Σώθηκε ο Εργοτέλης, όλα ανοιχτά για τρεις...

Gazzetta team
Σώθηκε ο Εργοτέλης, όλα ανοιχτά για τρεις...

bet365

Ο Εργοτέλης επικράτησε 5-1 του Αιγινιακού και έμεινε στη Football League με την ομάδας της Κατερίνης να είναι σε πολύ δύσκολη θέση και μαζί με τις Σπάρτη, Αναγέννηση Καρδίτσας να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική ώστε να μάθουν ποια θα υποβιβαστεί. Εφτάρες για ΑΟΧ Κισσαμικό και Δόξα Δράμας!

Παρέμεινε με 5άρα ο Εργοτέλης

Τέλος έβαλε στην περιπέτεια της παραμονής ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Τάκη Γκώνια, επικράτησε με 5-1 του Αιγινιακού κι εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στη Football League.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τους Κρητικούς, καθώς μόλις στο 2' ο Κάιπερς άνοιξε το σκορ. Όμως στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Αιγινιακός ισοφάρισε σε 1-1 με γκολ του Πέριτς.

Μάλιστα, η ομάδα της Κατερίνης έβαλε δύσκολα στον Εργοτέλη και στο δεύτερο μέρος, με τους Κρητικούς τελικά να βρίσκουν το δεύτερο γκολ 70' με τον Κάιπερς και πάλι! Από εκεί και πέρα όλα έγιναν πιο εύκολα. Ο Τσέλιος έκανε το 3-1 στο 75', ο Ιατρούδης το 4-1 δύο λεπτά και το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Σταματάκος στο 90'.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Μπάτζιος, Μπούζας, Οικονόμου (69' Μαζουλουξής), Σταμόπουλος (45' Νικολακάκης), Μπουτσάκης, Κάιπερς (73' Ιατρούδης), Αγγελόπουλος, Σταματάκος.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Ανδρικόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Βλάχος, Πετρούσης, Τοπαλίδης, Πέριτς, Κούστα (78' Μπιλάλι), Ζούρκος, Τσολακίδης (58' Χότζιτς).

Ο ΑΟΧ Κισσαμικός διέσυρε τον Απόλλωνα Λάρισας (7-0)

Διασύρθηκε ο Απόλλων Λάρισας στα Χανιά, καθώς η τοπική ομάδα τον κέρδισε με το ευρύ 7-0. Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλα κέφια τον Λεό που θα συνεχίσει στον ΠΑΣ καθώς πέτυχε δύο γκολ (28', 48'), ενώ από μία φορά στόχο βρήκαν οι Χαλκιαδάκης (2'), Παντελάκης (13'), Ξυδάς (35'), Τολί (45'), Καλούδης (63'). Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς ο Φουάσης χτύπησε στο 78' και είχαν ήδη πραγματοποιήσει τις τρεις αλλαγές τους.

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Παπαδόπουλος, Τόλι (46' Αποστολίδης), Παντελάκης, Ζιούλης, Φουάσης, Μαρκοπουλιώτης, Λεμονής, Σάλιακας (53' Καραγιώργης), Χαλκιαδάκης, Ξύδας, Λέο (57' Βρέτος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Λαμπίρης, Χαραλαμπόπουλος (46' Καμπέρης), Δημολιός, Β. Ανδρέου, Γ. Ανδρέου, Κακάμης, Γαρυφαλλόπουλος, Λίταινας, Τσιάτας, Κωτσιαρίδης (70' Τσιούτσιας), Λουκάς (46΄Συράκος).

Γκολάρα ο Σιαλμάς στο «Ελ Πάσο» (1-0)

Αδιάφορο βαθμολογικά ματς έγινε στο «Ελ Πάσο», εκεί όπου τα Τρίκαλα επικράτησαν της Καλλιθέας με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Σιαλμάς στο 86', όταν με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα του Πασάι. Η αναμέτρηση είχε σχετικά ρυθμό και απωλέσθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, με κυριότερες εκείνες των Γκέτσι (1'), Χιντζίδη (37'), Ν' Λουντουλού (71'), Γλυνού (90').

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντέλης): Πασάι, Ντιακιτέ, Συριόπουλος, Παπαγγελής, Παυλής (81' Τσουρούκης), Γκέτσι, Καντέ, Χοτζάλι, Μάκος (70' Μήλιος), Μίγγος, Σμυρλής (63' Γλυνός)

ΤΡΙΚΑΛΑ (Θωμάς Γράφας, ήταν τιμωρημένος, βρίσκονταν στην εξέδρα): Γιδόπουλος, Χιντζίδης, Πάνος, Γκόλιας, Τσιάρας, Ζγκούρης (67' Σιαλμάς), Σαχινίδης, Τσίπρας, Κατσαντώνης, Μιλοσάβλιεφ (80' Τούγλης), Τόμιτς (62' Ν' Λουντουλού)

