FA Cup: Απέφυγε την... αυτοχειρία και προκρίθηκε στους «32» η Νότιγχαμ με λυτρωτή Γουντ (vid)

Ιάσονας Θεριός
nottingham_forest_fa_cup

bet365

Η Νότιγχαμ Φόρεστ του βασικού Βλαχοδήμου είδε την Μπλάκπουλ να τη σοκάρει και να γυρίζει από το 2-0, ωστόσο, χάρη στο τέρμα του Γουντ στην παράταση πήρε το εισιτήριο για τους «32» του FA Cup (3-2). Πρόκριση και για την Έβερτον, 1-0 την Κρίσταλ Πάλας.

Λίγο έλειψε να βγάλει τα μάτια η Νότιγχαμ Φόρεστ, που ωστόσο απέφυγε το κάζο και μπόρεσε στον επαναληπτικό του 2-2 να «λυγίσει» εκτός έδρας την αξιόμαχη Μπλάκπουλ στην παράταση (3-2) και να πάρει το εισιτήριο για τους «32» του FA Cup. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Μπρίστολ Σίτι. Βασικός και για 120 λεπτά αγωνίστηκε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Ιδανικά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Ρεντς, που είδαν τον Ομομπαμίντελε να ανοίγει το σκορ από κοντά στο 16' και τον Ντανίλο να εκμεταλλεύεται το μεγάλο λάθος της άμυνας και να κάνει το 2-0 στο πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους.

Από εκεί και πέρα ωστόσο, τα Νεράτζια ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους και με τα γκολ των Μόργκαν (61') και Τζόζεφ (78') έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο, την κάπα του ήρωα για τη Νότιγχαμ φόρεσε ο Κρις Γουντ, ο οποίος στο 110' βρήκε δίχτυα από κοντά και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Νούνο Εσπίριτο.

Από τη μεριά της, η Έβερτον πήρε τη «μάχη» κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας στο «Γκούντισον Παρκ» (1-0) και ταυτόχρονα την πρόκριση στην επόμενη φάση, μετά το 0-0 του πρώτου ματς. Το πανέμορφο τέρμα του Γκόμες με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 42ο λεπτό ήταν αυτό που χάρισε στα Ζαχαρωτά τη νίκη και το εισιτήριο για τον 4ο γύρο, όπου η ομάδα του Ντάις θα αντιμετωπίσει τη Λούτον.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς (17/01):
Μπλάκπουλ - Νότιγχαμ Φόρεστ 2-3 παρ. (2-2 κ.δ)
Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας 1-0
Μπρίστολ Ρόβερς - Νόριτς 1-3

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

FA CUP Τελευταία Νέα