Η Α.Ε.Κ. και η επιβεβαίωση των αρνητικών κλισέ...

Η Α.Ε.Κ. και η επιβεβαίωση των αρνητικών κλισέ...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η Α.Ε.Κ. και η επιβεβαίωση των αρνητικών κλισέ...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την... αγγαρεία της Ένωσης στο Κύπελλο, μια ακόμη «χαμένη ευκαιρία» κάποιων και εστιάζει στα λόγια του Γιαννίκη ενώ έχει υστερόγραφα...

Ανήκει δεδομένα στην κατηγορία των κλισέ. Ξεκάθαρα κάτι που έχει γραφτεί ξανά και ξανά. Μα συνιστά τεράστια αλήθεια: έκανε αγγαρεία! Είδατε την αναμέτρηση της ΑΕΚ στην Καισιαριάνη με την Κηφισιά για το Κύπελλο στην ρεβάνς του 4-0 του ΟΑΚΑ; Αν ναι δεν γίνεται να μην αποτελούσε τη πρώτη και τελευταία σκέψη σας όσο παρακολουθήσατε το συγκεκριμένο ματς, για όσο αντέξατε βασικά, διότι δεν ήταν και εύκολο να το αντέξεις... Αντίθετα δύσκολο και χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθείς και να μην αλλάξεις κανάλι.

Αυτή η αναμέτρηση, η ρεβάνς της Ένωσης με την Κηφισιά, είναι το απόλυτο παράδειγμα προς αποφυγή για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που επιβεβαιώνουν όλους εκείνους που (δικαιολογημένα) υπογραμμίζουν το πρόβλημα νοοτροπίας που διακρίνει αρκετούς απ' τους «κιτρινόμαυρους». Της περσινής σεζόν (και όχι μόνο). Σαφέστατα και υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν τα ξεπερνάς εύκολα και σε υποχρεώνουν να μπεις σε ένα ματς... αγγαρεία.

Όπως το γεγονός του σκορ του πρώτου αγώνα. Να παίζεις μια μέρα πριν τη παραμονή Χριστουγέννων και την άδειά σου για να... φύγεις επί της ουσίας με προίκα το 4-0 (άλλο να είχε χάσει στην Λιβαδειά, ή να 'χε φέρει ισοπαλία στην Λάρισα, μετά το αποτέλεσμα είναι απαραίτητο) είναι λίγο δύσκολο να σου δώσει κάποιο επιπλέον κίνητρο. Θα πει κάποιος και σωστά: χρειάζεται κίνητρο; Η δουλειά τους δεν είναι; Επαγγελματίες δεν είναι; Αλλά γνωρίζουμε καλά όλοι ότι δεν είναι ακριβώς έτσι αφού δεν πρόκειται για μηχανήματα αλλά για ανθρώπους. Τη στιγμή που συμβαίνει και σε εμάς, να 'χουμε μέτριες έως κακές μέρες απόδοσης.

Υπάρχουν δικαιολογίες κι άλλες ουσιαστικές. Οι ίδιοι έχουν παίξει μαζί... ποτέ ξανά! Άλλοι θεωρούν ότι τους έχουν... τελειώσει, άλλοι πως ότι και να γίνει δεν θα υπολογίζονται και πάει... γράφοντας. Μπορώ να σημειώσω τόσες και άλλες τόσες δικαιολογίες. Αλλά παίδες (της ΑΕΚ) με συγχωρείτε μα δεν πάει έτσι... Ειδικά αν έχει προηγηθεί και ήττα εντός έδρας στο πρωτάθλημα η οποία προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στον κόσμο και γενικά στο club...

Αστείο πλέον το «χαμένη ευκαιρία» για κάποιους!

ae

Υπάρχει μια ακόμη κλισέ έκφραση για όσους έπαιξαν στην αναμέτρηση με την Κηφισιά: «έχασαν την ευκαιρία»! Εδώ επαναλαμβάνω συμβαίνει επειδή αρκετοί τη θεωρούσαν τέτοια μήνες τώρα: χαμένη κοινώς... Αλλά δεν θα έπρεπε να το έχουν έτσι στο μυαλό τους. Αντίθετα θα έπρεπε να συνιστούσε σε επίπεδο σωστής νοοτροπίας και σεβασμού του ταλέντου σου και της προσωπικότητας (και της όποιας αξίας σου) σαν επιπλέον κίνητρο. Να δείξεις και να αποδείξεις ότι αδικείσαι...

