Ζιάβας: «Εφόδιο για άνοδο του Futsal η πρόκριση στους ομίλους»

Gazzetta team
Ζιάβας: «Εφόδιο για άνοδο του Futsal η πρόκριση στους ομίλους»

bet365

O τεχνικός της Εθνικής ομάδας Futsal, Γιάννης Ζιάβας, μίλησε για την επόμενη μέρα του σπορ μετά τη νίκη - πρόκριση επί της Τουρκίας.

Η Εθνική Futsal απέκλεισε την Τουρκία στα play-off (3-3 εκτός, 1-1 στην Αθήνα στις 12/11) και θα πάρει μέρος στη φάση των προκριματικών ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο προπονητής της Γιάνης Ζιάβας, φανερά χαρούμενος, μιλά για την Εθνική, το ποδόσφαιρο Σάλας και την επόμενη μέρα.

Το πρώτο σημείο το οποίο έθιξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, είχε να κάνει με τον τρόπο που ήρθε αυτή η πρόκριση, μέσα από δυσκολίες και προβλήματα, τα οποία ξεπεράστηκαν στην πορεία:

"Η πρόκριση επί της Τουρκίας και η είσοδος της Εθνικής Futsal στο group stage της προκριματικής φάσης αποτελεί συνέχεια της πορείας μας στον πρώτο προκριματικό όμιλο που διεξήχθη στη Μάλτα πριν την καραντίνα του περασμένου Μαρτίου και εκεί δείξαμε μεγάλη πρόοδο. Δεν θα πω ότι είχαμε φτάσει ακριβώς στο επιθυμητό σημείο, αλλά είχαμε σημειώσει άνοδο, η οποία οφείλεται σε δύο άξονες, στη δουλειά που γίνεται στις ομάδες και στην προσπάθεια που καταβάλλαμε όλοι μαζί στην Εθνική. Ήταν μια σοβαρή προσπάθεια από τα παιδιά και αντίστοιχα μια καλή διαχείριση από τη μεριά μας, από το τεχνικό team, καθώς είχαμε και τραυματισμούς. Αν μάλιστα δεν είχε μεσολαβήσει η καραντίνα και παίζαμε με την Τουρκία μετά τον όμιλο της Μάλτας, θα είχαμε προκριθεί ίσως πιο εύκολα".

Ακολουθεί η άποψη του προπονητή για τον αντίπαλο, την Τουρκία:

"Αντιμετωπίσαμε τα παιχνίδια ξεχωριστά, έχοντας απέναντί μας έναν αντίπαλο που ναι μεν δεν είναι μεγαθήριο, αλλά είναι μια ομάδα με ταλέντο, δύναμη και διαβασμένη στην τακτική. Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, στα καλά μας διαστήματα σημειώναμε γκολ, στα δε άσχημα παρουσιάζαμε αδράνειες, σε κάποιες από τις οποίες δεχθήκαμε τέρματα. Στο δεύτερο παιχνίδι υπήρξε βελτίωση, έξτρα κίνητρο γιατί παίζαμε εντός και το είδαμε σαν ευκαιρία, ωστόσο θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην πρόκριση με λιγότερο ή και καθόλου άγχος".

Αναφορικά με το τι σημαίνει η πρόκριση, πρώτη από εφαρμογής αυτού του τρόπου διεξαγωγής, με play off για την εισαγωγή στους ημιτελικούς ομίλους, ο κ. Ζιάβας τόνισε:

"Κατ΄ αρχάς είναι σημαντικό να γίνονται διεθνείς αγώνες στη χώρα μας, έστω κι αν υπάρχει η άσχημη συγκυρία να διεξάγονται τα ματς χωρίς κόσμο. Το εδώ παιχνίδι έτυχε μεγαλύτερης προβολής από ό,τι συνήθως, από τη μια λόγω της κρισιμότητας κι επειδή αντίπαλος ήταν η Τουρκία και αφετέρου λόγω της τηλεοπτικής αλλά και online μετάδοσης, χάρις στην οποία πήρε μια δημοσιότητα που τη θέλουμε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως το μεσημέρι της επομένης του αγώνα είχαμε 48.000 views στο YouTube, νούμερο ασύλληπτο για το ποδόσφαιρο Σάλας. Επίσης όλη η ειδησεογραφία προβάλλει αυτή την επιτυχία κι αυτό φυσικά το θέλουμε, ώστε το άθλημά μας να γίνει πιο γνωστό, γιατί κακά τα ψέματα, δεν είναι. Ένα ακόμη σημείο που αξίζει να αναφέρουμε, είναι πως η διαδικασία των επόμενων ομίλων, απλώνει χρονικά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης ως τα τέλη Απριλίου, οπότε μεγαλώνει η σεζόν για την Εθνική που υποχρεούται να είναι σε εγρήγορση μέχρι τότε".

Οι δηλώσεις του Γιάννη Ζιάβα για την επιτυχία της πρόκρισης, κλείνουν με τις προσδοκίες του από τη συμμετοχή της Εθνικής Futsal στη φάση των ομίλων. Εκεί όπου 32 ομάδες, χωρισμένες σε οκτώ ομίλους θα διεκδικήσουν την είσοδο στη 12άδα της τελικής φάσης:

"Τριάντα δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τα δεκάξι εισιτήρια της τελικής φάσης. Όποιοι κι αν είναι οι αντίπαλοι στον όμιλο, θα είναι δυνατοί, γιατί πρέπει εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι, παρά την πρόκριση, δεν είμαστε στις καλύτερες ομάδες της ηπείρου μας. Επειδή λοιπόν απέχουμε από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδο στα τελικά, θα βάλουμε μικρούς στόχους: Αρχικά να παρουσιαστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε παίζοντας με πολύ ισχυρούς αντιπάλους και να διεκδικήσουμε τον πρώτο μας βαθμό ή ακόμη και την πρώτη μας νίκη σε φάση ομίλων. Σημαντικό επίσης ότι θα γίνουν έξι ματς, τρία εκτός και τρία εντός, στα οποία εύχομαι να έχουμε και την παρουσία φιλάθλων. Όπως και νάχει, από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε κερδισμένοι σε εμπειρίες, κάτι που αποτελεί εφόδιο για βελτίωση της Εθνικής αλλά και του πρωταθλήματος".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα