«Απόδραση» ανόδου για την Κηφισιά, έμεινε εκτός ο Πανιώνιος!

«Απόδραση» ανόδου για την Κηφισιά, έμεινε εκτός ο Πανιώνιος!

bet365

Στον... τελικό της Νέας Σμύρνης, η Κηφισιά με το γκολ του Τετέι επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου και πανηγυρίζει την άνοδο στην Superleague2, εκεί όπου τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται και ο Ηρόδοτος. Παρέμειναν στα ερασιτεχνικά οι «κυανέρυθροι».

Ονειρο ήταν και... πάει για τον Πανιώνιο η επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες και η άνοδος στην υπό διαμόρφωση νέα Super League 2. Οι «κυανέρυθροι» υποδέχθηκαν σήμερα (7/7) την Κηφισιά σε έναν αγώνα «τελικό» όπου η νίκη ήταν μονόδρομος, όμως ηττήθηκαν με 1-0 και σε συνάρτηση με τη νίκη του Ηρόδοτου επί της Ζακύνθου (2-0), τα πάντα ξεκαθάρισαν στον Νότιο Ομιλο των Play Off της Γ' Εθνικής. Οπου Κηφισιά και Ηρόδοτος πήραν τα «εισιτήρια» για τη δεύτερη τη τάξη κατηγορία και το φινάλε όπου μάλιστα θα συγκρουστούν μεταξύ είναι τυπικής διαδικασίας. Μόνη εκκρεμότητα είναι ποια εκ των δύο ομάδων θα τερματίσει πρώτη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα με την ίδια ενδεκάδα που αγωνίστηκαν σε όλα τα ματς του μίνι πρωταθλήματος ανόδου. Πιο συγκεκριμένα είχαν τον Στουρνάρα στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Λάμψια, Κοντοέ, Ζούλια, Ξυγκόρο. Την τριάδα των χαφ αποτελούσαν οι Μπρέγκου, Γροντής και Πίσπας, με τους Μούντριχα (δεξιά), Νίνο (αριστερά) και Λιούμη (κορυφή) να αποτελούν την επιθετική τριάδα.

Από την πλευρά της η Κηφισιά κατέβηκε με τους Μιχελή στο τέρμα και τους Παπαγγέλη, Γκότοβος, Μκριτσιάν, Παυλάκη. Ο Ζέλο με τον Παπασάββα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, Τετέι, Ποζατζίδης και Καλέργης ήταν πίσω από τον Κρητικό που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο η Κηφισιά ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με ένα μακρινό σουτ του Παπαγγέλη στο 6ο λεπτό το οποίο κατέληξε ψηλά άουτ. Η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε με τον Πίσπα στο 14’ με το σουτ του να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών πριν φτάσει στο τέρμα της Κηφισιάς. Το άγχος είχε κυριεύσει τους «κυανέρυθρους» την ώρα που και η Κηφισιά προσπαθούσε να επιβάλει τον ρυθμό της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά φάουλ, διακοπές και νεύρα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και στο 23’ ο Ζέλο με εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με τον Σουρνάρα να βρίσκει την μπάλα. Στο 42’ όλοι στο γήπεδο ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν όταν μετά το γύρισμα του Μπρέγκου ο Πίσπας μόνος σε κενό τέρμα κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Κηφισιάς. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η απάντηση των φιλοξενούμενων με τον Τετέι να κερδίζει τον Λάμψια αλλά το πλασέ που έκανε κατέληξε στα χέρια του Στουρνάρα. Τα νεύρα ήταν τεταμένα και στο 44’ ο Ζέλο είδε κίτρινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Κοντοέ με τους γηπεδούχους να ζητάνε κόκκινη κάρτα.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά με στόχο να κλείσουν την Κηφισιά στα καρέ της. Οι «κυανέρυθροι» πήραν την κατοχή της μπάλας και πίεσαν και στο 51’ έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Νίνο κέρδισε τις κόντρες και μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση έκανε το πλασέ με τον Μιχελή να διώχνει εντυπωσιακά. Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε νέα καλή στιγμή για τον Πανιώνιο με τον Γροντή να εκτελεί το φάουλ και τον Μιχελή να κρατάει το μηδέν. Η πίεση συνεχιζόταν και στο 59’ ο Λιούμης έπιασε την κεφαλιά μετά την σέντρα του Ζάχι με την μπάλα να περνάει από το τέρμα της Κηφισιάς.

