Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Έσωσε» το Europa League κι έστειλε στο Conference την Τσέλσι

manu_chelsea

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θριάμβευσε στον τελικό του FA Cup κόντρα στη Σίτι και έφερε τα πάνω, κάτω όσον αφορά στη διανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων στην Αγγλία.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «έσωσε» - σε πολύ σημαντικό βαθμό - τη σεζόν της! Όχι μόνο επειδή την έκλεισε με ένα τρόπαιο, κάτι διόλου αμελητέο, αλλά κι επειδή άρπαξε την τελευταία της ευκαιρία από τα μαλλιά και εξασφάλισε την παρουσία της στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ μέσω πρωταθλήματος είχε μείνει εκτός ευρωπαϊκών εισιτηρίων, αφού τερμάτισε στην 8η θέση της Premier League. Θριάμβευσε όμως στον τελικό του FA Cup απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και μαζί με το Κύπελλο πήρε και το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Αυτό βέβαια δεν συνέβη χωρίς επιπτώσεις για τις υπόλοιπες ομάδες γύρω της στη βαθμολογία, αφού η κατάκτηση του τροπαίου από τη Γιουνάιτεντ επηρέασε άμεσα και την Τσέλσι και τη Νιούκαστλ.

Συγκεκριμένα, οι Μπλε που τερμάτισαν 6οι στην Premier League και κανονικά θα προκρίνονταν στο Europa League, τώρα θα αναγκαστούν να υποβιβαστούν στο Conference League. Ακόμα χειρότερα δε, ήταν τα πράγματα για τη Νιούκαστλ, η οποία πήρε την 7η θέση στο πρωτάθλημα αλλά θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τον... καναπέ της, μιας και η Γιουνάιτεντ επί της ουσίας τής «έκλεψε» το επιπλέον ευρωπαϊκό εισιτήριο της Αγγλίας.

Σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Σίτι κατακτούσε το FA - και από τη στιγμή που έχει ήδη «κλειδώσει» την Ευρώπη - οι Magpies θα έπαιρναν την πρόκριση στο Conference League.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα