ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0: Το ξεκαθάρισμα στο Φάληρο! (vids)

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0: Το ξεκαθάρισμα στο Φάληρο! (vids)

bet365

H μάχη της Τούμπας δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κινήθηκαν σε... ρηχά νερά, είχαν ελάχιστες καλές στιγμές, έμειναν στο 0-0 και πλέον το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος θα κριθεί στην ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στον πρώτο ημιτελικό της Τούμπας, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας σε έξι μέρες από σήμερα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Θυμίζουμε πως στην διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Έτσι ξεκίνησαν τον ημιτελικό

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παράταξε τον ΠΑΟΚ στον αποψινό πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με «4-2-3-1» επιλέγοντας να δώσει φανέλα βασικού στον Λέο Ζαμπά, o οποίος για ένα μικρό διάστημα είχε μείνει εκτός πρώτης ομάδας, ενώ δίπλα στον Γιάσμιν Κούρτιτς ο Ρουμάνος τεχνικός τοποθέτησε τον Ντάγκλας Αουγκούστο, αφήνοντας τον Χάρη Τσιγγάρα στον πάγκο.

Ο Σίντκλεϊ Φερέιρα επιστρατεύτηκε να καλύψει το κενό του τραυματία Αντρέ Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας, εκεί όπου επέστρεψαν οι Ίνγκασον-Κρέσπο στο κέντρο και ο Λευτέρης Λύρατζης στο δεξί άκρο.

Στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου» ήταν επίσης ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μαζί με τους Άντρια Ζίβκοβιτς και Τσούμπα Άκπομ, ενώ κάτω από τα δοκάρια σταθερά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Βλέποντας την ενδεκάδα του Ολυμπιακού αντιλαμβανόσουν ότι δεν υπήρξε κάποια τρομερή έκπληξη από πλευράς του Πέδρο Μαρτίνς που επέλεξε να παίξει με 4-3-3 στην Τούμπα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός παράταξε τους «ερυθρόλευκους» με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα και Γκάρι Ροντρίγκες στα άκρα και τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στην Τούμπα

O ημιτελικός ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να επιδιώκει ξεκάθαρα να εκμεταλλευτεί τις εμφανείς αμυντικές αδυναμίες του Σίντκλεϊ και το γεγονός ότι ο Ζαμπά δεν έδινε βοήθειες στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ. Από εκεί προέκυψε και η φάση του 10ου λεπτού με τον Γκάρι Ροντρίγκες να κάνει την σέντρα και τον Μασούρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ να ακυρώνεται, μετά από τη χρήση του VAR, για μερικά εκατοστά.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν το μυαλό τους στο πως να αποφύγουν το λάθος, έμεναν αρκετά πίσω από τη μεσαία γραμμή, ενώ ο Ζαμπά αποδεικνυόταν ο «αδύναμος κρίκος» του «Δικεφάλου». Οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι στο πρώτο μισάωρο μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους μέχρι τότε να γίνουν απειλητικοί.

Το καλό διάστημα του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε στο γήπεδο στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν το καλό διάστημα του. Με τις στιγμές του. Πρώτα με την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Άντρια Ζίβκοβιτς και το σωτήριο «στοπ» του Βατσλίκ (32’), για να ακολουθήσει το σουτ πάνω στην κίνηση του Κούρτιτς και ένα δίλεπτο έντονης πίεσης με συνεχόμενα κερδισμένα κόρνερ.

Η Τούμπα μπήκε στην εξίσωση του ημιτελικού δίχως να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του δευτέρου μέρους.

Ελάχιστες στιγμές στο δεύτερο μισό του ημιτελικού

Ο Ολυμπιακός απείλησε με το δυνατό σουτ του Μαντί Καμαρά (64’), τον Λουτσέσκου να φέρνει από τον πάγκο τον Μιτρίτσα, αντί του Ζαμπά, με τον Μπίσεσβαρ να αγγίζει το γκολ στο 74ο λεπτό.

Πλησιάζοντας προς το φινάλε του ημιτελικού, Λουτσέσκου και Μαρτίνς, άλλαξαν τους επιθετικούς του. Ο Ρουμάνος έριξε στη μάχη τον Ολιβέιρα, αντί του Άκπομ, και ο Πορτογάλος απάντησε με τον Ελ Αραμπί, αντί του Τικίνιο.

MVP: Ο Γκάρι Ροντρίγκες όσο είχε δυνάμεις ήταν πηγή κινδύνου για την άμυνα του ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μετά από καιρό ο Άντρια Ζίβκοβιτς έκανε ένα καλό παιχνίδι και μαζί με τον Ντάγκλας Αουγκούστο ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λέο Ζαμπά πήρε την ευκαιρία, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε, ειδικά στο πρώτο μισάωρο, να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας του.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: O Ιταλός Ντανιέλε Κίφι εκτός από τη φάση του 10ου λεπτού, όπου το γκολ του Μασούρα ελέγχθηκε και ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το VAR, χρειάστηκε τη βοήθεια του συμπατριώτης του Μίκαελ Φάμπρι στο VAR για τη φάση του 60ου λεπτού με το χέρι του Γκάρι Ροντρίγκες, όπου έκρινε ότι δεν υπήρξε παράβαση. Ο Ολυμπιακός ζήτησε κόκκινη κάρτα στον Κρέσπο για το μαρκάρισμα πάνω στον Ροντρίγκες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς και θα λύσουν τις διαφορές τους στον δεύτερο ημιτελικό την Τετάρτη του Πάσχα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Για τον ΠΑΟΚ το 0-0 δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελε από το «πρώτο ημίχρονο» της μάχης για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός έφυγε από την Τούμπα χωρίς να δεχθεί γκολ και αυτό του δίνει τώρα το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Ζαμπά (66’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (79’ Ολιβέιρα)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (87’ Κουντέ), Μασούρας (93’ Βρουσάι), Ροντρίγκες (79’ Καρβάλιο) , Τικίνιο (79’ Ελ Αραμπί)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα