Άρης: Τρία χρόνια, τρεις τρελοί αποκλεισμοί (vids)

Άρης: Τρία χρόνια, τρεις τρελοί αποκλεισμοί (vids)

Κώστας Τόπας
Άρης: Τρία χρόνια, τρεις τρελοί αποκλεισμοί (vids)

bet365

Τον στόχο του Κυπέλλου απώλεσε για μια ακόμα χρονιά ο Άρης, γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα αυτή τη φορά στην παράταση της ρεβάνς της Λαμίας κόντρα στην τοπική ομάδα. Για τους Θεσσαλονικείς οι αποκλεισμοί στο Κύπελλο τα τελευταία χρόνια είναι μια πονεμένη ιστορία...

Ο Άρης αποχαιρέτησε τον θεσμού του Κυπέλλου, καθώς γνώρισε στην παράταση την ήττα (1-0) από τη Λαμία. Επειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, δύο χαμένα πέναλτι, το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου ολοκλήρωσε άδοξα την περιπέτειά του στη φετινή διοργάνωση.

Χωρίς γκολ στο 2022

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως με τη νέα χρονιά, ο Άρης δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Μετράει 489 λεπτά χωρίς γκολ, ήτοι πάνω 8 ώρες καθαρού παιχνιδιού! Τελευταία φορά που έβαλε γκολ ο Άρης ήταν στις 23 Δεκεμβρίου, στον αγώνα του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, όταν είχε επικρατήσει με 2-0, στον επαναληπτικό των «16».

Εκτοτε, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδωσε πέντε παιχνίδια αλλά σε κανένα από αυτά δεν κατάφερε να σκοράρει. Για τον Άρη πάντως το Κύπελλο είναι μια πονεμένη ιστορία, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια συναντά εμπόδια και δεν καταφέρνει να φτάσει στον στόχο του. Όπου είναι η κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου.

Η κλήρωση με την ΑΕΚ και το γκολ του Λιβάια στην παράταση

Τη σεζόν 2019/20 η κληρωτίδα έβγαλε αντιμέτωπο τον Άρη με την ΑΕΚ για τα ημιτελική του θεσμού. Στις 4 Μαρτίου, φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση και γνώρισε την ήττα με 2-1. Επειτα από ένα επεισοδιακό ματς με 25λεπτη καθυστέρηση της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου λόγω άρνησης των διαιτητών να επιστρέψουν και εξάλεπτη διακοπή με απειλή φιλοξενούμενων ν' αποχωρήσουν, ο Άρης έφυγε με άδεια χέρια από την έδρα της Ένωσης.

Ωστόσο, στη ρεβάνς η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά, αλλά ο Μάρκο Λιβάια με ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90 +6') και ένα στην παράταση (102'), έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου στην ΑΕΚ για πέμπτη σερί χρονιά.

Η γκάφα του Κουέστα και ο Μπουχαλάκης με το γκολ της 10ετίας

Την επόμενη χρονιά ο Άρης είχε πιο δύσκολο έργο και μάλιστα από την προημιτελική φάση για το Κύπελλο Ελλάδος. Αφού είχε προσπεράσει το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης στους «16», η κληρωτίδα τον έβγαλε αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο τους παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης», ο Άρης γνώρισε την ήττα, αλλά κατάφερε να βρει γκολ (2-1). Στη ρεβάνς και με την βοήθεια του κόσμου του, η ομάδα του Άκη Μάντζιου ευελπιστούσε σε θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να «σφραγίσει» το τρίποντο. Για τον Άρη όλα κυλούσαν ιδανικά.

Μετά το γκολ του Μπρούνο Γκάμα στο 54’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι είχε σκορ πρόκρισης (1-0) και παρά τη μαζική επίθεση του Ολυμπιακού κρατούσε αυτό το πολυπόθητο σκορ. Ωστόσο, μια φάση ήταν αρκετή προκειμένου να τ’ αλλάξει όλα και να χαρίσει τελικά στους «ερυθρόλευκους» την πρόκριση. Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90’ ο Κουέστα άφησε την μπάλα στο έδαφος για να δώσει συνέχεια στο ματς, αλλά ο Μπουχαλάκης κινήθηκε στην πλάτη του και τσίμπησε την μπάλα, για να σκοράρει σε κενή εστία, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με έναν απίστευτο τρόπο! Πρόκειται για ένα από τα πιο απίθανα γκολ που έχουν επιτευχθεί ποτέ στα ελληνικά γήπεδα...

Τρία ματς με τη Λαμία ούτε γκολ

Η φετινή σεζόν για τον Άρη όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδος ξεκίνησε με αισιοδοξία και προοπτικές μιας και κληρωτίδα τον έβγαλε πρώτα αντιμέτωπο με τον ΟΦΗ κι έπειτα με τη Λαμία.

Με τους Κρητικούς οι «κίτρινοι» δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες και κατάφεραν με συνολικό σκορ (5-1) να πάρουν την πρόκριση για την προημιτελική φάση του θεσμού. Επόμενο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουν, αυτό της Λαμίας. Το πρώτο παιχνίδι στο «Βικελίδης» έληξε ισόπαλο, δίχως τέρματα, με την ομάδα του Γρηγορίου να μπλοκάρει τους κίτρινους. Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν βρήκε το πολυπόθητο γκολ, ενώ στο δεύτερο ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός με τη Λαμία να βγάζει ενέργεια και να κρατάει το μηδέν.

Λίγες ώρες πριν τη ρεβάνς επικράτησε αναστάτωση, καθώς ο Άρης είχε αιτηθεί αναβολή αλλά η ΕΠΟ ήθελε να γίνει το παιχνίδι, παρότι και η Λαμία ήταν θετική για την αναβολή. Τελικά οι δύο ομάδες ρίχτηκαν στο παγωμένο τερέν του ΔΑΚ και κόντραραν τις δυνάμεις τους με φόντο τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μετά από δύο 0-0 στον πρώτο προημιτελικό και στον αγώνα πρωταθλήματος, Αρης και Λαμία έφεραν και ένα τρίτο στον επαναληπτικό. Ωστόσο αυτό παρέμεινε μόνο στην κανονική διάρκεια του αγώνα, καθώς στην παράταση η Λαμία με ήρωα τον Σαράνοφ και σκόρερ τον Τζανετόπουλο, πήρε την ιστορική νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Από την πλευρά τους οι «κίτρινοι» αστόχησαν σε δύο πέναλτι. Ενα στην αρχή του αγώνα με τον Καμαρά και ένα στο τέλος με τον Γκάμα, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσουν από Γενάρη το Κύπελλο Ελλάδος και να επικεντρωθούν αποκλειστικά στις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα…

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα