ΠΑΟΚ: Κύπελλο, Κύπελλο, στον Πύργο τον Λευκό! (doc)

ΠΑΟΚ: Κύπελλο, Κύπελλο, στον Πύργο τον Λευκό! (doc)

bet365

Γιώργος Κούδας, Κούλης Αποστολίδης και Γιώργος Γεωργιάδης εξιστορούν στο GazzettaTv τις αναμνήσεις τους από τα πρώτα Κύπελλα στην ιστορία του ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ετοιμάζεται για τον 22ο Τελικό Κυπέλλου της ιστορίας του, ο 18ος μονός τελικός στην Αττική (ο 17ος με αντίπαλο που εδρεύει εκεί), θέλει να κάνει το 5/5 στους τελικούς, που έχει παίξει την τελευταία εξαετία και να πάρει το 9ο κύπελλο στο… γούρικο, πλέον, Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης, πρωταγωνιστής στους δύο κερδισμένους τελικούς του 2001 και του 2003, δεν πίστευε ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει μεγαλώσει τόσο πολύ, που να μη λογαριάζει από έδρες και παραδόσεις.

Ο «μπέμπης», που λέτε, «το σήκωσε» στη Νέα Φιλαδέλφεια και στην Τούμπα, εκεί όπου τον συνάντησε η κάμερα του Gazzetta και κουβεντιάσαμε για το τότε και το τώρα, μιας και ο «Γου Χου» είναι από τους ποδοσφαιριστές που «έχουν φάει με το κουτάλι» τέτοια παιχνίδια.

«Ασπρόμαυρη» συζήτηση περί τίτλων και κυπέλλων δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον Γιώργο Κούδα. Τον απόλυτο μύθο του ΠΑΟΚ. Τον παίκτη-σύμβολο που με δύο προσωπικά γκολ υπέγραψε φαρδιά-πλατιά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία του Συλλόγου το 1972.

Από το 1970 μέχρι και το 1983 ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου αγωνίστηκε σε εννιά τελικούς, όμως κατέκτησε μόλις δύο φορές το Κύπελλο Ελλάδος, όσες ακριβώς και ο Κούλης Αποστολίδης με τρεις λιγότερες παρουσίες.

Ο «Αμερικάνος» του ΠΑΟΚ προστέθηκε στην «ασπρόμαυρη» παρέα και θυμήθηκε τον συγκλονιστικό τελικό του 1974 κόντρα στον Ολυμπιακό, τον πρώτο στην ιστορία του θεσμού που κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί, όπου η δική του παρέμβαση προς τον Λες Σάνον έπιασε τόπο και έφερε το κύπελλο στον Λευκό Πύργο.

Για τον υπογράφων το θέμα της συζήτησης ήταν βούτυρο στο ψωμί του. Κουβέντες τοποθετημένες και τακτοποιημένες στο βιβλίο της «ασπρόμαυρης» ιστορίας πάνω στο χορτάρι της Τούμπας από τρεις σημαντικές μορφές του Συλλόγου.

Τα υπόλοιπα on camera στο video με τις «ασπρόμαυρες» αναμνήσεις και τις εκτιμήσεις για τον φετινό τελικό του ΟΑΚΑ.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα