Νάπολι - Γιουβέντους 0-0 (4-2 πεν)

Gazzetta team
Νάπολι - Γιουβέντους 0-0 (4-2 πεν)

bet365

Η Νάπολι είχε τσαμπουκά, ευκαιρίες, δυο δοκάρια, αλλά και ψυχή, αφού στη ρώσικη ρουλέτα νίκησε 4-2 τη Γιουβέντους (0-0 κ.α.) και πήρε το 6ο κύπελλο στην ιστορία της. Στον πάγκο ο Μανωλάς.

Η Νάπολι είναι κυπελλούχος Ιταλίας, κατέκτησε το 6ο στην ιστορία της, έστω και στο άδειο Ολίμπικο. Η πρώτη κούπα την εποχή του κορονοϊού πήγε στο Νότο, μιας και η ομάδα του Γκατούζο λύγισε τη Γιουβέντους στη ρώσικη ρουλέτα επικρατώντας 4-2. Πάθος, ευκαιρίες, δοκάρια από τους Ναπολιτάνους, χωρίς ρυθμό η Γιούβε, εκτός… γηπέδου ο Κριστιάνο, ο οποίος δεν ακούμπησε στον 31ο τελικό της καριέρας του. Ο Γκατούζο χρειάστηκε 17 ματς στον πάγκο της Νάπολι για να πάρει τίτλο, όταν ο Σάρι δεν τα κατάφερε σε... 147 παιχνίδια ως κόουτς των Παρτενοπέι. Στον πάγκο ο Κώστας Μανωλάς.

Κατοχή η Γιούβε, δοκάρι κι ευκαιρίες η Νάπολι

Η Γιουβέντους μπήκε πιο δυνατά στον τελικό, πίεσε ψηλά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Ναπολιτάνους. Μάλιστα, στο 6ο λεπτό είχε και καλή ευκαιρία να σκοράρει, όταν από λάθος της άμυνας, ο Κριστιάνο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Μέρετ έσωσε. Η «Μεγάλη Κυρία» είχε την κατοχή, άλλαζε διαρκώς τη μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να βρει χώρους για να δημιουργήσει φάσεις. Αντίθετα, η Νάπολι ήταν εξαιρετική ανασταλτικά, είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να κάνει τη διαφορά. Μάλιστα, στο 24' με εξαιρετική ανάπτυξη βρέθηκε στην αντίπαλη εστία και ο Ζιελίνσκι κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Ινσίνιε ανέλαβε, αλλά η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι. Η Νάπολι πήρε θάρρος και χωρίς να... αφήσει την άμυνα της έγινε πιο επιθετική. Μάλιστα, σε δυο λεπτά έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 41' ο Ινσίνιε έκανε το σουτ με φάλτσο, όμως έδιωξε στη γραμμή ο Σάντρο, ενώ στη συνέχεια ο Ντεμέ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Μπουφόν. Ενα λεπτό αργότερα, ο Ινσίνιο προσπάθησε να σκοράρει με σουτάρα, αλλά και πάλι ο Μπουφόν έσωσε. Ηταν ο τρίτος διαδοχικός τελικός κυπέλλου, όπου το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ!

Καλύτερη η Νάπολι, σούπερ ο Μπουφόν!

Ο Σάρι προσπάθησε να μειώσει τους κινδύνους περνώντας τον Ντανίλο στη θέση του Κόστα, ο Γκατούζο απάντησε φρεσκάροντας την επίθεση με Πολιτάνο, Μίλικ και στο 72΄ο Πολωνός έχασε μοναδική ευκαιρία, μιας και το σουτ από καλή θέση πέρασε άουτ. Η Νάπολι ισορρόπησε στο τελευταίο 20λεπτο, ενώ η Γιουβέντους παρά την είσοδο του Μπερναρντέσκι δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική. Η Νάπολι έδειχνε πως είχε περισσότερες δυνάμεις, Χισάι και Άλαν έδωσε τρεξίματα και στο 82' είχαν ακόμα μια καλή ευκαιρία, αλλά ο Μπουφόν μπλόκαρε την κεφαλιά του Πολιτάνο. Δυο λεπτά αργότερα, ο Ινσίνιε βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Νάπολι είχε περισσότερες δυνάμεις και στις καθυστερήσεις έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Την καρφωτή κεφαλιά του Μαξίμοβιτς έδιωξε σωτήρια ο Μπουφόν, ενώ έβαλε το χέρι του στο σουτ του Ελμάς με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι!

Από την άσπρη βούλα στο... 6ο Κύπελλο οι Ναπολιτάνοι

Απονομή δικαιοσύνης στη ρώσικη ρουλέτα, η Νάπολι ευστόχησε και στα τέσσερα, η Γιουβέντους αστόχησε σε δυο και η ομάδα του Γκατούζο κατέκτησε το 6ο κύπελλο στην ιστορία της. Ινσίνιε, Πολιτάνο, Μαξίμοβιτς και Μίλικ βρήκαν δίχτυα, ο Μέρετ νίκησε τον Ντιμπάλα, ενώ ο Ντανίλο έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ ο Κριστιάνο δεν… πρόλαβε να σουτάρει.

Νάπολι: Μέρετ, Μαξίμοβιτς, Ρουί (81΄Χισάι), Κουλιμπαλί, Ντι Λορέντσο, Ντεμέ, Ζιελίνσκι (88΄Ελμάς), Ρουίθ (81΄Χισάι), Μέρτενς (67΄Μίλικ), Καγιεχόν (66΄Πολιτάνο), Ινσίνιε

Γιουβέντους: Mπουφόν, Μπονούτσι, Σάντρο, Ντε Λιχτ, Ματουϊντί Πιάνιτς ( 74΄Μπερναρντέσκι), Κουαδράδο (85΄ Ράμσεϊ), Ντάγκλας Κόστα (66΄Ντανίλο), Μπεντανκούρ, Κριστιάνο, Ντιμπάλα

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα