Ινφαντίνο: «Πρέπει να επενδύσουμε 1 δισ. ευρώ στο γυναικείο ποδόσφαιρο»

Gazzetta team
Ινφαντίνο: «Πρέπει να επενδύσουμε 1 δισ. ευρώ στο γυναικείο ποδόσφαιρο»

bet365

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να επενδυθεί ένα ποσό 1 δισ. ευρώ στο γυναικείο ποδόσφαιρο ώστε να έχει την ανάπτυξη που του ταιριάζει.

Το πρόσφατο Μουντιάλ του γυναικείου ποδοσφαίρου είχε μεγάλη επιτυχία και στη FIFA αναγνωρίζουν πως αν επενδυθεί ένα σοβαρό ποσό, τότε το άθλημα θα γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, θα χρειαστεί να επενδυθεί ένα ποσό της τάξεως του 1 δισ. ευρώ, με τον ισχυρό άνδρα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να υπογραμμίζει ότι οι συγκρίσεις με το ανδρικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να σταματήσουν.

«Θα πρέπει να πιστέψουμε και να επενδύσουμε. Το Μουντιάλ Γυναικών ήταν επιτυχημένο επειδή το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι μία πραγματικότητα. Θα πρέπει να χτίσουμε πάνω στο Μουντιάλ ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο, ζητώντας από τα μίντια να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή», ανέφερε ο Ινφαντίνο και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να σταματήσουμε να το συγκρίνουμε με το ανδρικό ποδόσφαιρο, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονταν στο παρελθόν, όπου έβλεπαν το γυναικείο ποδόσφαιρο ως ένα ξεθωριασμένο αντίγραφο του ανδρικού. Θα πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο, έχω προτείνει να επενδύσουμε 1 δισεκατομμύριο ευρώ στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δημιουργώντας διοργανώσεις στον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη και αυξάνοντας τις διοργανώσεις σε επίπεδο μικρών ηλικιακά ομάδων».

 

Τελευταία Νέα