Γεωργίου στο gazzetta.gr: «Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι παραμελημένο»

Γεωργίου στο gazzetta.gr: «Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι παραμελημένο»

Κώστας Τόπας
Γεωργίου στο gazzetta.gr: «Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι παραμελημένο»

bet365

Η Τατιάνα Γεωργίου, παίκτρια της Τσεζένα και της Εθνικής Ελλάδος μίλησε στο gazzetta.gr για την κατάσταση που επικρατεί στην «γαλανόλευκη» το τελευταίο διάστημα αλλά και το πως έφτασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να δώσει αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2020, χωρίς προπόνηση για τουλάχιστον 20 ημέρες.

Η Εθνική ομάδα γυναικών γνώρισε την ήττα με 6-0 από τη Γερμανία στο Ίνγκολσταντ ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2020. Βέβαια, σε μεγάλο βαθμό όπως τόνισε και η Τατιάνα Γεωργίου στο gazzetta.gr, οφείλεται στην απραξία και στο γεγονός ότι οι αθλήτριες της Εθνικής δεν είχαν καθόλου αγωνιστικό ρυθμό.

Μετά τη βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής Γυναικών στο ανοιξιάτικο lockdown και μέχρι την επόμενη αναμέτρηση για τα προκριματικά του EURO, στα τέλη του Σεπτεμβρίου, καμία παίκτρια εκτός από αυτές που αγωνίζονται στο εξωτερικό δεν είχαν επαφή με το άθλημα. Φυσικά, η παρατεταμένη αναβολή στην έναρξη της νέας σεζόν δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα το φθινόπωρο.

Μετά την διακοπή στο πρώτο lockdown μέχρι και την επόμενη σας υποχρέωση στα τέλη Σεπτεμβρίου, δεν είχατε αγωνιστικό ρυθμό κι αυτό όπως φαίνεται κόστισε στον αγώνα με την Γερμανία.

«Δυστυχώς η όλη κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη για όλες μας. Πηγαίναμε να αγωνιστούμε με μια παγκόσμια υπερδύναμη την Γερμανία και αντί να πάμε πανέτοιμες πήγαμε με τις περισσότερες παίκτριες να μην έχουν καν προπονήσεις τον τελευταίο μήνα αλλά και ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει διακοπεί από τον Μάρτιο, πράγμα που κάνει ακόμα δυσκολότερο το έργο της εθνικής. Γιατί επίσης όταν πας να παίξεις ένα τόσο δυνατό παιχνίδι απροπόνητη είναι και πολύ επικίνδυνο για τραυματισμούς».

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για να αλλάξει αυτή η κατάσταση;

«Αρχικά πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει το πρωτάθλημα με όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως γίνεται στην Superleague και σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στο αντρικό και στο γυναικείο. Άρα αυτομάτως και η εθνική θα παρουσίαζε καλύτερο πρόσωπο. Είναι αδιανόητο ότι οι ομάδες στην Ελλάδα είτε η εθνική είτε όποια βγαίνει στο Champions League, παίζουν πρώτα όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και μετά από πολύ καιρό ξεκινάει το πρωτάθλημα. Γενικότερα αυτό που σίγουρα θα βοηθήσει πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα και άμεσα και την εθνική θα είναι να δούμε και όλες τις άλλες ομάδες να φτιάχνουν γυναικείες όπως ο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός κ.α. για να ανέβει έτσι ο ανταγωνισμός».

Ποιο ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια; Συζητούσατε με τις συμπαίκτριες σου το γεγονός ότι τελευταία φορά που πάτησε στο γήπεδο η Εθνική ήταν πριν από την επιβολή του lockdown;

«Εννοείται το συζητούσαμε και είχαμε το άγχος γιατί ξέραμε ότι δεν είμαστε καλά προετοιμασμένες, ενώ η εθνική Γερμανίας είχε παίκτριες που παίζανε στην Λυών (η οποία έχει 5 διαδοχικά Champions League), στις Παρί Σεν Ζερμέν, Βολφσμπουργκ, Μπάγερν, Άρσεναλ, Τσέλσι και πολλές άλλες που τα πρωταθλήματα τους έχουν ήδη ξεκινήσει μήνες τώρα και είχαν τον απαιτούμενο κάτι που έλειπε πολύ από εμάς».

«Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται όπως το ανδρικό»

Θεωρείς πως αν μιλούσαμε για την Εθνική Ανδρών θα υπήρχε ίδια αντιμετώπιση από τις αρμόδιες αρχές;

«Σίγουρα το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το αντρικό. Δεν ζητάμε ίδια μεταχείριση αλλά σίγουρα καλύτερη αντιμετώπιση από αυτήν που έχουμε τώρα».

Πιστεύεις πως το ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα είναι παραμελημένο;

«Σίγουρα είναι παραμελημένο, καθώς σε άλλες χώρες είναι επαγγελματικό. Εγώ αγωνίζομαι στην Ιταλία αυτήν την στιγμή στην χώρα που έχει χτυπηθεί πολύ περισσότερο από τον κορονοϊό σε σχέση με άλλες και ακόμα παίζουμε τα παιχνίδια και κάνουμε προπονήσεις έχοντας ειδική άδεια για τις ώρες που απαγορεύεται η κυκλοφορία και φυσικά λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Τo Euro 2022 ανήκει παρελθόν για την Εθνική ομάδα. Ποιος είναι τώρα ο επόμενος σου στόχος;

«Επόμενος στόχος είναι να καταφέρουμε να φέρουμε μια πρόκριση στην επόμενη φάση με την εθνική και γενικά να ανεβάσουμε το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο όσο περισσότερο γίνεται».

«Διαφορετικό τελείως το επίπεδο στην Ιταλία»

Σε προσωπικό επίπεδο αγωνίζεσαι στην Τσεζένα. Πως είναι τα πράγματα εκεί για σένα και ποιο το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ιταλία;

«Είμαι πολύ χαρούμενη που αποφάσισα να κάνω το βήμα και να βγω στο εξωτερικό. Εδώ είναι επαγγελματικά, είναι τελείως διαφορετική. Η Ιταλία έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια και έχει καταφέρει να γίνει από τα καλύτερα πρωταθλήματα πλέον».

Πριν την Ιταλία αγωνιζόσουν στον ΠΑΟΚ όπου και κατέκτησες πέντε πρωταθλήματα. Πόσο δύσκολο ήταν για εσένα να αφήσεις την χώρα, την οικογένεια και τους φίλους σου για να ανοίξεις νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου;

«Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την εποχή δεν σκεφτόμουνα να φύγω στο εξωτερικό. Αλλά τα έφεραν έτσι οι καταστάσεις που με έκαναν να πάρω την απόφαση και να φύγω. Και κάπως έτσι πήρα πέρυσι μεταγραφή στη Νάπολι και φέτος στην Τσεζένα. Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολη απόφαση να αποχωριστώ την οικογένεια μου και τους φίλους μου αλλά χαίρομαι πολύ που την πήρα».

Ταλαιπωρήθηκες από σοβαρούς τραυματισμούς. Πως το αντιμετώπισες;

«Είχα δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Δύο χιαστούς. Έναν στο κάθε πόδι. Ήταν πολύ δύσκολα κυρίως ο δεύτερος γιατί έκανα την καλύτερη μου χρονιά με τον ΠΑΟΚ και την εθνική και το έπαθα στο τελευταίο λεπτό του τελευταίου φιλικού παιχνιδιού με την εθνική πριν το καλοκαίρι. Ήταν πολύ δύσκολα, αλλά από το πρώτο λεπτό σκεφτόμουν την επιστροφή μου και έκανα ό,τι χρειαζότανε για να επιστρέψω γρήγορα και πιο δυνατή από ότι πριν. Κάτι που έκανα».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι από εδώ και στο εξής;

«Πρώτα από όλα να είμαι υγιής χωρίς τραυματισμούς και μετά ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς και να δίνω τα πάντα για τις ομάδες που αγωνίζομαι».

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στα κορίτσια που ξεκινάνε τώρα τα βήματα τους στον χώρο του ποδοσφαίρου;

«Να κάνουν αυτό που αγαπούν, να μην ακούν κανέναν που να προσπαθεί να τους σταματήσει από το να πετύχουν τον στόχο τους, να δουλεύουν σκληρά με υπομονή και επιμονή, να μην παραμελούν την προσωπική τους μόρφωση και εκπαίδευση και εύχομαι σε λίγα χρόνια να τους έχουμε αφήσει μια καλύτερη παρακαταθήκη. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο και μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουμε απαλλαγεί από την μάστιγα του κορονοϊού και να επιστρέψουμε επιτέλους στην κανονικότητα».

 

Τελευταία Νέα