Από τη χθεσινή αναμέτρηση κανείς δεν ξεχώρισε θετικά. Αν εξαιρέσουμε λίγο τον Λιβάι Γκαρσία και τη διάθεση που είχε (δεν το λέω για το γκολ) και τον Μουστακόπουλο, λυπάμαι που το γράφω, μα όλοι οι υπόλοιποι (άντε να αδικώ έναν, βαριά δυο), επιβεβαίωσαν ότι δεν κάνουν... Επιπρόσθετα μετέτρεψαν σε αστειότητα και την έκφραση «χαμένη ευκαιρία» για τον εαυτό τους διότι αυτή τελικά έχει χαθεί προ πολλού και μάλιστα μια για πάντα!

Προσοχή μόνο μη παρεξηγηθεί αυτό που γράφω: κακοί ήταν όχι αδιάφοροι. Ο Τάνκοβιτς για παράδειγμα, έτρεχε, έψαχνε χώρους για να πάρει μπάλες, το έκανε και μετά... μια τρύπα στο νερό! Θλίψης... Και όχι μόνο... Τέλος πάντων το κακό αφορά τον εαυτό τους και κακώς κάθε φορά που συμβαίνει το σημειώνουμε και εστιάζουμε σε αυτό. Θα έπρεπε να εστιάζουμε στο γεγονός ότι: σωστά η ΑΕΚ αδειάζει το ρόστερ από τα... βαρύδια και όσοι δεν έχουν (και δεν θέλουν) να τη δώσουν κάτι παραπάνω.

Διότι κύρια σε επίπεδο νοοτροπίας, σκέψης και λογικής οι συγκεκριμένοι, που καταλαβαίνουμε όλοι ποιοι είναι και για ποιους... χτυπά η καμπάνα, κάνουν κακό στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ποτίζει αυτό το πράγμα εντός αποδυτηρίων... Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ διαδικασία αλλαγής προσώπων από πέρυσι με 13 προσθήκες (πρώτης ομάδας) και αντικατάσταση πολλών. Θα συνεχιστεί και θα αλλάξει σε πολύ σημαντικό βαθμό (κοντά στο 80 με 85%) όταν θα επιστρέψει στην πόλη της, στης Φιλαδέλφειας τα μέρη... Και έτσι πρέπει!

Εγγύηση η λογική του Γιαννίκη...

gia

Σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσω ότι το μόνο που με χαροποίησε είναι οι δηλώσεις του Αργύρη Γιαννίκη μετά το χθεσινό ματς. Είπε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε πλέον μια πλήρη εικόνα δύο μήνες τώρα. Θα συνεχίσουμε την εξέλιξη που έχουμε», για να συμπληρώσει με νόημα (και εγώ προσωπικά αυτό κράτησα), «αλλαγές μπορεί να υπάρξουν και στον αγωνιστικό τρόπο του παιχνιδιού μας. Να βελτιωθούμε και να έχουμε διάρκεια».

Συνιστούν λόγια που για αρχή, διότι όλα θα αποδειχθούν στο χορτάρι, είναι όλα to the point και αποτελούν εγγύηση για το μέλλον... Ευχάριστο πολύ μαντάτο ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία μάθησης της ομάδας και των διαθέσιμων υλικών όπως αποκάλυψε. Όπως επίσης ότι δεν ανήκει στην κατηγορία των... κολλημένων τεχνικών με εμμονές σε τρόπο παιχνιδιού και αξιοποίησης του ρόστερ. Μπορεί να αλλάξουν και πράγματα στον αγωνιστικό τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, αυτό κρατάω και το ελπίζω – περιμένω.

