Οι ομιλίες Γκαρσία, Σαββίδη πριν τον τελικό με Ολυμπιακό: «Να τους πάρουμε το χαμόγελο από το στόμα» (vid)

Οι ομιλίες Γκαρσία, Σαββίδη πριν τον τελικό με Ολυμπιακό: «Να τους πάρουμε το χαμόγελο από το στόμα» (vid)

Οι ομιλίες Γκαρσία, Σαββίδη πριν τον τελικό με Ολυμπιακό: «Να τους πάρουμε το χαμόγελο από το στόμα» (vid)

bet365

Από το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΑΟΚ TV ξεχωρίζουν δίχως άλλο οι ομιλίες του Ιβάν Σαββίδη και του Πάμπλο Γκαρσία πριν από τον νικηφόρο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Στο νέο επεισόδιο του «Toumba Uncensored» υπάρχουν πολλές χαρακτηριστικές στιγμές πριν και μετά τον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό όλων όσων είχαν την ευκαιρία να τις ζήσουν.

Μέσα από συνεντεύξεις οι ποδοσφαιριστές εκφράζουν τα συναισθήματά τους γι’ αυτά που περίμεναν να ζήσουν και όλα όσα έζησαν μετά το τέλος του τελικού και την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Ίνγκι Ίνγκασον χαρακτήρισε σουρεαλιστικές τις στιγμές πριν από τον τελικό, καθώς οδηγήθηκε στο χειρουργείο για επέμβαση και παραδέχθηκε πως ήταν λίγο αφελής να μπει και να παίξει στον ημιτελικό με την ΑΕΚ έχοντας κάνει ενέσεις.

Σαββίδης: «Να τους πάρουμε το χαμόγελο από το στόμα»

savvidis

Την παραμονή του τελικού ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω τηλεδιάσκεψης, επικοινώνησε με την ομάδα και τα μέλη της αποστολής.

«Γιατί είστε υπό πίεση; Νομίζω πρέπει να χαλαρώσετε λίγο. Δεν είναι μια κατάσταση η οποία πρέπει να προσδιορίσει όλη τη διάθεσή σας», είπε αρχικά ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» να παλέψουν για την τιμή και την αξιοπρέπεια του συλλόγου.

«Πρώτον, είμαι ένας άνθρωπος αρκετά προληπτικός. Το ΟΑΚΑ θα έλεγα είναι ένα γήπεδο αρκετά τυχερό για εμάς. Θέλω εσείς αύριο, να βγείτε στο γήπεδο και σε αυτό το τυχερό γήπεδο να δείξετε χωρίς φόβο, ό,τι έχετε. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει, αλλά πρέπει να δώσετε όλο σας το είναι. Ώστε να αποδείξουμε σε όλους ότι εμείς ήρθαμε για να τους πάρουμε το χαμόγελο από το στόμα. Είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος και πρέπει κάθε χρόνο να παίρνουμε κάποιους τίτλους. Κι αν ανάμεσά σας υπάρχει κάποιος που έχει επιφυλάξεις για το αυριανό παιχνίδι να μην μπει καν στο γήπεδο. Αύριο όποιος μπει στο γήπεδο, θα είναι παίκτης που θα παλέψει χωρίς φόβο για την τιμή και την αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚ».

Γκαρσία: «Θα πεθάνουμε στο γήπεδο»

garcia

Ο Πάμπλο Γκαρσία στην τελευταία ομιλία δεν ανέλυσε πολλά πράγματα στους ποδοσφαιριστές του και στον πίνακα αντί για κάποιο σύστημα, έγραψε με μεγάλα γράμματα μόνο μια λέξη: ΝΙΚΗ.

«Δε θα σας δείξω κανένα βίντεο, γιατί πιστεύω ότι στο σημερινό παιχνίδι τα βίντεο δεν είναι σημαντικά. Πιστεύω ότι εσείς είστε οι νικητές. Ό,τι κι αν γίνει. Για μένα πρωταθλητές είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα κι όταν πέσουν, σηκώνονται και συνεχίζουν να παλεύουν. Πάμε να παίξουμε μέχρι θανάτου! Η έκφραση είναι αυτή παιδιά: Πρέπει να τα κάψουμε όλα», είπε ο Ουρουγουανός στο ξενοδοχείο και συνέχισε να πορώνει τους παίκτες του λέγοντας:

«Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν με τους πολεμιστές του κι οι αντίπαλοι υπερτερούσαν δύο και τρεις φορές σε αριθμό, οι στρατιώτες του ήταν λίγο φοβισμένοι τους είπε το εξής: Τώρα είναι η στιγμή να κάψουμε τα πλοία μας. Ή θα γυρίσουμε σπίτια μας, ή θα πεθάνουμε εδώ. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Πείτε στην οικογένεια σας, τη μητέρα σας, τα αδέρφια σας… “πάμε στον πόλεμο και δε θα γυρίσουμε ηττημένοι”. Θα πεθάνουμε στο γήπεδο. Ως το τέλος. Ως το τέλος. Ως το τέλος!».

Στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ ο Βιεϊρίνια ως αρχηγός προσπάθησε να «φτιάξει» τους συμπαίκτες του. «Περάσαμε καλές και κακές στιγμές και τώρα είμαστε εδώ. Μην το ξεχνάτε, πιστέψτε στον εαυτό σας. Πιστέψτε στους συμπαίκτες σας. Παλέψαμε σκληρά για να είμαστε εδώ παιδιά. Μην το ξεχνάτε», τους είπε, με τον Χρήστο Καρυπίδη να ζητάει απ’ όλους να έχουν ένα πράγμα στο μυαλό ένα μόνο συναίσθημα και σκέψη: «Πως θα είναι όταν θα σφυρίξει για τελευταία φορά ο διαιτητής και θα έχουμε κερδίσει το κύπελλο».

Ο επίλογος γράφτηκε στο χορτάρι από τον Μάικλ Κρμέντσικ και όπως λέει ο Φερνάντο Βαρέλα, «νομίζω ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για όλα αυτά που έχουμε πετύχει με αυτή την ομάδα. Πιστεύω πως σε 30-45 χρόνια θα είναι καλό για εμάς να μας θυμούνται, να θυμούνται αυτά τα τρόπαια».

Για να δείτε όλο το ντοκιμαντέρ του ΠΑΟΚ πατήστε ΕΔΩ

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα