FA Cup: Ο Βαράν αποκαλύπτει πώς τα μαθήματα της Ρεάλ μπορούν να βοηθήσουν τη Γιουνάιτεντ

Newsroom
raphael-varane

bet365

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραφαέλ Βαράν, μίλησε για τα μαθήματα ζωής και αθλητισμού που του δόθηκαν στη Ρεάλ Μαδρίτης, συμπεριλαμβανομένου του πώς να σταματήσει μια ομάδα με επικεφαλής τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι αντιμετωπίζουν την αντίπαλο Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του FA Cup το Σάββατο στο Γουέμπλεϊ. Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι του Μάντσεστερ και ο πολύπειρος αμυντικός της Γιουνάιτεντ, Ραφάελ Βαράν, επιστρατεύτει τα... μαθήματα που πήρε στη θητεία του στη Ρεάλ. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει βάλει στόχο να επαναλάβει το τρεμπλ της Γιουνάιτεντ του 1999 - θα αντιμετωπίσει την Ίντερ στον τελικό του Champions League την επόμενη εβδομάδα - και το κόκκινο μισό του Μάντσεστερ θα θέλει να διαψεύσει τις ελπίδες της και να κατακτήσει ένα δεύτερο τρόπαιο φέτος.

Μιλώντας στην εφημερίδα Manchester Evening News, ο Βαράν θυμήθηκε τις εμπειρίες του από τη μάχη με τον Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης θητείας τους στην Ισπανία και τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Μου αρέσει πολύ να παίζω εδώ για τη Γιουνάιτεντ, να παίζω στην Αγγλία και να νιώθω καλά με τους συμπαίκτες μου, να έχω καλή σχέση με τους οπαδούς. Νομίζω ότι οι ομοιότητες [με την Μπαρτσελόνα το 2011] είναι ο Πεπ και το στυλ παιχνιδιού της Σίτι, αλλά είναι διαφορετικό. Δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο πράγμα, αλλά έμαθα πολλά από εκείνη την περίοδο στη Μαδρίτη», τόνισε.

Στη συνέχεια, μίλησε για αυτά τα μαθήματα που πήρε στη Ρεάλ Μαδρίτης, προσθέτοντας: «Ήταν το πρώτο βήμα στο κορυφαίο επίπεδο. Έμαθα πώς να αγωνίζομαι, ανέπτυξα τη νοοτροπία του νικητή. Αναπτυχθήκαμε ως ομάδα και ως σύλλογος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έμαθα πολλά και ήταν πολύ χρήσιμο για μένα. Θέλουμε να εξελιχθούμε και να είμαστε στην κορυφή και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όταν αρχίζεις να κερδίζεις, μπορείς να αλλάξεις τη νοοτροπία και να είσαι πιο έτοιμος να κερδίσεις περισσότερα και τα μεγαλύτερα τρόπαια. Πρέπει να είμαστε θετικοί, είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πιστεύουμε. Ακόμα και όταν είναι δύσκολα, ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει μεγάλη πίεση, οπότε όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά πρέπει να παραμείνεις ήρεμος και ψύχραιμος. Όταν είναι καλά πρέπει να είμαστε και εμείς χαλαροί και να μην νομίζουμε ότι είμαστε μεγαλύτεροι από ό,τι είμαστε, στην πραγματικότητα. Έμαθα πολλά από έναν σύλλογο όπως η Ρεάλ και προσπαθώ να τα μεταδώσω εδώ»

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

FA CUP Τελευταία Νέα