Διότι δεν γίνεται να μη τραβάει κάτι πάντα, να μην έχει διάρκεια, αλλά ταυτόχρονα να μην προσπαθούμε να βρούμε και κάτι άλλο να παίξουμε μήπως ταιριάζει καλύτερα. Επαναλαμβάνω και δεν αλλάζει η άποψή μου: η ΑΕΚ έχει βρει προπονητή, καλό και κανονικό, αν θα είναι και αυτός που έψαχνε για σερί ετών συνεργασίας θα φανεί στην πορεία. Δύσκολο να το πεις αφού απαιτείται το αποτέλεσμα. Όμως έχει σημασία να ξέρεις ότι αυτός που έχεις στην άκρη του πάγκου δεν... πετάει χαρταετό και καταλαβαίνει τι γίνεται στην ομάδα (αλλά και τι του γίνεται)...

Στο κομμάτι της εξέλιξης που ανέφερε επιτρέψτε μου να σταθώ λίγο... απέναντί του: να συνεχίσουμε όντως στο κομμάτι αυτό όπως δήλωσε (της εξέλιξης) αλλά να συμπληρώσω με μεγαλύτερη ένταση και αποτέλεσμα διότι έως τώρα, ότι τέτοια παρατηρεί κανείς (σ.σ.: εξέλιξη ντε), είναι μικρή. Για άλλους ανύπαρκτη. Όμως υπάρχουν διαφορές όντως, υφίσταται εξέλιξη και σχετική πρόοδος. Ωστόσο απαιτείται μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη για να γίνεται και αντιληπτή.

Υγ: Η πιο σοβαρή και σωστή δικαιολογία είναι για τον αγωνιστικό χώρο όταν στη σύνθεσή σου έχεις ποδοσφαιριστές όπως οι Γκαρσία, Τάνκοβιτς, Γέβτιτς, Καρίμ οι οποίοι είναι στην κατηγορία των παικτών εκείνων που θέλουν σωστό γήπεδο για να αναδείξουν τα δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού τους. Δεν γίνεται να το παραβλέψουμε... Το σημειώνω διότι μου γνωστοποίησαν το πρόβλημα πριν τη διεξαγωγή του ματς πολλοί, πρώτος οφείλω να αναγνωρίσω ο Γιάννης Σερέτης. «Θέλει προσοχή γιατί υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πρόβλημα τραυματισμού», ήταν τα λόγια του και όλων όσων μίλησα και από ανθρώπους άλλων ομάδων (όπως ο Ολυμπιακός Β) που το ανέφεραν για την κατάσταση του γηπέδου.

Υγ2: Σε ότι αφορά το κομμάτι της επιθυμίας, διάθεσης και επιπλέον προσπάθειας δεν χωράει δικαιολογία, καμία, για κανέναν από τους ποδοσφαιριστές που το αντιμετώπισαν το ματς χαλαρά και σχεδόν αδιάφορα, βαρετά. Ειδικά όταν ακόμη και σε τέτοιο ματς, με τόσο κρύο, έπειτα από ήττα σοκ στο πρωτάθλημα και χωρίς κανέναν ενδιαφέρον, βλέπεις να είναι εκεί οι φίλοι της ομάδας σου να σε στηρίξουν. Γι' αυτούς και μόνο έπρεπε η προσπάθεια, η διάθεση και η επιθυμία να είναι στο φουλ.

Υγ3: Μη μου στέλνετε για τη μπασκετική ΑΕΚ, δεν ασχολούμαι σε επίπεδο ρεπορτάζ, δεν γνωρίζω τι συμβαίνει πλην όσων διαβάζω και εγώ. Θα συνεχίσω να στηρίζω, θα προσπαθήσω να είμαι όσο γίνεται πιο κοντά και κύρια θα συνεχίσω να ΜΗΝ έχω άποψη αφού γνωρίζω ότι εδώ χρειάζεται στήριξη και τίποτα άλλο. Δυστυχώς έχουμε μονίμως προβλήματα και μάλιστα σοβαρά, θα ήταν καλό και επικοινωνιακά να ήμασταν πιο ήσυχοι και να λείπουν οι μεγαλοστομίες και... κουταμάρες απ' όλους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...