Υπόθεση διλέπτου στην Πάτρα

Δίχως να αντιμετωπίσει προβλήματα και με τον Μωραΐτη (2’) και τον Κυνηγόπουλο (5’) να διαλύουν την άμυνα της Αναγέννησης με το «καλημέρα», η Παναχαϊκή δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει με 4-1 των Καρδιτσιωτών στην Αγυιά. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μετά το «σοκ» των πρώτων λεπτών και μείωσαν σε 2-1 με τον Σουντουρά (38’). Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ο Γιώργος Φωτάκης με πλασέ ανέβασε ξανά τον δείκτη του σκορ, «γράφοντας» το 3-1, ενώ ο Μωραΐτης στο 84’ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 που «έστειλε» τους Πατρινούς στους 70 βαθμούς. Από την πλευρά της η ΑΣΑ έμεινε στους 37, υπερισχύοντας στην τριπλή ισοβαθμία με Σπάρτη και Αιγινιακό, με την ομάδα της Πιερίας να είναι αυτή που υποβιβάζεται, αν δεν αλλάξει η κατάσταση στην τελευταία αγωνιστική.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Πολίμος, Σωτηράκος, Φωτάκης (81’ Μαστραντωνάκης), Πλέγας, Λουμπαρδέας, Μουστακόπουλος, Ντάσιος, Κυνηγόπουλος (67’ Κυνηγόπουλος), Αντωνακόπουλος (75’ Αντωνακόπουλος), Μωραΐτης

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Μούτσιος (81’ Χατζής), Κωνσταντινόπουλος, Τζέκος, Μπούσδρας, Μπιτέλης, Πλαβούκος (76’ Καραγιάννης), Σταματάκης, Κονέ (11’ Πλουμής), Σουντουρά, Χαντζάρας

«Πενταρέ» Κουσκουνά, συντριβή αλλά αισιοδοξία για τη Σπάρτη

Εύκολα υπέκυψε στην ποιότητα της Δόξας η Σπάρτη, που ηττήθηκε στη Δράμα με 7-0 κι έμεινε ισόβαθμη με την Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Αιγινιακό, αλλά έξω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Με «σόου» του Νίκου Κουσκουνά στο πρώτο μέρος, όπου σημείωσε τρία γκολ (30’, 31’, 40’), οι γηπεδούχοι δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να βάλουν τις βάσεις για μια εύκολη επικράτηση. Στο 58’ ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά για το 4-0, ο Αρναρέλλης στο 81’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ για το 5-0, πριν έρθει ξανά ο εκπληκτικός Κουσκουνάς στο 84’ , για να «γράψει» το 6-0, φτάνοντας στο «πενταρέ» και στα 17 γκολ στο πρωτάθλημα. Τον χορό των γκολ έκλεισε ο Βαλλιάνος στο 88’ για το 7-0.Την τελευταία αγωνιστική η Σπάρτη, που έχει 37 βαθμούς, όσους και η ΑΣΑ και ο Αιγινιακός, που αυτή τη στιγμή υποβιβάζεται, ταξιδεύει στην Κρήτη για να αγωνιστεί απέναντι στον ΟΦΗ. Η ομάδα του Αιγινίου υποδέχεται την Παναχαϊκή και η Αναγέννηση τον Άρη.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κ. Βασιλακάκης): Μένκα, Σπυρόπουλος, Ριζογιάννης, Στεφάνοβιτς, Κουσκουνάς, Γουνδουλάκης, Βαλλιάνος, Γκότοβος, Βιτλής, Μπαϊκαρά (67’ Λίτσκας), Κάσες (11’ λ.τ Αρναρέλλης)

ΣΠΑΡΤΗ (Οικονόμου – Αποστολάκος): Τρακάκης (77’ Μπακοδήμος), Σάββα, Τσιόφου, Γραικός, Βοσνακίδης, Κολτσίδας, Μουζακίτης, Κωστάκης, Καζβιρόπουλος, Ρούμπος, Δοδοντσάκης

Νίκη με Ευαγγέλου ο Καραϊσκάκης

Σε ένα από τα αδιάφορα παιχνίδια της αγωνιστικής, η ΑΕ Καραϊσκάκη, επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα Πόντου.

Μόλις στο 11', ο Παπανίκος άνοιξε το σκορ, με τον Μπρίτο να ισοφαρίζει για την ομάδα της Καλαμαριάς στο 15'. Στο 42', ο Συμελίδης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του για ένα ημίχρονο και κάτι με 10 παίκτες.

Τελικά, τρία λεπτά μετά την την έναρξη του δεύτερου μέρους η ομάδα της Άρτας, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ευαγγέλου να κάνει το 2-1. Μάλιστα, στο 55' ο Ψιανός σημάδεψε το δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία για το 3-1, με ττην ΑΕ Καραϊσκάκη τελικά να επικρατεί με 2-1.

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Ραχιώτης, Παπανίκου, Καψάλης, Καραγιαννίδης, Χρούσιελ, Άτσκα (76’ Κόλλινς), Χούσος, Ψιάνος (88’ Δημητριάδης), Γούλας (65’ Ρανγκέλοφ), Μακρίδης, Ευαγγέλου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Συμελίδης, Καλαϊτζίδης (82’ Δόρης), Γκουγκούδης, Τσεμπερίδης, Καλογέρης, Χασομέρης (88’ Κυβελίδης), Βλαχομήτρος (66’ Λιόνης), Μπρίτο.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα