Παναθηναϊκός: Κίνδυνος τιμωρίας για Παναθηναϊκό που καταλόγισε ευθύνες στην αστυνομία

Παναθηναϊκός: Κίνδυνος τιμωρίας για Παναθηναϊκό που καταλόγισε ευθύνες στην αστυνομία

Newsroom
Παναθηναϊκός: Κίνδυνος τιμωρίας για Παναθηναϊκό που καταλόγισε ευθύνες στην αστυνομία

bet365

Οι «Πράσινοι» κινδυνεύουν με τιμωρία έδρας 2 - 4 αγωνιστικών λόγω των γεγονότων του τελικού και πήραν προθεσμία για υπόμνημα μέχρι την Πέμπτη 9/6. Τι υποστήριξαν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» κατά την απολογία.

Για ρίψη μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις (την οποία αρνήθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός), πυρσών, καπνογόνων, 20 καθισμάτων, πλαστικών μπουκαλιών και για είσοδο οπαδών, απολογήθηκε ο Παναθηναϊκός, την Τρίτη 31/5 στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, μαζί με τον ΠΑΟΚ, για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με συγκεκριμένη ποινή.

Ειδικότερα υπάρχει ο κίνδυνος για τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πήρε προθεσμία για υπόμνημα μέχρι την Πέμπτη 9/6, όπερ σημαίνει ότι η απόφαση πάει για τα μέσα Ιουνίου. Επί της διαδικασίας ως μάρτυρας κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ, Δημήτρης Μουστακαλής. Επίσης μίλησε και ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Βαγιάκος.

Ο Μουστακαλής τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κάποιοι φίλαθλοι προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο και η ΕΛΑΣ έριξε δακρυγόνα. Τα δακρυγόνα από τον αέρα πέρασαν στο γήπεδο. Υπήρχαν εντάσεις μεταξύ των οπαδών στις κερκίδες, λεκτικές αντιπαραθέσεις, κινήσεις της Αστυνομίας, τέτοιες εντάσεις. Ο Αϊτόρ πήγε και πανηγύρισε σε εκείνο το σημείο γιατί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν στην άλλη πλευρά. Η πέτρα τον χτύπησε στο χέρι αλλά δεν τον τραυμάτισε για να σταματήσει ο αγώνας. Στα αποδυτήρια δεν ήμουν παρών στο περιστατικό. Δεν είδα καμία ρίψη μολότοφ, το πληροφορήθηκα σήμερα λίγο πριν την διαδικασία».

Στο ίδιο μήκος κύματος για το θέμα της μολότοφ και ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Βαγιάκος. «Δεν υπήρξε φωτιά άρα δεν ήταν μολότοφ. Μπορεί να έπεσε κάτι που ακούστηκε σαν μολότοφ. Επί 90 λεπτά πάντως, έπεφταν κροτίδες. Δεν ήταν μολότοφ, το θεωρώ υπερβολικό μέσα σε όλα τα υπερβολικά. Δεν υπήρχαν 3 ζώνες ελέγχου, κάποια επεισόδια θα είχαν αποτραπεί αν η ΕΛΑΣ έκανε τη δουλειά της. Η έκθεση της Αστυνομίας έχει επικουρικό χαρακτήρα, αναφέρεται σε γεγονότα που δεν είναι στις εκθέσεις του παρατηρητή. Δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη».

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα