Κηφισιά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στον ΟΦ Ιεράπετρας. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση. Στο πρώτο μέρος το ματς είχε κακό ρυθμό. Στο δεύτερο ο ΟΦΙ είχε ευκαιρίες με τους Κατάλντι, Αντερέγκεν και Καραγιάννη, οι οποίοι δεν βρήκαν δίχτυα, ενώ στις καθυστερήσεις η Κηφισιά με τον Μπαρμπόσα έχασε κι αυτή μια μεγάλη ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην παράταση, αλλά το 0-0 παρέμεινε. Έτσι, η πρόκριση κρίθηκε τελικά στα πέναλτι, με την Κηφισιά να επικρατεί με 2-4 και να παίρνει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του θεσμού.

ΟΦΙ (Αγγελος Διγκόζης): Κυρίτσης, Καραγιάννης, Στάμου, Ιτσιος (107’ λ.τρ. Κόλα), Ντέτλερ, Τσορνομάζ, Κατάλντι (87’ Παπαδάκης Β.), Μηλιώτης (56’ Καζάου), Μούλερ (106’ Γκομπερβίγιε), Αντερέγκεν, Βουό (72’ Καλλιτσουνάκης)

Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Σωτηράκος, Μαζουλουξής, Μπαρμπόσα, Να (70’ Ταλάλ), Παναγιώτου (106’ Ιατρούδης), Πέιος, Παπασάββας (70’ Ποζατζίδης), Πρίτσος (87’ Νοικοκυράκης), Τετέι, Κουιρουκίδης

Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλων Πόντου 0-0 (4-5 στα πέναλτι)

Στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ο Απόλλων Πόντου πήρε και αυτός την πρόκριση στην 5η φάση του θεσμού στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Αναγέννηση. Παρότι η ομάδα της Καρδίτσας είχε το πάνω χέρι στο ματς και πίεσε πολύ στην παράταση, οι φιλοξενούμενοι, που έπαιζαν με δέκα παίκτες από τις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου λόγω αποβολής του Αμαραντίδη με δεύτερη κίτρινη, κράτησαν το 0-0. Έτσι το εισιτήριο κρίθηκε στα πέναλτι με τον Απόλλωνα Πόντου να επικρατεί με 4-5 και να πανηγυρίζει την πρόκριση.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Δημόπουλος, Αναστασόπουλος, Σταμόπουλος ( 114′ Αλιατίδης), Σκόνδρας (114′ Γκόλιας), Κοζορώνης, Λαγός, Κλάους Αθανασιάδης (69′ Πρίκας), Βερνάρδος (98′ Γιάκος), Ξύδας, Ριέρα (46′ Μπάλλας)

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Aλόντο, Μουμίν (91′ Αμπάγκουα), Φράγκος (67′ Άντο), Νασέρ, Καλογέρης, Αραβίδης (76′ Σαμπανίδης), Αμαραντίδης, Μπελεβώνης, Λαμπίρης

Τα αποτελέσματα της 4ης φάσης

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Θεσπρωτός-Βέροια 1-2

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Άγιος Νικόλαος-Νίκη Βόλου: 2-0
16:00 Απόλλων Λάρισας-Καλλιθέα: 2-2 (5-6 πεν.)
16:00 ΟΦ Ιεράπετρας-Κηφισιά: 0-0 (2-4 πεν.)

16:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων Πόντου: 0-0 (4-5 πεν.)

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

16:00 Αλμυρός Γαζίου-Πανθρακικός

Άνευ αγώνα θα περάσουν στην 5η φάση:

Παναχαϊκή
ΑΕΛ
Πανσερραϊκός
Ιωνικός Ιωνίας
Πανελευσινιακός
Καλαμάτα
Απόλλων Παραλιμνίου

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα