Γιουβέντους – Τζένοα 3-2 παρ. (2-2 κ.α.): O πρωτάρης Ραφία έσωσε την πρόκριση! (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Γιουβέντους – Τζένοα 3-2 παρ. (2-2 κ.α.): O πρωτάρης Ραφία έσωσε την πρόκριση! (vid)

bet365

Στην πρώτη του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, ο 21χρονος Τυνήσιος, Χαμζά Ραφία έγινε ο «ήρωας» της Γιουβέντους, πετυχαίνοντας το γκολ πρόκρισης στην παράταση επί της Τζένοα (3-2).

Έκανε τα εύκολα δύσκολα, όμως, η πειραματική Γιουβέντους του Αντρέα Πίρλο βρήκε τη θέση της στα προημιτελικά του Coppa Italia. Το εμπόδιο της Τζένοα αποδείχθηκε πάρα πολύ δύσκολο για το μείγμαρεζέρβων και νεαρών που παρέταξε ο Ιταλός τεχνικός, οι Ροσομπλού επέστρεψαν από το 2-0, αλλά ένας εκ των «πρωτάρηδων» έδωσε τη λύση και μαζί την πρόκριση στους Μπιανκονέρι.

Ο λόγος για τον 21χρονο Τυνήσιο, Χαμζά Ραφία, ο οποίος λύτρωσε τη Γηραιά Κυρία στο 106’ και χάρισε μετά από παράταση το εισιτήριο για τη φάση των «8», όπου θα βρει τον νικητή του Σασουόλο-ΣΠΑΛ.

Οι γηπεδούχοι πέταξαν στα σκουπίδια το εξαιρετικό ξεκίνημα με τα γκολ των Κουλουσέφσκι (2’) και Μοράτα (28’), καθώς ο Τσίμπορα μείωσε άμεσα (28’) και στο τελευταίο τέταρτο ο Μελεγκόνι «τιμώρησε» τους Τορινέζους φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Ωστόσο, στην πρώτη του συμμετοχή, ο Ραφία άνοιξε λογαριασμό, με γκολ πρόκρισης που θα το θυμάται για ολόκληρη την καριέρα του και «κλείδωσε» τη 15η σερί πρόκριση της Γιουβέντους στους «16» του Κυπέλλου.

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Μπουφόν, Ντεμιράλ (64’ Ντανίλο), Ντραγκουσίν, Κιελίνι (64’ Μπονούτσι), Μπερναρντέσκι, Γουέσλεϊ (88’ Κριστιάνο Ρονάλντο), Αρτούρ, Μπεντανκούρ (46’ Ραμπιό), Πορτανόβα (77’ Ράφια), Κουλουσέφσκι, Μοράτα

Τζένοα (Ντάβιντε Μπαλαρντίνι): Παλεάρι, Γκολντανίγκα, Μπάνι, Ντουμπραβάνου (97’ Μάλες), Τζιλιόνε, Λεράγκερ, Ροβέλα, Μελεγκόνι (106’ Ραντοβάνοβιτς), Τσίμπορα (112’ Εμπόα Εμπόνγκ), Πιάτσα, Σκαμάκα

Αναλυτικά τα υπόλοιπα ζευγάρια των «16

  • Αταλάντα – Κάλιαρι
  • Λάτσιο – Πάρμα
  • Ρόμα – Σπέτσια
  • Σασουόλο – ΣΠΑΛ

Οι διασταυρώσεις και τα γνωστά ζευγάρια των «8»

  • Αταλάντα/Κάλιαρι – Λάτσιο/Πάρμα
  • Νάπολι – Ρόμα/Σπέτσια
  • Ίντερ – Μίλαν
  • Σασουόλο/ΣΠΑΛ - Γιουβέντους
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα