FA Cup: Με πεντάρα και οδηγό Ζοάο Πέδρο στους «16» η Μπράιτον, «τέζαρε» την Έβερτον η Λούτον (vid)

Ιάσονας Θεριός
joao_pedro_brighton_1

bet365

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον... hat-trick hero Ζοάο Πέδρο, η Μπράιτον υπέταξε εμφατικά τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας (5-2) και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας. «Σφαλιάρα» στο 90+6' και πρόκριση κόντρα στην Έβερτον για τη Λούτον (2-1).

Αποφασισμένη να επαναλάβει την περυσινή της πορεία (όταν έφτασε ως τα ημιτελικά) στο Κύπελλο Αγγλίας δείχνει η Μπράιτον που, μετά την τεσσάρα κόντρα στη Στόουκ, πέρασε σαν... σίφουνας και από το «Μπράμαλ Λέιν». Οι Γλάροι έκαναν τα εύκολα, δύσκολα στο τέλος του πρώτου μέρους, αλλά είχαν τον Ζόαο Πέδρο σε - νέα - εκπληκτική μέρα και χάρη στο δικό του χατ τρικ υπέταξαν με 5-2 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για να προκριθούν στους «16» του FA Cup.

Ο 19χρονος Φακούντο Μπουανανότε, ένα από τα ανερχόμενα wonderkids των Γλάρων, «ζωγράφισε» με καταπληκτική προσποίηση και κεραυνό εκτός περιοχής για το 1-0 στο 14' και ο Πέδρο έκανε γκολ το πέναλτι που κέρδισε στο 29' για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Από το 44' ως το 45+8' πάντως, η ομάδα του Ντε Τσέρμπι έπαθε ένα μικρό... black-out και είδε τους Χάμερ και Οσούλα να φέρνουν το ματς στα ίσα και να δίνουν πνοή στη Σέφιλντ.

Στο δεύτερο μέρος πάντως, ο Πέδρο φρόντισε να «καθαρίσει», αρχικά κάνοντας το 3-2 ξανά από την άσπρη βούλα στο 52' και δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής στο 67'. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις με τελείωμα από δύσκολη γωνία ο Γουέλμπεκ.

«Πάγωσε» το «Γκούντισον» η Λούτον

Σπουδαία πρόκριση μπόρεσε να πάρει και η Λούτον η οποία έβγαλε νοκ-άουτ την Έβερτον στο τέλος και με το 2-1 έβαλε στο σακούλι της το εισιτήριο για τον 5ο γύρο του FA.

Το αυτογκόλ του Μικολένκο έδωσε το προβάδισμα στους Χάτερς στο 39ο λεπτό, με την ομάδα του Ντάις πάντως να ισοφαρίζει στο 55' χάρη στην όμορφη ενέργεια και το πλασέ του Χάρισον.

Όσο όλα... έδειχναν επαναληπτικό, η Λούτον πίεσε και μπόρεσε να χαμογελάσει τελευταία, αφού στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γούντροου τής χάρισε από κοντά την πρόκριση.

Τριάρα με Βάρντι για τη Λέστερ

Στους «16» του Κυπέλλου «πέταξε» η Λέστερ που είδε τον Τζέιμι Βάρντι να κάνει... σεφτέ για το 2024 και να τής δίνει τη λύση, οδηγώντας στην εντός έδρας νίκη 3-0 κόντρα στην Μπέρμιγχαμ.

Ο πολύπειρος Άγγλος άνοιξε το σκορ στο 47' με όμορφη κεφαλιά και πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο νέο έτος, ενώ τα γκολ του Ακγκούν (72') και Πρατ (88') ήταν αυτά που διαμόρφωσαν την τελική τριάρα.

Στον επαναληπτικό οδηγήθηκαν Λιντς και Πλίμουθ που έμειναν στο 1-1 στο «Έλαντ Ρόουντ».

Τα αποτελέσματα της ημέρας στο FA Cup

Ίπσουιτς - Μέιντστοουν 1-2
Έβερτον - Λούτον 1-2
Λιντς - Πλίμουθ 1-1
Λέστερ - Μπέρμιγχαμ 3-0
Σέφιλντ - Μπράιτον 2-5

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

FA CUP Τελευταία Νέα