Τελικά ο νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε και στο 62’ στην πρώτη επίσκεψη της Κηφισιάς στα καρέ του Πανιωνίου, ο Τετέι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από μια σειρά λαθών των γηπεδούχων. Στο 66’ παραλίγο να γίνει το 1-1, αλλά στην συρτή σέντρα του Κοντοέ δεν πρόλαβε κανένας να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Πανιώνιος είχε διαρκώς τη μπάλα στα πόδια. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πίεσε αρκετά την Κηφισιά, προσπάθησε να επιτεθεί από τα άκρα και από τον άξονα και στο 83' το σουτ του Αργυρίου μέσα από την περιοχή και δεξιά, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Δύο λεπτά αργότερα ο Νίνο προσπάθησε να κάνει κοντρόλ και να εκτελέσει από κοντά, χωρίς να τα καταφέρει. Όσο κι αν πίεσαν στα τελευταία λεπτά οι «κυανέρυθροι», η ομάδα των βορείων προαστίων άντεξε μέχρι το 90'+6' και διατήρησε την εστία της απαραβίαστη.


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Στουρνάρας, Λάμψιας, Ξυγκόρος (11’ λ.τρ. Ζάχι), Ζούλιας (68’ Μακρίδης), Κοντοές, Μπρέγκου, Νίνο, Πίσπας, Λιούμης (60’ Σταμάτης), Γροντής, Μούντριχας (68’ Αργυρίου).
ΚΗΦΙΣΙΑ: Μιχελής, Παπαγγελής, Παυλάκης, Μκρτσιάν, Γκότοβος, Παπασάββας (78’ λ.τρ. Καμινιώτης), Καλλέργης (56’ Κοντογιάννης), Ποζατζίδης, Κρητικός, Ζέλο (56’ Τζέλη), Τετέι (84’ λ.τρ. Τόσκα).


ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΙΣΑΡΙΘΜΑ ΔΟΚΑΡΙΑ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ

Στο άλλο ματς της αγωνιστικής ο Ηρόδοτος κέρδισε τη Ζάκυνθο με 2-0 και εξασφάλισε επίσης την άνοδό του στην υπό διαμόρφωση Super League 2. Οι Κρητικοί μπήκαν δυνατά, στο 14' είχαν δοκάρι με τον Κοιλιάρα και στο 31' άνοιξαν το σκορ με κοντινό πλασέ του Μυλωνά. Ο ίδιος παίκτης «φλέρταρε» με το γκολ στο 42' και το 48', στο 60' απώλεσε μοναδική ευκαιρία όταν και αστόχησε σε τετ α τετ, αλλά τα πάντα ουσιαστικά... τελείωσαν στο 67'.

Τότε ο Ζαφείρης με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, «κλείδωσε» την επικράτησή τους και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ. Ο Ηρόδοτος μάλιστα στις καθυστερήσεις είχε ακόμη ένα δοκάρι, με τον Δασκαλάκη.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Γεωργίου, Χαρίτος, Κολιάρας Γ.(46′ Καργιωτάκης), Κανδυλάκης, Λούσι, Γαρεφαλάκης, Αργκιλέσι, Κοιλιάρας Δ., Κίσσας, Μυλωνάς, Γκίνη

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Πατσιογιώργος(37′ Φίλιας), Κολεύρης, Τζατζάνας, Κανγκάβα, Τραγούδας(45+4 Παναγιωτόπουλος), Κάρδαρης, Καψάκης, Σαούλ, Κονδύλης, Φερέιρα, Στύλλα(63΄ Γιοβάνης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
1. Κηφισιά 9 5-0
2. Ηρόδοτος 7 3-0
---------------------
3. Πανιώνιος 6 3-3
4. Θύελλα 1 0-3
5. Ζάκυνθος 0 1-6

Η τελευταία αγωνιστική
Κυριακή (11/7, 18:00)
Κηφισιά-Ηρόδοτος
Ζάκυνθος-Θύελλα Ραφήνας
Ρεπό: Πανιώνιος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα