FA Cup: «Έσπασε» την κατάρα και πέταξε στους «16» η Σίτι, δεν γλίτωσαν τον επαναληπτικό Τσέλσι και Άστον Βίλα (vid)

Ιάσονας Θεριός
415356442_1318109475543106_9180822869698705328_n

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι... επιτέλους σκόραρε στο νέο γήπεδο της Τότεναμ και χάρη στο γκολ του Ακέ στο 88' διέλυσε τα «ξόρκια» και προκρίθηκε στους «16» του FA Cup (1-0). Ισόπαλες χωρίς σκορ Τσέλσι και Άστον Βίλα, επαναληπτικός και για τη Νότιγχαμ.

Τής πήρε έξι παιχνίδια, μα η Μάντσεστερ Σίτι - επιτέλους - τα κατάφερε! Δεν είχε σκοράρει ποτέ στο νεόδμητο «Tottenham Hotspur Stadium», δεν είχε πάρει καμία νίκη εκεί, αλλά το γκολ του Ακέ στο 88ο λεπτό έβαλε τέλος στην... κατάρα και χάρισε στους Πολίτες τη νίκη 1-0 κόντρα στην Τότεναμ και την πρόκριση στους «16» του FA Cup.

Ανώτερη καθ'όλη τη διάρκει του ματς η ομάδα του Γκουαρδιόλα, είχε ακυρωθέν γκολ του Μπομπ μόλις στο 5' και περιόρισε απίστευτα τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, στο οποίο δεν είχαν καν τελική.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε, η Σίτι είχε πολλές καλές στιγμές με Άλβαρες, Ντε Μπρόινε, Ντοκού και Σίλβα, με τον Βικάριο και την αστοχία των Σίτιζενς να γλιτώνουν τους Σπερς, οι οποίοι είχαν χαμένο τετ α τετ με τον Τζόνσον.

Η λύτρωση για τους Πολίτες ήρθε στο 88' όταν ο Ακέ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή έξοδο του Βικάριο μετά από κόρνερ και από κοντά πέτυχε το γκολ της νίκης.

Στην... αναμονή για την πρόκριση Τσέλσι, Άστον Βίλα και Νότιγχαμ

Τσέλσι και Άστον Βίλα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και θα παλέψουν για την πρόκριση στον επαναληπτικό του Μπέρμιγχαμ.

Η ομάδα του Έμερι σκόραρε στο 12' μετά από απανωτές κόντρες αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από το χέρι του Ντόουγκλας Λουίζ και το τέρμα του ακυρώθηκε μέσω VAR. Οι Μπλε ανέβασαν αισθητά την πίεσή τους αλλά - δυστυχώς για εκείνους - έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Εμιλιάνο Μαρτίνες ο οποίος είπε εντυπωσιακά «όχι» σε τουλάχιστον τρεις περίπτωσεις στους Μαντουέκε και Πάλμερ.

Οι Βίλανς βελτιώθηκαν και είχαν κι αυτοί τις καλές τους στιγμές αλλά και ο Πέτροβιτς φώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε, σταματώντας Γουότκινς και Κας. Με τους γκολκίπερ ως πρωταγωνιστές λοιπόν, οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν το τέρμα της πρόκρισης και αναγκάστηκαν να... φορτώσουν ακόμα ένα ματς στο πρόγραμμά τους.

Χωρίς σκορ έληξε και το Μπρίστολ Σίτι - Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι Ρεντς είχαν τις καλύτερες στιγμές στο παιχνίδι, αλλά δεν μετουσίωσαν την ανωτερότητά τους και θα χρειαστεί να διεκδικήσουν την πρόκριση στον επαναληπτικό του «City Ground». Στον πάγκο έμεινε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

FA CUP Τελευταία Νέα