Ίντερ – Γιουβέντους 1-2: Ο Κριστιάνο θέλει (και) το Κύπελλο! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ίντερ – Γιουβέντους 1-2: Ο Κριστιάνο θέλει (και) το Κύπελλο! (vids)

bet365

Με δύο γκολ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο γιόρτασε προκαταβολικά τα 36α γενέθλιά του (την Παρασκευή 05/02) και οδήγησε την Γιουβέντους σε ανατροπή και νίκη επί της Ίντερ μέσα στο Μιλάνο (2-1), με την Γηραιά Κυρία να κάνει άλμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Στα δυόμισι χρόνια που παίζει στην Ιταλία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει απολαύσει την κατάκτηση πρωταθλημάτων και Σούπερ Καπ, όχι όμως και Κυπέλλων. Και φέτος, εκτός από την ανάκαμψη στο Καμπιονάτο, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους θέλει και το Coppa Italia, όπως απέδειξε στον πρώτο ημιτελικό με την Ίντερ, όπου η νίκη της Γηραιάς Κυρίας στο Μιλάνο (2-1) φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Ο αγώνας, παρ' όλα αυτά, ξεκίνησε ιδανικά για τους Νερατζούρι, οι οποίοι προηγήθηκαν μόλις στο ένατο λεπτό, όταν ο Αλέξις Σάντσες (έπαιξε αντί του τιμωρημένου Ρομελού Λουκάκου) συνδυάστηκε με τον Νικολό Μπαρέλα, η κούρσα και η σέντρα του οποίου βρήκε αποδέκτη τον Λαουτάρο Μαρτίνες.

Ο Αργεντινός επιθετικός, λίγες ώρες αφότου έγινε πατέρας για πρώτη φορά, πλάσαρε με την μια, αιφνιδίασε τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, αφιέρωσε το γκολ στην νεογέννητη κόρη του Νίνα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, η οποία ήλπιζε σε παρόμοια εξέλιξη με το προ δυο εβδομάδων 2-0 υπέρ της στο πρωτάθλημα.

Η Γιουβέντους και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως, είχαν διαφορετική άποψη. Ένα αχρείαστο πέναλτι του Άσλεϊ Γιανγκ στον Χουάν Κουαδράδο, το οποίο υποδείχθηκε μέσω VAR, έδωσε την ευκαιρία στον Πορτογάλο σούπερ σταρ να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα (26').

Ο «CR7», ο οποίος την Παρασκευή (05/02) θα γιορτάσει τα 36α γενέθλιά του, δεν έμεινε εκεί και, εκμεταλλευόμενος μια παιδική ασυνεννοησία των Χαντάνοβιτς – Μπαστόνι και την εντελώς άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα της Ίντερ, έκλεψε την μπάλα από τον Ιταλό αμυντικό και πλάσαρε εύστοχα στην κενή εστία, για την ανατροπή (35').

Ροντρίγκο Μπετανκούρ και Αλέξις Σάντσες έχασαν από μια σπουδαία ευκαιρία για κάθε ομάδα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, το οποίο σημαδεύτηκε από τα πολλά φάουλ εκατέρωθεν και τις λίγες καλές φάσεις.

Ο Μπουφόν, στα 43 του, έκανε μια σωτήρια απόκρουση σε κοντινό σουτ του Ματέο Νταρμιάν (68'), η Ίντερ ήθελε αλλά δεν μπορούσε και, κάπως έτσι, η ομάδα του Αντρέα Πίρλο πήρε ένα σπουδαίο «διπλό», ούσα φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, ενόψει του δεύτερου ημιτελικού στο Τορίνο (09/02).

Η νικήτρια αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον τελικό μια εκ των Νάπολι ή Αταλάντα, οι οποίες κοντράρονται την Τετάρτη (03/02) στον πρώτο ημιτελικό, στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς – Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (86' Πιναμόντι) – Νταρμιάν, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (86' Σένσι), Βιδάλ (72' Έρικσεν), Γιανγκ (65' Πέρισιτς) – Μαρτίνες, Σάντσες.

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Μπουφόν – Κουαδράδο, Ντεμιράλ, Ντε Λιχτ, Άλεξ Σάντρο – ΜακΚένι (89' Κιελίνι), Μπετανκούρ (76' Αρτούρ), Ραμπιό, Μπερναρντέσκι (69' Ντανίλο) – Κουλουσέφσκι (89' Κιέζα), Κριστιάνο Ρονάλντο (76' Μοράτα).

Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε στο ματς!

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα