Δημήτρουλας: Ο εξτρέμ που έγινε μπακ

Gazzetta team
Δημήτρουλας: Ο εξτρέμ που έγινε μπακ

bet365

Ο 21χρονος αμυντικός του Παναθηναϊκού «αποφοίτησε» με επιτυχία από το... σχολείο της FL και προέρχεται από την πρώτη «γεμάτη» σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας
Στην μπάλα δεν υπάρχει τερματικός σταθμός στα όνειρα και πρέπει πάντα να τα «κυνηγάς». Καλείσαι να περιμένεις καρτερικά την ευκαιρία και να την αρπάξεις όποτε σου δοθεί, κυρίως όταν ανήκεις σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα πολλές φορές ο δανεισμός στις «μικρές κατηγορίες» είναι ένα «σχολείο» και ο Θανάσης Δημήτρουλας... αποφοίτησε φέτος από την FL παίρνοντας πολύ καλό βαθμό, στον ετήσιο έλεγχό του.
Γεννημένος τον Μάρτιο του 1999, ο 21χρονος βρέθηκε πολύ μικρός στην ακαδημία του Χουάν Ραμόν Ρότσα, που τον είχε φέτος ξανά προπονητή στον Θεσπρωτό, αλλά σε επαγγελματικό αυτή τη φορά επίπεδο. Εκεί έμεινε μέχρι τα 9 του, οπότε και «μεταπήδησε» στις ακαδημίες των «πράσινων». Σταδιακά ανέβηκε όλες τις «βαθμίδες», έγινε διεθνής με την U19 και U17 της Ελλάδος και το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε συμβόλαιο με το «τριφύλλι», μέχρι το 2020.
Ως το 2018 αγωνίζονταν στους μικρούς ως εξτρέμ, αλλά εκείνο το καλοκαίρι, στην πρώτη προετοιμασία των «μεγάλων» που πήρε μέρος, ο Γιώργος Δώνης τον «γύρισε» μπακ και έκτοτε καθιερώθηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας. Full back επί της ουσίας, μπήκε σε...mood υψηλού επιπέδου. Πέρσι βρέθηκε για λίγο στον Αιγινιακό, επέστρεψε στο «τριφύλλι» και στα τέλη του Αυγούστου του 2019 ανηφόρισε την Ηγουμενίτσα. Ο Ρότσα τον ξέρει καλά και ως τεχνικός της ομάδας του έδωσε αμέσως φανέλα βασικού. Η διακοπή για τον κορονοϊό τον βρήκε να μετρά 19 συμμετοχές (+1 στο Κύπελλο), μία ασίστ για το νικητήριο γκολ στο 1-0 επί της Καβάλας στις καθυστερήσεις και αρκετά καλές εμφανίσεις στο ενεργητικό του.
Μάλιστα πριν αναχωρήσει για την παραλιακή πόλη της Ηπείρου, επέκτεινε για μία ακόμη σεζόν το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και το διαφαινόμενο φινάλε της χρονιάς (η Football League δύσκολα θα συνεχιστεί), τον βρήκε να καταγράφει την πρώτη του «γεμάτη» σε επαγγελματικό επίπεδο
Ο «Μιτς» για τους φίλους, με είδωλο τον Γιόχαν Κρόιφ και χόμπι της ταινίες αλλά και το FIFAPro, θα επιστρέψει στο Κορωπί με στόχο να «παλέψει» για μία θέση στο «πράσινο» ρόστερ.
 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα