Προοδευτική-Εθνικός: Το ντέρμπι της χρονιάς με στόχο τον τίτλο του πρωταθλητή

Προοδευτική-Εθνικός: Το ντέρμπι της χρονιάς με στόχο τον τίτλο του πρωταθλητή

bet365

Δεν είναι ένα απλό ντέρμπι. Προοδευτική και Εθνικός ρίχνουν, στον Κορυδαλλό, τη μεγαλύτερη ζαριά τους με στόχο τον τίτλο του πρωταθλητή! Οι προπονητές των δύο ομάδων, Δημήτρης Αρναούτης και Πέτρος Δημητρίου αναλύουν στο Gazzetta το ματς της χρονιάς!

Έφτασε η ώρα για το μεγάλο ραντεβού του 6ου ομίλου της Γ' Εθνικής. Η Προοδευτική υποδέχεται σήμερα στις 16.00, στο «Κλουβί» του Κορυδαλλού, τον Εθνικό στο ντέρμπι της χρονιάς!

Κι οι δύο ομάδες μοιράζονται την κορυφή έχοντας από 38 βαθμούς. Η κορυφή θα ανήκει στο τέλος σ' έναν. Ποια ομάδα θα τα καταφέρει; Καθοριστικός παράγοντας στην απάντηση της ερώτησης αυτής θα είναι το αποτέλεσμα του σημερινού ματς.

Ο προπονητής της Προοδευτικής, Δημήτρης Αρναούτης κι ο κόουτς του Εθνικού, Πέτρος Δημητρίου, αναλύουν τις ειδικές συνθήκες που υπάρχουν σε ματς όπως αυτά.

Αρναούτης: «Εύκολα ή δύσκολα η Προοδευτική πρωταθλήτρια»

a

Το αρχικό σχόλιο του Δημήτρη Αρναούτη:

«Είναι ένα σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Πιστεύω στην ομάδα μου, στους παίκτες μου και με τη συμπαράσταση του κόσμου, που θα είναι για άλλη μια φορά ο 12ος παίκτης μας πιστεύω ότι θα έχουμε το πάνω χέρι για να πάρουμε τη νίκη».

Σ' αυτά τα ματς παίζει περισσότερο ρόλο η τακτική ή το πάθος;

«Σε παιχνίδια όπως αυτό, πιστεύω ότι καθοριστικό ρόλο τον παίζει η ψυχή κι η αποοφασιστικότητα. Μετά είναι τα συστήματα. Αυτος που θα δείξει στο γήπεδο ότι το θέλει περισσότερο θα είναι κι ο νικητής».

Η απουσία του Κατίδη επηρεάζει την ομάδα;

«Ο Κατίδης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και χαρακτήρας, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει δεν πρέπει να στεκόμαστε σε απουσίες. Αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, πρέπει να το ξεπεράσουμε από τη στιγμή που θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές».

Θα είναι πρωταθλήτρια η Προοδευτική;

«Πιστεύω ότι στο τέλος εύκολα ή δύσκολα θα είμαστε».

Το μήνυμά σας στον κόσμο;

«Να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν δίπλα μας. Είμαι βέβαιος πως και σ΄αυτό το ματς θα είναι συγκλονιστικοί και θα μας δώσουν την ώθηση που χρειαζόμαστε».

Δημητρίου: «Θα το πάρουμε το ματς»

α

Το αρχικό σχόλιο του Πέτρου Δημητρίου:

«Είναι το ντέρμπι της χρονιάς. Παίζουν οι δύο πιο ιστορικές ομάδες του ομίλου. Εχω περάσει και από την Προοδευτική κι η θέση και των δύο ομάδων είναι στις πιο πάνω κατηγορίες. Αδικούνται που βρίσκονται εδώ. Εύχομαι το ματς αυτό να κριθεί στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Εχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα το πάρουμε αυτό το ντέρμπι. Είναι τιμή μου που δουλεύω στον Εθνικό και θέλω να δώσουμε μια μεγάλη χαρά στον κόσμο που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ αυτήν την διετία.

Δύο μήνες που είμαι εδώ καταφέραμε να είμαστε στην πρώτη θέση - κάτι που δεν έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια. Είμαστε μια οικογένεια. Διοίκηση, παίκτες, τιμ και κόσμος, είμαστε όλοι μαζί κι αυτό είναι το όπλο μας. Δεν εχουμε αγωνιστικά προβλήματα και εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Σ' αυτά τα ματς παίζει περισσότερο ρόλο η τακτική ή το πάθος;

«Σίγουρα παίζει ρόλο η τακτική και το παιχνίδι των πάγκων. Είναι ματς coaching. Θα παίξει ρόλο το πάθος, η αγωνιστικότητα, η δύναμη και η ταχύτητα».

Στο τέλος, θα είναι ο Εθνικός πρωταθλητής;

«Πιστεύω ότι το αξίζει αυτή η ομάδα, με την προσπάθεια που έχει γίνει. Από τη μέρα που είμαι εδώ, καλύψαμε μεγάλο χαμένο έδαφος. Επρεπε να προσπεράσουμε και την Ελευσίνα και την Προοδευτική, γιατί ήμασταν πίσω. Κάναμε το απόλυτο, έξι νίκες σερί και τώρα είμαστε εδώ. Ετοιμοι για την κορυφή».

Το μήνυμά σας στον κόσμο;

«Εχω πάθει πλάκα με την παρουσία του κόσμου και οφείλουμε να τον ικανοποιήσουμε και να του χαρίσουμε τη νίκη αλλά και το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος ο δικός μου αλλά και όλων στο σύλλογο. Ο Εθνικός είναι μεγάλη ομάδα».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα