ΠΑΟΚ: Οι παίκτες του Δικεφάλου σε ακτίνες!

ΠΑΟΚ: Οι παίκτες του Δικεφάλου σε ακτίνες!

bet365

O ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ και στον αποψινό μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του, με δεδομένη την παρουσία των Αντρέ Βιεϊρίνια και Ντάγκλας Αουγκούστο στο αρχικό σχήμα.

Το μυαλό των «ασπρόμαυρων» χάλασε μετά το πέναλτι που έδωσε ο Λαόθ, ο Λουτσέσκου έκανε πολύ γρήγορα και τις πέντε αλλαγές του σε μια προσπάθεια να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Ας δούμε τι έκαναν όσοι αγωνίστηκαν για τον ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ:

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Ξεκίνησε για τελευταία (;) φορά κάτω από τα «ασπρόμαυρα» δοκάρια. Νικήθηκε πολύ εύκολα από τον Αϊτόρ από την «άσπρη βούλα», ήταν η πρώτη φορά που έφυγε από το ΟΑΚΑ ηττημένος μετά από 13 παιχνίδια.

Λευτέρης Λύρατζης: Κράτησε σωστά τη θέση του, επιλέγοντας στο πρώτο μισό να μείνει πολύ περισσότερο πίσω, στο δεύτερο μέρος βγήκε πιο πολλές φορές μπροστά και προσπάθησε να δώσει στηρίγματα στον Ζίβκοβιτς.

Ίνγκι Ίνγκασον: Ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Ανίκητος στις περισσότερες μονομαχίες που έδωσε ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός.

Χοσέ Άνχελ Κρέσπο: Χωρίς καθαρό μυαλό ο Ισπανός στόπερ, δεν εκτέθηκε, αλλά δεν βοήθησε στο χτίσιμο του παιχνιδιού από την άμυνα.

Αντρέ Βιεϊρίνια: Πρωταγωνιστής στη φάση του 32ου λεπτού, όπου ο Λαόθ είδε πέναλτι στην προσπάθεια του αρχηγού του ΠΑΟΚ να απομακρύνει την μπάλα. Εκεί, ο τελικός τελείωσε για τον Πορτογάλο, που έχασε το μυαλό του, με αποτέλεσμα να μην μπει ποτέ ξανά στην εξίσωσή του. Έγινε αλλαγή στο ημίχρονο με τον Σίντκλεϊ.

Ντάγκλας Αουγκούστο: Φέτος είχε κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις του ως αμυντικός χαφ και εκεί τον ξεκίνησε ο Λουτσέσκου. Δεν είχε ρυθμό αγώνων στα πόδια του, καθώς είχε να παίξει από τον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Αγωνίστηκε με κίτρινη κάρτα (για διαμαρτυρία) από το 7ο λεπτό, είδε τον Λαόθ να του χαρίζει τη δεύτερη κάρτα κυρίως στο 49ο λεπτό και άρον άρον ο Λουτσέσκου τον αντικατέστησε με τον Σβαμπ.

Γιάσμιν Κούρτιτς: Στον κλασικό του ρόλο, ως δεύτερος εσωτερικός μέσος, ο Σλοβένος έτρεξε πολύ περισσότερο σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια,

Άντρια Ζίβκοβιτς: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ελάχιστες οι στιγμές που κατάφερε να νικήσει τον Χουανκάρ, έφτιαξε την καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και από το δικό του πόδι άγγιξε το γκολ ο Σβαμπ.

Φιλίπε Σοάρες: Η επιλογή του Λουτσέσκου για την πολύπαθη θέση του «δέκα» ήταν ο 23χρονος Πορτογάλος. Κι αυτός δέχθηκε σχετικά νωρίς την κίτρινη κάρτα από το Λαόθ, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Ομάρ Ελ Καντουρί.

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Με τον ΠΑΟΚ πίσω στο σκορ σύγκλινε περισσότερο προς τον άξονα, πήρε μπάλες στα πόδια του, προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Μετά την είσοδο του Καντουρί έπαιξε στο «δέκα» και βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ στη φάση του 58ου λεπτού. Τελευταία του ενέργεια στον τελικό.

Τσούμπα Άκπομ: Ξεκίνησε ως βασικός στην κορυφή, αλλά πέταξε στα σκουπίδια την μεγάλη ευκαιρία του 43ου λεπτού, με μια αδύναμη κεφαλιά που δεν ήταν ικανή να νικήσει τον Μπρινιόλι.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ομάρ Ελ Καντουρί: Μπήκε με το ξεκίνημα του β’ μέρους. Σε μια προσπάθεια του Λουτσέσκου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του πηγαίνοντας να παίξει στο αριστερό άκρο μέχρι που ήρθε στο γήπεδο ο Μιτρίτσα, για να μεταφερθεί στον άξονα.

Σίντκλεϊ Φερέιρα: Αντικατέστησε τον Βιεϊρίνια στο δεύτερο μισό του τελικού, πήρε κάποιες πρωτοβουλίες ανεβαίνοντας την πλευρά, αλλά τίποτα το ουσιαστικό.

Στέφαν Σβαμπ: Κλήθηκε από τον Λουτσέσκου εσπευσμένα για να αντικαταστήσει τον Αουγκούστο. Φάνηκε πιο πολύ από τον Βραζιλιάνο, με κορυφαία στιγμή στο 79ο λεπτό όταν είδε τον Κώτσιρα να του στερεί το γκολ με την απόκρουση του πάνω στη γραμμή. Ηταν από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ.

Αλεκσάντρου Μιτρίτσα: Ήρθε από τον πάγκο στο 62ο λεπτό, έπαιξε στα άκρα. Είχε ένα σουτ προς το τέλος του τελικού και πρωταγωνίστησε στη φάση του 96ου λεπτού, όπου οι «ασπρόμαυροι» ζήτησαν πέναλτι.

Αντόνιο Τσόλακ: Η τελευταία παρέμβαση του Λουτσέσκου, αντικαθιστώντας τον Άκπομ, είχε μόνο μια καλή στιγμή με την κοντινή προβολή στις καθυστερήσεις.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα