Προοδευτική - Εθνικός 2-0: Το αφεντικό φορούσε «βυσσινί»! (vids)

Newsroom
Προοδευτική - Εθνικός 2-0: Το αφεντικό φορούσε «βυσσινί»! (vids)

bet365

«Βυσσινί» πάρτι στον Κορυδαλλό και θρίαμβος της Προοδευτικής στο σπουδαίο ντέρμπι του 6ου ομίλου της Γ΄εθνικής παρουσία 4000 φιλάθλων. Το 2-0 επί του Εθνικού δίνει στην «Προο» ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου και συμμετοχής στα μπαράζ για άνοδο στη Superleague 2!

Ήταν το ματς της χρονιάς και για τους δύο. Πριν από την σέντρα ισοβαθμούσαν και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος ήταν βέβαιο πως ο νικητής θα έκανε το μεγάλο άλμα για την κατάκτησή του και τη συμμετοχή στα μπαράζ για άνοδο στη Superleague 2.

Η Προοδευτική, έχοντας συμμάχους περίπου 4000 φίλους της που από νωρίς δημιούργησαν απίθανη ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Κορυδαλλού, έκανε το πιο μεγάλο βήμα προς τον στόχο. Όντας καλύτερη από το πρώτο λεπτό του αγώνα επικράτησε με 2-0 του Εθνικού και κρατάει... σφιχτά το πολύτιμο εισιτήριο της πρώτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ.

προοδευτικανοι

Δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε η «Προο» έκανε το μεγάλο άλμα, σε αντίθεση με τον Εθνικό που παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων για ένα τέτοιο ματς και έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί των τελευταίων αγωνιστικών που του έδωσε δικαίωμα στο όνειρο!


Το... καμίνι του Κορυδαλλού, που ήταν γεμάτο, πήρε για πρώτη φορά... φωτιά στο 36΄. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα ήταν ο Βασίλης Πατσατζόγλου που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Μουζάκη άνοιξε το σκορ για την ομάδα του βάζοντας την Προοδευτική σε θέση οδηγού!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Προοδευτική βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα του Εθνικού. Σε μια περιπετειώδη φάση μέσα στα καρέ των «μπλε», ο Κυριαζής πήρε το... ριμπάουντ από την επέμβαση του Μουζάκη και με κοντινό πλασέ δεν είχε προβλημα να γράψει το 2-0 και να δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στους «βυσσινί».


Η είσοδος του Σουμπίνιο, μετά το 2-0, έδωσε στον Εθνικό μια πιο επιθετικό ώθηση, με τον Βραζιλιάνο να χάνει στο 59' σημαντική ευκαιρία ώστε να ξαναβάλει την ομάδα του στο κόλπο της διεκδίκησης βαθμού ή βαθμών. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι δεν κινδύνευσαν ξανά. Έχοντας το μαξιλαράκι ασφαλείας που πρόσφερε το 2-0 και με τον ενθουσιασμό του κόσμου το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν σωστή διαχείριση του σκορ και του χρόνου.

Αυτό και συνέβη. Ως το τέλος δεν άλλαξε τίποτα και η Προοδευτική πήρε τη νίκη της χρονιάς που πιθανότατα θα τις εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και την παρουσία στα μπαράζ ώστε να διεκδικήσει την άνοδο.

λαος προο

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Χαλκίδης, Αλεξίου, Δημακάκος (53΄Παρασκευόπουλος), Πατσατζόγλου, Βοσνακίδης, Μεγαρίτης, Τσαφταρίδης (62΄Νάστος), Θεοδωρίδης (62΄Ραχίμ), Κρητικός, Κυριαζής, Ποτουρίδης (81' Μακρίδης)

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μουζάκης, Νταούλιας (84' Κώστας), Ζωγραφάκης (54΄Σουμπίνιο), Παπαγγελής, Νικολόπουλος, Παντελίδης, Μπέλερης (57' Χαρίτος), Ζαχαράκης (54; Λύγκος), Ντάφλας, Φερναντίνιο, Σάμιος (84' Δώδας)

Η βαθμολογία σε 20 αγώνες

1. Προοδευτική 41
2. Εθνικός 38
3. Πανελευσινιακός 37

Oι αγωνιστικές που απομένουν

21η αγωνιστική
Αιολικός – Εθνικός
Κερατσίνι – Προοδευτική
Πανελευσινιακός – Αίας Σαλαμίνας

22η αγωνιστική
Εθνικός – Κερατσίνι
Προοδευτική – Πανελευσινιακός

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα