Τσέλσι – Λούτον 3-1: Πρόκριση με υπογραφή Έιμπραχαμ (vids)

Τσέλσι – Λούτον 3-1: Πρόκριση με υπογραφή Έιμπραχαμ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τσέλσι – Λούτον 3-1: Πρόκριση με υπογραφή Έιμπραχαμ (vids)

bet365

Με χατ-τρικ του Έιμπραχαμ, αγχωτικές στιγμές στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και χαμένο πέναλτι του Βέρνερ στο φινάλε, η Τσέλσι επικράτησε 3-1 της Λούτον και πέρασε στους «16» του Κυπέλλου όπου θα κοντραριστεί με την Μπάρνσλεϊ.

Με τον Μέισον Μάουντ αρχηγό της Τσέλσι για πρώτη φορά και την επιθετική δύναμη της ομάδας του Λάμπαρντ παρούσα, ο Τάμι Έιμπραχαμ είχε καταφέρει να σκοράρει δις μέσα στα πρώτα 17 λεπτά του ματς. Αρχικά το έκανε από γύρισμα του Βέρνερ με πλασέ στο 11' και λίγο αργότερα (17'΄) με κεφαλιά από σέντρα του Τζέιμς. Οι «μπλε» είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι να έρθει νέα γκάφα από τον Κέπα που με το πρώτο σουτ της Λούτον στο 30', έγινε το 2-1 με τον Ισπανό πορτιέρε να μην καταφέρνει να σταματήσει τη μπάλα χαμηλά με το δεξί του χέρι από το σουτ του Κλαρκ.

Η Τσέλσι βγήκε στο δεύτερο μέρος να τελειώσει το ματς, έκλεισε την Λούτον στην περιοχή της, κυκλοφορούσε την μπάλα γύρω – γύρω, έκανε σουτ, ο Πούλισικ στο 50' έχασε τρομερή προβολή μπροστά από τον Σλούγκα που απέκρουσε και 10 λεπτά αργότερα ήρθε τεράστια στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Ο Κόρνικ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή προσπάθησε να ισοφαρίσει και ο Κέπα με το αριστερό χέρι αντέδρασε σωστά για να κρατήσει το προβάδισμα της Τσέλσι. Τελικά ο Έιμπραχαμ έφτασε στο χατ-τρικ στο 74ο λεπτό, βλέποντας τους Γκίλμουρ και Χάντσον Οντόι να κάνουν όλη τη δουλειά, να συνεργάζονται άψογα και τον Άγγλο εξτρέμ να στρώνει στον υψηλόσωμο φορ για το 3-1.

Στο 85ο λεπτό ο Βέρ​νερ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τρομερή μπαλιά του Κόβασιτς, όμως η ... κατάρα που τον κυνηγάει δεν τον άφησε να χαρεί, με τον Σλούγκα ν' αποκρούει.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Τζέιμς, Κρίστενσεν, Ζούμα, Έμερσον, Μάουντ (84' Κόβασιτς), Γκίλμουρ, Ζίγιεχ (77' Χάβερτς), Βέρνερ, Πούλισικ (70' Χάντσον – Οντόι), Έιμπραχαμ (77' Ζιρού)

Λούτον: Σλούγκα, Μπρι (61' Λούα – Λούα), Λόκιερ, Ρέι (46' Ποτς), Μπράντλεϊ, Νέισμιθ (76' Μονκούρ), Τάνκλιφ (61' Μπέρι), Ντρούσμπερι Χολ, Κλαρκ, Κόρνικ (60' Κόλινς), Μπανζού

 

FA CUP Τελευταία Νέα