Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Σούπερ ο Ομπαμεγιάνγκ, φουλ για το 14ο!

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Σούπερ ο Ομπαμεγιάνγκ, φουλ για το 14ο!

bet365

Η Άρσεναλ του Αρτέτα έκανε - ματ στη Σίτι του Γκουαρδιόλα, επικράτησε 2-0 στον ημιτελικό και θα διεκδικήσει στο Γουέμπλεϊ το 14ο της Κύπελλο.

Η Άρσεναλ παίζει στη διοργάνωσή της (13 κούπες) και ούτε η κάτοχος του κυπέλλου στάθηκε εμπόδιό της. Στο χορτάρι του Γουέμπλεϊ, ο Αρτέτα νίκησε τον Γκουαρδιόλα και οι Λονδρέζοι με το 2-0 βρέθηκαν στον μεγάλο τελικό του FA Cup. Οι «Κανονιέρηδες» πήραν την 10η πρόκριση στους 13 τελευταίους ημιτελικούς και περιμένουν τον νικητή του Γιουνάιτεντ – Τσέλσι. Μόνο ο Σαλάχ περισσότερα γκολ από τον απίθανο Ομπαμεγιάνγκ.

Η Άρσεναλ είχε τον τρόπο

Η Σίτι μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε ασφυκτικά, η κατοχή έφτασε στο τέταρτο 80%, αλλά η Άρσεναλ ήταν αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Ομπαμεγιάνγκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά νικήθηκε από τον Έντερσον. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους Λονδρέζους. Υπέροχη σέντρα του Πεπέ, ο Γουόκερ έχασε τον Ομπαμεγιάνγκ και ο πρώτος της σκόρερ με ιδανικό τελείωμα άνοιξε το σκορ! Ηταν το 65ο γκολ του με τη φανέλα των Κανονιέρηδων από το ντεμπούτο του στην Αγγλία τον Φεβρουάριο του 2018. Η Αρσεναλ άλλαξε 18 πάσες για να βρει δίχτυα, με τον Αρτέτα να έχει βάλει τη σφραγίδα του στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Οι Λονρέζοι είχαν «εγκλωβίσει» τη Σίτι, ήταν πιο ουσιαστικοί και στο 41' είχαν ακόμα μια καλή φάση, αλλά την κεφαλιά του Μουστάφι έβγαλε εντυπωσιακά ο Εντερσον. Είναι χαρακτηριστικό, πως η Άρσεναλ είχε τρία σουτ εντός στόχου μέχρι το 40' όσα είχε στα τρία τελευταία παιχνίδια της με τους «Πολίτες».

Φουλ επίθεση η Σίτι, γκολ ο Ομπαμεγιάνγκ

Το σκηνικό στην επανάληψη είχε τη Σίτι να πιέζει ασφυκτικά, αλλά την Άρσεναλ να αντέχει. Στο 49' από την πάσα του Ντε Μπρόινε ο Στέρλινγκ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Εξαιρετικός και ο Μαρτίνες στο σουτ του Γουόκερ στο 55ο λεπτό. Οι «Πολίτες» είχαν τον έλεγχο, αλλά οι «Κανονιέρηδες» ήξεραν καλά τον τρόπο να αμυνθούν. Ο Στέρλινγκ βρέθηκε σε θέση βολής στο 65', αλλά και πάλι απώλεσε την ευκαιρία. Φόντεν και Ρόδρι έκλεισαν την Άρσεναλ στην εστία της, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ είχε τον τρόπο να «καθαρίσει» το ματς. Από απίθανη σέντρα του Τίρνεϊ, ο Γκαμπονέζος εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια του Μεντί και με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 2-0. Ηταν ο 4ος παίκτης των Λονδρέζων που πετυχαίνει δυο γκολ στο Γουέμπλεϊ.

Άρσεναλ: Μαρτίνες, Μουστάφι (87' Χόλντινγκ), Νταβίντ Λουίζ, Τίρνεϊ, Μπεγερίν, Θεμπάγιος (88' Θεμπάγιος), Τσάκα, Μέιτλαντ – Νάιλς, Πεπέ (72' Γουίλοκ), Λακαζέτ (78' Τορέιρα), Ομπαμεγιάνγκ

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Γκαρσία, Λαπόρτ, Μεντί, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν (66' Ρόδρι), Μαχρέζ (66' Φόντεν), Σίλβα (88' Φερναντίνιο), Στέρλινγκ, Γκάμπριελ Ζέσους

LIVE Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΑΝ. ΣΙΤΙ

 

FA CUP Τελευταία Νέα